6 Dolog, Amelyektől A Szépségszalonok Dolgozói A Falra Tudnak Mászni!

Minden lány számára ismerősnek tűnik az a történet, amikor valaki 3-4 centis vágást kér, de végül sokkal többet vágnak le. Őszintén szólva, minden ügyfél legalább egyszer életében csalódottan távozott a szalonból. Ugyanakkor vannak olyan viselkedésmódok, amelyekkel ugyanúgy feldühíthetjük a fodrászt.

Úgy gondoltuk, hogy ezen dolgok megismerése segíthet mind a szakembereknek, mind a szépségszalonok látogatóinak abban, hogy jobban megértsék egymást, és nagyszerű eredményeket érjenek el:


1. Nem hangoztatja a kívánságait

Amikor egy ügyfél úgy megy el egy szépségszalonba, hogy nincs világos elképzelése arról, hogy mit szeretne, mind az ügyfél, mind a fodrász kockázatot vállal, mert az eredmény mindkettőjüknek csalódást okozhat. Az, ahogy a szakember elképzeli a stílusodat, nagyban eltérhet attól, amire te vágysz.

Éppen ezért jobb, ha előre elmented a telefonodra a neked tetsző fazonokat, vagy a szakemberrel közösen keresgélsz, mielőtt elkezdenéd az eljárást.

2. A folyamatba való beavatkozás

Előfordul, hogy a szépségszalonok látogatói ajánlásokat adnak a fodrászoknak, hogyan végzik a munkájukat. Mindezt azért, mert otthon megszokták, vagy látták, hogy egy másik szakember, akit korábban felkerestek, hogyan csinálta a dolgokat. Vannak, akik kiveszik a fodrász kezéből az eszközöket, és megpróbálják maguk megcsinálni a dolgokat.

Fontos megjegyezni, hogy az a személy, aki fodrászt, festőt vagy manikűröst ad, évekig tanulja ezt a művészetet, és folyamatosan azon dolgozik, hogy fejlessze a készségeit. Ha beavatkozik a folyamatba, az ügyfél csak növeli annak kockázatát, hogy rossz eredményt kapjon.

3. Hamis információk adása

Gyakran előfordul, hogy egy szakember kérdéseket tesz fel az ügyfelének, hogy megértse, hogyan kell a szolgáltatást technikai szempontból a legjobban elvégezni. A fodrász például megkérdezheti, hogy az ügyfél otthon vagy szépségszalonban festette-e a haját, milyen hajápolót használ, és mikor volt utoljára fodrásznál. Fontos, hogy őszintén válaszoljon, akárcsak az orvosával való találkozáskor, nehogy váratlan eredményt kapjon, ami csalódást okozna.

4. A hajmosás visszautasítása a szépségszalonban

Sok ügyfél otthon mossa meg a haját, és nem hajlandó újra megmosni a szépségszalonban. Egyes fodrászok úgy vélik, hogy az ilyen haj vágása hátrányosan érinti a drága eszközöket. Ráadásul az emberi koponya szerkezete mindig egyedi, ami azt jelenti, hogy a szakember a mosás során minden egyenetlen területet és jellegzetességet megtalál, ami segíthet neki egy jobb, tökéletesnek tűnő hajvágást adni. A hajmosás után a fodrász képes lesz a hajat zónákra osztani, amelyek szintén nagyon fontosak a hajvágás szempontjából. Ezenkívül ez az eljárás fertőtleníti a fejbőrt, és kikényszeríti, hogy a szalonban a higiéniai szint magas maradjon.

5. Hosszú ideig nem mosod meg a hajad festés előtt.

A hajmosás szükségessége attól függ, hogy milyen típusú festést fogsz végeztetni: a modern hajfestékek alacsony százalékban oxidálószerrel készülnek, és csak mélytisztító samponnal történő hajmosás után használhatóak. Egyes szakemberek azonban belefáradnak abba, hogy több nappal a színezés előtt elmagyarázzák ügyfeleiknek, hogy nem kell elkerülni a hajmosást.

6. Beiratkozik egy eljárásra, és egyáltalán nem vagy rossz időpontban jelenik meg

Mindenki találkozik olyan vészhelyzetekkel, amikor a körülmények megzavarják a tervezett dolgokat. Ilyen esetekben bőven elegendő felhívni a szépségszalont és elmagyarázni a helyzetet. Vannak azonban olyan ügyfelek, akik figyelmen kívül hagyják ezt a szabályt, és egyszerűen eltűnnek anélkül, hogy válaszolnának a hívásokra. Néha a fodrászok kifejezetten az ilyen ügyfelek miatt érkeznek a szépségszalonba, és sok időt töltenek a munkába állással és a találkozóra való felkészüléssel.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!