8 Dolog, Ami Megváltozik, Ha Feladod A Sminkelést:

Annyira benne vagyunk a tökéletességért folytatott versenyben, hogy az egyediségünket vastag réteg fedőfestékkel festjük át. De mint kiderült, a smink úgy irányítja az agyunkat, mint egy bábu, és bizonyos előnyökkel jár, még a mentális egészségünkre is, ha nem kenjük magunkra.

 

Szeretnénk megmutatni, hogy a smink hiánya valójában hogyan virágoztathatja fel az egész személyiségedet:


1. Az agyad már nem gondolja azt, hogy idegen vagy, ha csupasz vagy.

A Kanebo Cosmetics által, tudósokkal együttműködve végzett kutatás kimutatta, hogy a sminkelés előtti pillanatokban egy nő úgy érzi, mintha egy másik ember arcát komponálná.

De amint a sminkje a helyén van, úgy érzi, mintha az újonnan sminkelt arca a sajátja lenne. Ez arra utal, hogy a sminkelt nő a sminkelt arcát valódi énjének reprezentációjaként látja a többi emberrel való kapcsolatában.

2. A bőre ellenállóbbá válik a nappal szemben.

Egyes sminktermékek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek kiszáríthatják és hámlaszthatják a bőröd felső részét. A retinolt például ajánlott éjszaka alkalmazni, hogy elkerüljük a bőr napozás okozta károsodásának kockázatát. A másik a hidrokinon, amely olyan arcszérumokban található, amelyeket a bőr tónusának egyenletesebbé tételére használnak. A bőrt érzékenyebbé teszi a káros UV-sugárzással szemben. Ha csupasz az arcod, csak egy jó, SPF-védelemmel ellátott bőrápoló terméket kell vásárolnod.

3. Fiatalabbnak tűnsz anélkül, hogy sok erőfeszítést tennél.

Ha smink nélkül mész, előfordulhat, hogy egy rendőr megkérdezi a korodat, vagy tizenéves korodra emlékezhetsz, hiszen azért kezdtél el sminkelni, hogy idősebbnek tűnj a barátaidnál. Egy tanulmány azt állítja, hogy a sminkkel a középkorú nők fiatalabbnak tűnnek, a fiatal nők viszont idősebbnek tűnnek, ha eltakarják az arcukat. Ráadásul az emberek hajlamosak a sminkhasználatot a felnőttkorhoz kötni, így amikor sminket viselünk, mások tudat alatt idősebbnek gondolnak minket, mint amilyenek valójában vagyunk.

4. Nem félsz természetesen viselkedni, és nem aggódsz többé, hogy elrontod a sminkedet.

Ha kint meleg van, vagy ha egyszerűen csak aktívak vagyunk napközben, gyakori, hogy bőségesen izzadunk. Ha az arcodat teljesen beborítja a smink, igazi kihívássá válik, hogy mindent a helyén tarts egész nap. De egy meztelen arccal az olyan természetes gesztusok, mint például az izzadtság letörlése a homlokodról, már nem jelentenek kihívást, és egyszerűen csak természetesen viselkedsz mindenhol.

5. Az emberek inkább azt nézik, hogy ki vagy, és nem azt, hogy mit viselsz az arcodon.

Miközben az interneten kérdezősködtek, néhány nő elárulta, hogy másképp bánnak velük a többiek, ha sminket viselnek, mint ha nem. Azt mondták, hogy a többiek gyakran azt gondolják róluk, hogy borzasztóan cicásak vagy férfirontóak, és utólag meglepődnek a valódi személyiségükön. Tehát, ha megtörtént, hogy másként tekintettek rád, amikor sminket viselsz, a meztelen arc segíthet megállítani ezeket a külsődre vonatkozó ítéleteket.

6. Természetes megjelenésed barátságosabbá tesz mások szemében.

Nancy Etcoff, a Harvard Medical School klinikai adjunktusa azt állítja, hogy egy smink nélküli arc sokkal megbízhatóbbnak tűnik a többi ember számára, mint egy drámai kozmetikai maszkot viselő arc. Tehát a bizalom elnyerése és a másokkal való szívélyes kapcsolat érdekében a smink inkább ellenségnek, mint barátnak bizonyul.

7. Állandó önbizalom-növelést kapsz.

A pszichológusok szerint a smink valójában nem egy csodaszer az önbecsülésünk növelésére. Valójában nem a smink miatt érezzük magunkat jobban, hanem azért, mert biztosak vagyunk benne, hogy mások szemében menők vagyunk. Mint kiderült, a korrektor és a rúzs csak annyit tesz, hogy magabiztosabbnak érezzük magunkat, de a hatás nem tart örökké.

8. Könnyebbé és olcsóbbá válik számodra, hogy bőröd jó állapotban tartsd

Mindegy, hogy olcsó vagy drága, a smink eltömíti a pórusaidat. Ha pedig eltömődnek a pórusaid, különböző kezelésekre lehet szükséged a bőröd számára, beleértve a bőrgyógyászhoz való látogatásokat is. Ha minimális a sminkhasználatod, a bőrödnek nincs szüksége olyan sok kezelésre, és a legtöbb esetben nem kell más, mint víz és egy arctisztító. Tehát a kevesebb smink viselésének előnyei nemcsak a bőrödre vonatkoznak, hanem a pénztárcádnak is könnyebbséget jelentenek, mivel nem kell további nem komedogén termékeket keresned.

8 Dolog, Ami Megváltozik, Ha Feladod A Sminkelést

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!