7 Testtartás, Amitől Magabiztos Lehetsz, Vagy Legalább Annak Látszhatsz:

Arcfelvarrás, botox, mellnagyobbítás – a végletekig elmegyünk, hogy a lehető legjobban nézzünk ki, hogy jól érezzük magunkat a saját bőrünkben és bár semmi baj nincs ezekkel az eljárásokkal, más módon is jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. Szerencsére egy harvardi professzor, Amy Cuddy megtalálta a módját annak, hogyan edzhetjük a testünket arra, hogy megváltoztassuk a gondolkodásmódunkat és növeljük az önbizalmunkat azzal, hogy “addig színleljük, amíg komolyan nem gondoljuk”.

 

Azt szeretnénk, ha magabiztos és sikeres lennél a törekvéseidben, ezért összeállítottunk egy listát azokról a pózokról, amelyek segíthetnek a következő megbeszélésen vagy interjún. Készen állsz a kihívásra?

 

A tudomány mögötte

A Harvard Business School szociálpszichológusa, Amy Cuddy világszerte szenzációvá vált, amikor TED Talkot tartott a hatalmi pózokról, és azonnal mindannyiunkban felmerült a kérdés, hogy mi ez az egész.

Elmondása szerint napi kb. 2 percig tartó nagy erejű pózok gyakorlása 20%-kal növelheti a tesztoszteronszintünket, és 25%-kal csökkentheti a kortizolszintünket, amitől viszont magabiztosabbnak és kevésbé stresszesnek érezzük magunkat.

 

1. A szövőszék

Még a legmagabiztosabb emberek is elkezdhetnek feszengeni, amikor egy megbeszélésen egy új ötlet bemutatására kerül a sor. Az ilyen jellegű, nagy hatású társas helyzetek, ahol hatalmi harc folyik, kiválthatják a szorongásodat.

Ahhoz, hogy ez a testtartás jól jöjjön ki anélkül, hogy túl nagyképűnek tűnne, fontos, hogy előzetesen gyakorold. Amikor rád kerül a sor, hogy beszélj, állj fel, tedd a kezed az asztalra, és hajolj előre. Ha magasabb szinten állsz, mint a többi társad, erőteljesebbnek és tekintélyt parancsolóbbnak fogsz tűnni. Győződjön meg róla, hogy szemkontaktust tart, hogy megmutassa, hogy elkötelezett.

2. Az Mx. Clean

Minden kapcsolatban van egy adok-kapok. Időnként el kell engedni néhány dolgot, hogy helyreálljon a béke. Ha azonban mindig te vagy az, aki engedményeket tesz, akkor jobb, ha kipróbálod ezt a pózt.

Állj egyenes háttal, tartsd fel az állad, és gördítsd hátra a vállaidat. Ügyelj arra, hogy a vállak ne nézzenek előre, mert ez a gyengeség jelének tűnhet. A kezeidet ne a karod mögé tedd, mert ez távolságtartónak tűnhet, hanem inkább támaszkodj az alkarodon és a karodon. Most már készen állsz arra, hogy megálld a helyed!

3. A kihajlás

Egy állásinterjúra készülsz. Már régóta vársz egy ilyen lehetőségre, de valami hiányzik: az a gyilkos magabiztosság, ami azt üzeni: “Ezt az állást megkapom”. Kiderül, hogy az, ahogyan leülsz, dönthet arról, hogy megkapod-e vagy sem.

A karok törzs köré tekerése, a bokák keresztezése és az áll leengedése mind az alacsony hatalmi póz jelei. Ehelyett, amikor az interjúztató előtt állsz, próbálj meg leülni, hátradőlve a széken. Nyisd ki a mellkasodat, egyik karodat támaszd a szék háttámlájára, a másikat pedig tedd a szék karfájára. Ez a fajta kitárulkozás erőt és magabiztosságot sugall.

4. A csodanő

Az önbizalmunknak is lehet rossz napja, különösen, ha olyasmit teszünk, ami azzal jár, hogy kitesszük magunkat és kockázatot vállalunk. Normális, ha pillangókat érzünk a gyomrunkban, amikor először megyünk randira. Mielőtt teljesen lemondanál arról, hogy új emberrel találkozz, idézd meg a benned rejlő Wonder Woman-t ezzel a pózzal.

Helyezd a lábadat szilárdan a padlóra, csípőszéles távolságban egymástól. Tegye a kezeit a csípőjére, és nyújtsa ki a mellkasát. Az álladat a magabiztosság jeleként nyomd felfelé. Ha a nyakadhoz érsz, lehajtod a fejed vagy rágod a körmeidet, az a bizonytalanság és a behódolás jeleinek tekinthető.

5. A hunyorgás

Sok álmatlan éjszaka után végre elhatározod magad, és úgy döntesz, hogy itt az ideje, hogy megkapd a megérdemelt fizetésemelést. De sajnos az a lehangoló, hogy ezt a főnöködnek kell kérnie. Mielőtt hagynád, hogy a kortizolszinted a magasba szökjön, gyakorold ezt többször is a tükör előtt, hogy kellő önbizalmat szerezz.

A szemünket a lelkünk ablakának tartják, így logikusan következik, hogy abból is meg tudjuk állapítani, hogyan érzi magát valaki. A tágra nyílt, szarvasszemek gyakorlatilag hangosan kiáltják: “El kell tűnnöm innen!”. Peter Hurley fotós bebizonyította, hogy ha hunyorítunk és hunyorítunk a szemünkkel, vonzóbbnak tűnünk, és megmutatjuk, mit is érünk.

6. A köszönés

Minden kapcsolatban van egy mérföldkő, és ez a pillanat az, amikor megismerkedsz az apósoddal. Bármilyen kedvesek is lesznek végül, mindannyian érezzük azt a rettegést, és elkezdődik a bizonytalanság: “Vajon jó lesz az első benyomásom?” Próbáld ki a következő pózt a találkozás előtt.

Tegye szilárdan a lábát a földre, miközben széttárja a mellkasát és felemeli a fejét. Nyújtsd ki mindkét karodat a fejed fölé úgy, hogy a tenyered a nap felé irányuljon. Tartsd meg ezt a kitárulkozó testtartást 2 percig, miközben nyugodtan lélegzel, hogy erőteljesebbnek érezd magad.

7. A mereven összekulcsolt kezek

A hatalmi pózok célja, hogy növelje az önbecsülésedet bármilyen helyzetre, amikor fenyegetve érezheted magad. Még ha tudod is, hogy nincs valódi veszély, az első beszélgetés valakivel, egy interjú megtartása, vagy az, hogy nemet kell mondanod valakinek, némi kihívásnak bizonyulhat.

Ez az egyik legfinomabb póz. Széttárja az ujjait, és mindkét kezének ujjbegyei összeérnek. Ezután úgy kell meghajlítanod a kezeidet, hogy az ujjhegyek úgy nézzenek ki, mint egy templomtorony. Ez azt üzeni, hogy érdeklődsz, és figyeled, amit mások mondanak.

7 Testtartás, Amitől Magabiztos Lehetsz, Vagy Legalább Annak Látszhatsz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!