8 Gyakori Szokás, Ami Titokban Felgyorsítja Az Öregedést:

A gyerekek és a tizenévesek kivételével szinte mindenki fiatalabbnak szeretne látszani. Bár a drága krémek és kozmetikai kezelések biztosan javíthatnak a megjelenésünkön, a legelfogadhatóbb befektetés a mindennapi tevékenységeink megváltoztatása. Kiderült, hogy az öregedésgátlás legnagyobb titka a mindennapi szokásokban rejlik.

 

Összeállítottunk egy listát a leggyakoribb hibákról, amelyeket érdemes abbahagynod, ha sokáig egészséges és fiatalos szeretnél maradni.

 

1. Nem viccelünk, a szívószálakkal nyitjuk a listát.

 

A szívószálak nem csak a környezetre, de az arcunkra is károsak. A tudósok kimutatták, hogy a szívószálak használata elősegíti a finom ráncok és a ráncok kialakulását az ajkak körül. Ráadásul ugyanazon izmok ismételt összehúzódása idővel roncsolhatja a kollagént, amitől idősebbnek tűnhetünk, mint amilyenek valójában vagyunk.

 

2. Rengeteg süteményt és egyéb péksüteményt eszel.

 

A kutatók szerint a sütemények és más édességek gyakran magas hozzáadott cukor- és zsírtartalommal rendelkeznek, ami hozzájárul a súlygyarapodáshoz és a rossz szájhigiéniához. Amellett, hogy elősegíti az egészségtelen mikrobióta kialakulását, a cukor gyulladáskeltő hatású. Ezek a tulajdonságok felgyorsíthatják az ember öregedését, így fáradtnak, puffadtnak és ráncosnak tűnhet tőle a bőrünk.

 

3. Nem alszol eleget.

 

Tudományos kutatások szerint, ha minden éjjel 7 óránál kevesebbet alszol, az csökkentheti az élettartamodat. Ráadásul ettől sokkal idősebbnek fogsz tűnni, hanem annak is fogod érezni magad.

 

Először is, az elégtelen alvás olyan mértékben kimeríti a szellemi és fizikai állóképességet, amely egy átlagos nap elvégzéséhez szükséges, hogy ez nagy kihívást jelenthet a személyes és szakmai sikerek elérésében. Másodszor, a nem megfelelő alvás károsan hat a szervezetre, különösen a szívre és az agyra. Harmadszor, alvás közben emberi növekedési hormon is keletkezik, amely egészséges izomtónust eredményez.

 

4. Nem viselsz napszemüveget.

 

Még ha a kinti fény nem is tűnik ultra fényesnek, mindig viselj napszemüveget. A szemed védelme a naptól segíti a látás megőrzését. Ráadásul az intenzív fényben való gyakori hunyorgás felgyorsítja a finom vonalak és ráncok kialakulását a szem és a homlok körül.

 

Mivel a napozás egészségesnek tűnő ragyogást kölcsönözhet, a barnulás igen népszerűvé vált. A hosszan tartó napozás vagy a szoláriumozás azonban pigmentációs rendellenességeket okozhat, különösen a szem körül.

 

5. Rossz diétát követsz.

 

A krízisdiéta, minden csábítása ellenére, sosem jó ötlet. Nem jelent tartós megoldást. A kutatások szerint a krízisdiéták hatására idősebbnek érezheted magad, mivel csökkentik az energiaszintet, rontják a koncentrációt és depressziót idéznek elő.

 

Az, hogy a bőr nem tud reagálni a súlycsökkentésre, ráncokat és megereszkedést is eredményezhet. A testsúlykontroll elengedhetetlen a jó egészséghez, de ne próbálj meg hetente 1-2 kilónál többet leadni.

 

6. Nem adsz magadnak elég időt.

 

Ez sokunk számára felfoghatatlannak tűnik, de a valóság az, hogy senki sem fog időt szakítani rád. Ezért ezt neked kell megtenned magadért, mivel ez egy alapvető öregedésgátló intézkedés.

 

Kezd azzal, hogy apró “énidő” napi rutinokat alakítasz ki, például írj egy rövid naplóbejegyzést lefekvés előtt, vagy menj el esti futásra. Az önszeretet ezen apró cselekedetei jelentősen hozzájárulnak az önelégedettséghez és a hosszú távú egészséghez.

 

7. Figyelmen kívül hagyod a mentális egészségedet.

 

Kutatások szerint a depresszió felgyorsítja az agyi elváltozásokat, ami viszont felgyorsítja az öregedési folyamatot.

 

Tehát, ha 2 hétnél hosszabb ideje borús napokat élsz át, érdemes szakember segítségét kérned a mentális egészséged érdekében. A boldogságod gyorsabban helyreállhat, ha kognitív-viselkedésterápián veszel részt.

 

A témával egyébként már korábban is foglalkoztunk, ezért ha többet szeretnél megtudni, akkor nézd meg a korábbi cikk-sorozatunkat, amelyekben összeszedtük az 50 legjobb mentális egészség tippet.

 

8. Nem mozogsz eleget.

 

A legnagyobb őszinteséggel határoztad el, hogy többet fogsz mozogni. Azonban a napirended annyira hektikus volt, hogy az edzés a sor végére került.

 

Sajnos a testmozgás hiánya az egyik leggyorsabb módja a test öregedésének. Sétálj, menj el az edzőterembe, vagy jógázz hetente legalább háromszor, hogy oldd a feszültséget. A sikeres edzéshez feltétlenül sok erőfeszítésre van szükség.

8 Gyakori Szokás, Ami Titokban Felgyorsítja Az Öregedést

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!