8 Házi Praktika, Amivel Könnyen Megszabadulhatsz A Stressztől És A Fájdalomtól:

Bár a modern orvostudomány hosszú utat tett meg, néha mindannyiunknak azonnali enyhülésre van szüksége a stressz és a fájdalom ellen, mégpedig különféle kemikáliák nélkül.

 

A megoldás mindennapi problémáinkra gyakran az orrunk előtt van, és olyasmi, amit kevesebb mint 5 perc alatt megtehetünk, hogy bármilyen fájdalmat meggyógyítsunk vagy enyhítsük a stresszt. Ezek az trükkök egyszerűek, valamint azonnal hatékonyak.

 

8 Házi trükk a fájdalom és a stressz enyhítésére:

 

1. Használj jeget az érintett területen.

 

A jég használata az egyik legrégebbi és leghatékonyabb trükk a test bármely részén jelentkező fájdalom kezelésére. Hasznos lehet az akut sérülések, valamint az esetlegesen fellépő gyulladások és duzzanatok kezelésében. Alkalmazhatsz jeget az érintett területre akár jégpakolásként, akár jégfürdő formájában.

 

2. Masszírozd meg a szemöldök közepét a stressz enyhítésére.

 

Az akkupontok jól ismert eszközei annak, hogy átmenetileg enyhítsünk mindenféle fájdalmat és stresszt, és az egyik ilyen pont a szemöldökünk között található, az úgynevezett benyomás-csarnok pont. Ha nyomást alkalmazunk vagy masszírozzuk ezt a területet, az remek módja annak, hogy eltávolítsuk a stresszt és a szorongást a testünkből.

 

Korábban már foglalkoztunk a japán shiatsu masszázstechnikákkal, ezért ha érdekel a dolog, akkor nézd meg a korábbi cikkünket a témában.

 

3. Masszírozd meg a füledet.

 

Egy másik nyomáspont, amelyet stimulálva a stressz és a szorongás eltávolítható a testből, a fülünkben található. Mennyei kapu (Shen Men) pontként ismert, és ha masszírozod miközben gyengéd nyomást gyakorolsz erre a pontra, az segít a stressz kezelésében.

 

4. Egyél zabpelyhet!

 

A zab rendkívül egészséges étel, amit érdemes beépíteni az étrendünkbe, de az egyik legkevésbé ismert előnye a nyugtató hatása. A zabpehely sok magnéziumot és káliumot tartalmaz, amelyek csökkentik a vérnyomást, és a szerotoninszintet is növeli, ha rendszeresen fogyasztjuk. Ez nemcsak segít ellazulni, de hosszú távon boldogabbá is tesz.

 

5. Alkalmazz gyömbérlevet a fülfájás enyhítésére.

 

Idegesítő fülfájástól szenvedsz és azonnali megoldásra van szükséged? A gyömbérlé vagy a gyömbérrel felmelegített olaj használata enyhítheti a fájdalmat. Ügyelj arra, hogy csak a fül külső része körül alkalmazd. A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek enyhíteni a fülfájást.

 

6. Igyál narancslevet.

 

A C-vitaminnak számos előnye van az emberi szervezet számára, ezek közül az egyik a stressz enyhítése. A magas stressz-szint összefüggésbe hozható a C-vitamin hiányával, így a napi bevitelének növelése segíthet. Ennek egyik legegyszerűbb módja a narancslé fogyasztása, amely a szorongás szintjét is csökkentheti.

 

7. Rágógumi.

 

A rágógumizásnak számos egészségügyi előnye lehet, beleértve a stressz és a szorongás csökkentését. Egy tanulmány szerint a rágógumi rágása csökkentette a résztvevők stressz szintjét, és növelte az éberségi szintjüket.

 

8. Tegyél sót a nyelvedre.

 

Ha szeretnél egy gyors és egyszerű módszert a szorongás csökkentésére, akkor tegyél sót a nyelvedre. Ez a kis trükk elvonhatja a figyelmedet a szorongásodról, és elterelheti a figyelmedet azáltal, hogy élesen stimulálja az érzékeidet. Emellett szomjassá is tehet, ami arra kényszerít, hogy vizet igyál.

8 Házi Praktika, Amivel Könnyen Megszabadulhatsz A Stressztől És A Fájdalomtól

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!