8 Bőrápolási Mítosz, Amikről Az Igazságot Jobb, Ha Tőlünk Tudod Meg…

Néhány szépségápolási tipp annyira közismertnek tűnik, hogy hajlamosak vagyunk elhinni, hogy igazak, mert alapvetően mindenki ismeri őket. Abban az esetben, ha úgy döntesz, hogy valamelyiket magadon teszteled, arra a következtetésre juthatsz, hogy a trükk egyszerűen nem működik, sőt, még az egészségedre is ártalmas lehet, ami miatt elgondolkodhatsz azon, hogyan is hihetted ezt eleve.

 

Összeállítottunk egy listát azokról a szépség mítoszokról, amelyek nem biztos, hogy a várakozásoknak megfelelően fognak működni.

 

1. Sok különböző termék használata rövid időn belül

 

Mindenki látott már olyan bőrápolási rutint az interneten, amelyeknél rengeteg különböző terméket, különböző célokra, egyszerre kell használni az arcodon. Úgy tűnhet, hogy így jól ápolod a bőrödet, de valójában a különböző termékek rövid időn belüli rétegezése az arcunkon nem csak, hogy nem egészséges, de nem is hasznos, mivel az arcunk nem tud mindent egyszerre felszívni. Ez valójában olyan problémákat okozhat, mint az eltömődött pórusok, szárazság, irritáció és bőrpír.

 

2. A fogkrém eltüntetheti a pattanásokat.

 

Ez a tipp igaznak tűnhet, hiszen a fogkrémben van néhány szárító hatású összetevő, például szódabikarbóna, ami segíthet a pattanásoknak egy kicsit összezsugorodni, de nem éri meg kockáztatni. A fogkrém a fogainkhoz készült, és bár nagyon hatékonyan tisztítja azokat, túl erős ahhoz, hogy az arcunkon használjuk, mivel irritálhatja a bőrünket, ami kiütésekhez és hegekhez vezethet.

 

3. A zsíros bőrű embereknek nincs szükségük hidratáló krémre.

 

Ha zsíros a bőröd, talán azt hiszed, hogy valójában olyan termékre van szükséged, ami szárítja, ahelyett, hogy még zsírosabbá tenné. Valójában a hidratáló krémek arra valók, hogy a bőröd külső rétegében megtartsák a vizet, hogy hidratált maradjon a bőröd, ahelyett, hogy több vizet adnánk hozzá.

 

Ezt szem előtt tartva, ha zsíros a bőröd, érdemes befektetned az “olajmentes” vagy “nem komedogén” termékekbe, amelyek kevésbé tömítik el a pórusaidat, hiszen a hidratálás nem csak az olaj- és zsíros alapú termékekről szól.

 

4. Borotválkozz az “árral” megegyezően.

 

Bár a szembe borotválkozással sokkal közelebb kerülhetsz a bőrhöz, ugyanakkor a szőrszálakat el is húzza, mielőtt a penge elvágná őket, ami növeli a benőtt szőrszálak számát, a bőrirritáció, a borotvadudorok és a borotvaégés kockázatát.

 

5. A vaj gyógyítja az égési sérüléseket.

 

Ha valami zsírosat kensz az égési sérülésre, például vajat, az lelassítja a hő kiáramlását a bőrből, ami valójában nagyobb kárt okoz. Ilyenkor a legjobb módszer az égés kezelésére a hideg víz használata. A jég és a jeges víz szintén túl durva a bőr számára, így ezeket is kerülni kell.

 

6. A pattanás kinyomások.

 

Ha helyesen csinálod, a pattanás kipukkasztása valójában segíthet abban, hogy gyorsabban elmúljon, mivel feloldja a nyomást, és kiszabadítja a benne ülő, bőrkárosító anyagot. A legjobb módszer az, amelyik a legkevesebb kárt okozza a bőrben.

 

Válassz egy olyan időpontot, amikor a pattanás már csak kissé duzzadtnak tűnik és érződik, és tartalma készen áll a kiszabadulásra, és legyél olyan gyengéd, amennyire csak lehet.

 

7. Ha forró vízzel mosod meg az arcodat, az megnyitja a pórusokat a jobb tisztítás érdekében.

 

Míg a forró fürdő gőze segíthet megnyitni a pórusokat, a forró vízben való zuhanyozás lecsupaszíthatja a természetes, védőgátat – kiszárítva így a bőrt.

 

8. Minél durvább a hámlasztás, annál tisztább lesz a bőröd.

 

Talán azt hiszed, hogy ha elég erősen sikálod az arcodat, akkor minden nem kívánt anyag és elhalt sejt le fog válni, és az arcod friss és szép lesz. A valóságban a hámlasztás egy olyan folyamat, amelynek kíméletesnek kell lennie, hiszen a bőr magától is képes megújulni, és ehhez nincs szüksége külső szerre.

 

A túl erős hámlasztás károsíthatja a bőrt, például fertőzéseket, eltömődött pórusokat és akár a ráncok növekedését is okozhatja.

8 Bőrápolási Mítosz, Amikről Az Igazságot Jobb, Ha Tőlünk Tudod Meg...(1)

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!