8 Hihetetlen Bőrátalakító Titok, Amire A Koreai Nők Esküsznek:

A koreai bőrápolási termékek szinte már alapdarabnak számítanak a szépségiparban, és ha követjük a legújabb dolgokat, akkor könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy rutinunk folyamatosan bővül a következő nagy k-szépség felfedezéssel. De az igazság az, hogy még mindig le vagyunk maradva a koreai nők legújabb innovációit illetően.

 

8 alapvető szabály koreai nőktől, ami a szépségük mögött rejlik:

 

1. Egy tisztítás soha, de soha nem elég.

 

A bőrápolási világ vezetői alaposak; A koreai bőrápolási rituálék dupla tisztítással kezdődnek: használjunk olajos tisztítószert a smink, a naptej és más olajos szennyeződések eltávolítására, majd ezt követően tisztító habot vagy szappant a pórusok kitisztítására.

 

2. A vizek, az emulziók és a finomítók mind a saját céljukat szolgálják.

 

Mindegyiknek sajátos állaga van, és más-más célt szolgál. A víz, a legkönnyebb a csoportból, a tisztítás után feltölti a tápanyagokat és hidratál, míg a finomító a textúrával kapcsolatos problémákat kezeli, hogy finomítsa a pórusokat, javítsa a bőr tisztaságát és kisimítsa a textúrát. Az emulziók, a három közül a legnehezebbek, közelebb állnak a tejhez, mint a krémhez. Ez a hidratálási lépés egyensúlyba hozza az olajat és a nedvességet, hogy a bőröd valóban felszívja az utána következő ápoló termékeket.

 

3. A termékek felvitelének sorrendje a legfontosabb.

 

A rétegezés a maximális hatékonyság kulcsa: ha a bőröd elő van készítve arra, hogy felszívja a termékeidet, akkor azok még jobban fognak hatni. A legkönnyebbtől a legvastagabbig haladj az állag szerint. Az egyik lépés, amit kihagyhatsz, a kiegyensúlyozás: Ebben a lépésben vizet, majd emulziót kell használnod, hogy kiegyenlítsd a bőr olaj- és nedvességszintjét, ami maximalizálja a bőr tápanyagfelvevő képességét. Ezután jöhetnek a koncentrált aktív kezelések, amelyek szérumok, esszenciák és ampullák formájában érkeznek. Ezeket úgy tervezték, hogy konkrét problémákat kezeljenek. A nedvesség megkötése érdekében a szemránckrémet, az arckrémet és az arcolajat alkalmazd utoljára, amelyek egy olyan gátat hoznak létre, amely bezárja és megvédi az aktív termékeket a környezeti agresszoroktól.

 

4. A táplálékkiegészítők fontosabbak mint gondolnád.

 

Koreában egyre népszerűbbé válik a bőrápoló vitaminok vagy kiegészítők szedése. Nem kell meglepődni ezen a tényen, hiszen sok bőrbetegség az egészségtelen bélrendszerből ered.

 

A szép bőr valójában belülről kifelé kezdődik. Ha az étrendből hiányoznak a mikrotápanyagok, egy bőrkiegészítő segíthet pótolni a hiányosságokat.

 

5. Óvatosan hámlassz.

 

A koreai nők nagyon fontosnak tartják a hámlasztást, mivel így biztosítják a bőr egyensúlyát. Tudják, hogy fontos az elhalt bőr eltávolítása, de azt is tudják, hogy kíméletesen kell eljárni. Ez azt jelenti, hogy nap mint nap jobban odafigyelünk a bőrünkre. Ahelyett, hogy egyetlen meghatározott rutint követnének, a koreai nők a bőrük aggodalmait és szükségleteit figyelembe véve választják ki és igazítják a hámlasztó termékeiket (például púdereket, maszkokat és retinolokat) az adott napon, héten vagy hónapban. A koreai bőrápolás is továbbfejlesztette a vízzel aktivált enzimes hámlasztókat, amelyek azért népszerűek, mert az enzimek anélkül távolítják el az elhalt bőrt, hogy károsítanák az alatta lévő egészséges bőrt.

 

6. Az arcmasszázs a kontúros arc titka, és otthon is elvégezheted.

 

A masszázs nem csak a relaxációra való. A masszázsnak annyi előnye van, hogy Koreában a bőrápolási folyamat egyik legfontosabb része. Olyan fejlett technikájuk van, amellyel sokkal fiatalabbnak tűnhetsz töltőanyagok és botox nélkül. Az arc megjelenésének manipulálása mellett a masszázs javítja a bőr egészségét azáltal, hogy fizikai stimulációt alkalmaz az izmokra, elősegíti a vér- és nyirokkeringést, erősíti a bőr hajszálereket, így elősegítve az oxigén és a tápanyag aktív szállítását a sejtekhez. Hihetetlenül öregedésgátló is, mivel elősegíti a kötőszövetek feszességét és rugalmasságát, és megelőzi a ráncok kialakulását.

 

Alkalmazz gyengéd nyomást az álltól felfelé, a szemek körül finoman kopogtatva, és rendkívül fontos, hogy a ráncvonalakkal ellentétes irányba masszírozz. A DIY masszázs nagyszerű a napi karbantartáshoz, azonban erősen ajánljott, hogy a mélyebb kontúrozó és méregtelenítő hatásokért keress fel egy professzionálisan képzett esztétikust. Az ő hozzáértésük biztosítja, hogy a kezelés során a megfelelő mennyiségű nyomást alkalmazzák, így a bőrt nem dolgoztatják túl.

 

7. A jáde rollerek ideje lejárni látszik.

 

Nagy változás állt be a legnépszerűbb eszközök terén a tisztább arcbőr és a nyirokelvezetés érdekében. A kontúrozó hengerek mindig is széles körben népszerűek voltak a koreaiak körében, de mostanság már a LED-es arcmaszkok a menők. A robotszerű maszkok vörös vagy kék fény segítségével javítják a bőr tónusát, serkentik a kollagéntermelést, és elpusztítják a pattanásokat okozó baktériumokat.

 

8. A bőr egészsége összefügg az általános egészséggel.

 

A koreai férfiak és nők a bőrápolásra sokkal inkább szimbiózisban tekintenek, mint az európaiak vagy amerikaiak. Holisztikus egészségügyi szempontból közelítik meg, nem csak esztétikai szempontból. Mivel a bőr a testünk legnagyobb felületét kitöltő szerv, ezért a bőrrel kapcsolatos aggodalmak összefüggnek a belső egészségi problémákkal. A bőrápolás a holisztikus, kiegyensúlyozott életmód és étrend kiterjesztése. Míg itt nyugaton hajlamosak vagyunk a bőrápolásra inkább esztétikai szempontból tekinteni, a koreaiak rituálékként tekintenek ezekre a folyamatokra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy visszaadjuk magunknak mindazt az energiát, amit kiadunk magunkból.

8 Hihetetlen Bőrátalakító Titok, Amire A Koreai Nők Esküsznek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!