7 Testbeszéd Jel, Amely Egyértelműen Leleplezi A Hazugságot:

A beszélgetéstől függetlenül az emberek nem mindig tudják kontrollálni a testük által közvetített üzenetet. A testbeszéd alapjainak megértése segíthet felismerni a piros zászlókat, mielőtt időt és energiát szánna egy személyre. Ami még fontosabb, hogy a testbeszéd olvasásakor különbséget tegyünk a félénkség és a becstelenség között. Így megtudhatod, hogy a szomszédod tényleg olyan édes-e, mint amilyennek mutatja magát.

Utánajártunk a különböző vörös zászlóknak a testbeszéd terén, a mögöttük rejlő okoknak:


1. Kerülik a szemkontaktust, vagy megdörzsölik a szemüket, hogy ne tűnjenek túl gyanúsnak.

A tekintetváltás nem mindig annak a jele, hogy valaki hazudik. De ha azt veszed észre, hogy az illető állandóan másfelé néz (gyakran a szeme bal vagy jobb felső sarkába), akkor lehet, hogy hazudik. Ne téveszd azonban össze a lefelé nézést az oldalra nézéssel. Az emberek általában akkor néznek lefelé, amikor megpróbálnak emlékezni valamire. Tegyél fel ellenőrző kérdéseket, és kérd meg őket, hogy fordítsák meg a történetüket, hogy kiderítsd, hazudnak-e.

A legtöbb ember tisztában van ezzel a technikával, és igyekszik eleve elkerülni a szemkontaktust. A legtöbb tapasztalt pókerjátékos például a trükkök közben megdörzsöli a szemét, hogy természetes mozdulatokat produkáljon. Az egészséges szemkontaktus beszélgetés közben rendszeresen különböző irányokba vándorol, az információkra reagáló arckifejezésekkel együtt.

2. Mindig telefonoznak, hogy elkerüljék a konfrontációt.

Ha azt látod, hogy valaki egész nap a képernyőjére szegezi a szemét, az arra utalhat, hogy fél a konfrontációtól, vagy attól tart, hogy bármikor megjelenhetnek a másiktól érkező üzenetek. Aggasztó lehet, ha a partnere vagy barátja hirtelen kialakítja ezt a szokását. Ha például étkezés közben nehezen tud beszélgetést folytatni, és az idejét azzal tölti, hogy folyamatosan az értesítéseket keresi, próbálja meg szemmel tartani, hogy mit csinál, és ha szükséges, szembesítse vele.

3. Hajlamosak távolságot tartani beszélgetés közben.

Általában az emberek vagy párok hajlamosak arra, hogy beszélgetés közben a testükkel, lábukkal vagy fejükkel egymás felé hajoljanak. Ha változást veszel észre a gesztusaikban és abban, ahogyan a kérdéseidre válaszolnak, az annak a jele lehet, hogy valamit titkolnak. Néha ez az elhajlás virtuális is lehet, amikor több mint 6 órát kell várnod, hogy választ kapj tőlük. Az emberek ezt a technikát használhatják arra, hogy eltávolodjanak.

Ez azt is jelentheti, hogy valakit nem igazán érdekel a beszélgetés, és inkább máshol szeretne lenni. Ebben a helyzetben próbáld meg elkerülni, hogy túlságosan erőltesd a beszélgetést, és fogadd el, hogy ez a személy nem éri meg az idődet.

4. A gyors pislogás jelezheti, hogy kellemetlenül érzi magát.

A pislogás természetes. De figyeljünk oda a rendellenes pislogásra, amikor valaki túl sokat vagy túl keveset pislog. A ritkán pislogás azt jelzi, hogy az illető megpróbál úgy tenni, mintha olyan lenne, aki nem az. Akár a beszélgetés iránti színlelt érdeklődésről, akár hazugságról van szó, figyelj oda erre a viselkedésre, amikor másokkal beszélgetsz. Egy tapasztalt bűvész például a szokásosnál lassabban pisloghat, hogy úgy tegyen, mintha természetesnek tűnne a következő bűvésztrükkje.

5. Keresztbe tett karokkal és lábakkal próbálják elterelni magukról a figyelmet.

Beszélgetésünk 55%-a nonverbális, és a karok és lábak történetesen ennek nagy részét teszik ki. A karok keresztezése védekezést vagy önvédelmet jelezhet, míg a lábak keresztezése azt jelezheti, hogy valakivel szemben kellemetlenül érzik magukat. Az olyan finom jelek, mint a túlságosan kitárt karok szintén manipulatívabbnak és parancsolóbbnak tűntethetnek valakit.

Az emberek gyakran akaratlanul is használják ezt a testbeszédet, hogy eltereljék magukról a figyelmet. Ami a szóbeli kontaktust illeti, kerülik, hogy magukról beszéljenek, és sikerül minden kérdést visszafordítaniuk a másik fél felé.

6. Túlságosan gesztikulálnak a kezükkel.

A kézmozdulatok használata jó, ha beszélgetsz az emberekkel. Segít az embereknek hangsúlyozni a legfontosabb pontjaikat, és a többieket is bevonja a beszélgetésbe. Azonban, mint minden más, a kézmozdulatok is rendben vannak, ha mértékkel csinálod. Valójában egy 2015-ben végzett kutatás kimutatta, hogy azok az emberek, akik mindkét kezükkel gesztikulálnak, valószínűleg hazugok. A kézmozdulatok túlzott használata kevésbé hihetővé és hektikussá teszi az embert. Ez akkor is igaz, ha a gesztusaik nem illeszkednek a szavaikhoz, és azt a benyomást kelthetik, hogy nem tudják, mit mondanak.

Az egészséges gesztusokat a kezük helyzetének megfigyelésével lehet felismerni. Ideális esetben a kezük a derékmagasságukban van, és kontrollált pillanatokban használják. A kézmozdulatok akkor is lelassulnak, amikor az emberek beszélgetés közben szünetet tartanak.

7. Elváltozik a hangjuk beszélgetés közben.

Figyeljen a hangváltozásokra beszélgetés közben. A hazugok gyakran váltanak a normális hangok között magasabbra, mint az őszinte emberek. Bár a magas hangszín vagy a hang recsegése nem garantálja, hogy hazudnak, a magas hangszín más testbeszéddel párosulva segíthet eldönteni, hogy megbízhatsz-e valakiben.

7 Testbeszéd Jel, Amely Egyértelműen Leleplezi A Hazugságot(2)

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!