7 Telefonos Szokás, Amivel Ártasz A Kapcsolatodnak:

Az okostelefonok szerepe az életünkben óriási, hiszen egy átlagos ember naponta több mint négy órát tölt a készülékén. Nem meglepő, hogy a telefonunk az életünk számos területére nagy hatással van, és ez alól a párkapcsolatunk sem kivétel.

Megértjük a telefonos szokások fontosságát, és találtunk néhányat, amelyek károsíthatják a kapcsolatodat:


1. Nem mutatod meg a partnerednek, hogy mi miatt mosolyogsz éppen.

Az emberek kínosnak és szerencsétlennek érzik, ha a partnerük fizikailag jelen van velük, de az okostelefonján élvez valamit. Ráadásul a partnered elkezdheti bizonytalannak és féltékenynek érezni magát, ha te mosolyogsz valamin a telefonodon.

A helyzet azonban könnyen megváltoztatható, ha egyszerűen csak megosztod a partnereddel, hogy min nevetsz. Egy nemrégiben készült tanulmány megerősítette, hogy azok a párok, akik együtt nevetnek, tovább maradnak együtt, ezért ne legyen olyan tudatlan, és ossza meg a kedvesével, amit szeret.

2. Mindig magadnál hordod a telefonodat

Mindannyian csináltuk már, amikor kilépünk egy szobából, teljesen indokolatlanul magunkkal visszük az okostelefonunkat. Néha úgy érezzük, mintha a kezünkhöz ragadt volna. Ennek a szokásnak több következménye is van, az első, hogy a partnered úgy érezheti, hogy valamit titkolsz, ami bizalomhiányhoz, féltékenységhez és fokozott feszültséghez vezet kettőtök között.

Másodszor, ha mindig nálad van a telefonod, valószínűleg azonnal reagálsz az értesítésekre, megfeledkezve a való világról és a partneredről, aki fizikailag is vár rád. Ahelyett, hogy azokkal töltenéd az időt, akik a legfontosabbak, állandóan el vagy terelve – ellenőrizve, mi történik a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren.

3. Phubbing

A phubbing a phone snubbing rövidítése, és az a szokás, hogy beszélgetés közben állandóan a telefonoddal tereled el a figyelmedet. Néhány évvel ezelőtt ez teljesen elfogadhatatlan és bunkóságnak számított, de mára már annyira elterjedt, hogy az emberek már nem figyelnek oda rá.

A phubbing párkapcsolatra gyakorolt hatásáról szóló friss kutatás szerint az emberek 46,3%-a megjegyezte, hogy a partnere phubbingolt, és 22,6%-uk elismerte, hogy ez problémákat okozott a kapcsolatukban.

4. A késztetés, hogy minden értesítést azonnal ellenőrizzenek

Az eszközök segítségével elérhető információk mennyisége korlátlan, és úgy tűnik, hogy ha nem nézzük meg azonnal, akkor lemaradhatunk valami fontosról.
Próbáljuk meg rangsorolni az értesítéseket, hiszen nem mindegyiket kell azonnal ellenőrizni, és a nem fontos értesítéseket állítsuk néma üzemmódba. Végül is túl sok időt szánunk ezekre a zavaró tényezőkre, és ha ezt az időt megspóroljuk, akkor azt a szeretteinkkel való kapcsolattartásra fordíthatjuk.

5. Munkával kapcsolatos e-mailekre való válaszadás munkaidőn kívüli időben

Ön és a párja valószínűleg mindketten elfoglaltak és nagyon dinamikus az életük. Némelyek számára nehéz felmérni a karrier fontosságát. Míg az ön számára normálisnak tűnhet a munkahelyi e-mailekre és hívásokra való válaszadás, a partnere lehet, hogy elégedetlen lesz ezzel.

Még ha a munkád nem is várhat, ne felejtsd el, hogy van valaki, aki vágyik a figyelmedre. Ezért várj reggelig, vagy akár hétfőig is a munkahelyi e-mailekre való válaszadással, de este és hétvégén gondoskodj arról, hogy azokkal legyél együtt, akik a legfontosabbak számodra.

6. A telefonodat nézegeted vacsora közben

A modern világban az emberek állandóan sietnek, így a vacsora ritka alkalom arra, hogy minőségi időt töltsetek együtt. Fontos, hogy ügyelj arra, hogy vacsora közben ne nyúlj a készülékeidhez. Nevetséges, hogy az egy fedél alatt élő emberek hogyan válhatnak teljesen idegenekké csak a kommunikáció és az együtt töltött idő hiánya miatt.

7. Emojikkal helyettesíti a gyengédséget

Az okostelefonok hatására kezdünk megfeledkezni a gyengédségről, a törődésről, a szeretet és a támogatás kimutatásáról. Eleinte könnyebb továbbítani egy képet ahelyett, hogy megmutatnánk. Aztán a puszikat apró emojikkal helyettesítjük.

A pszichoterapeuták meg vannak győződve arról, hogy az emberek érzelmi kötődést hoznak létre a készülékeikkel, ami egészségtelen és különböző problémákhoz vezet a kapcsolatokban. Ha egészséges kapcsolatot szeretnél, tartsd szem előtt, hogy az ölelés, a puszi, az érintés és az ajándék nem helyettesíthető digitális kommunikációval.

7 Telefonos Szokás, Amivel Ártasz A Kapcsolatodnak

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!