7 Szabály, Amit Jobb Ha Betartasz, Ha Egy Kollégáddal Randizol:

Naponta sok időt töltünk munkatársainkkal, és a szikrák néha csak úgy szikráznak. A Society for Human Resources Management által végzett felmérés szerint az amerikaiak 54%-a volt már szerelmes a munkahelyén. Fontos, hogy tudjuk, hogyan kezeljük ezt a nagyon kényes helyzetet, ha szeretnénk, hogy valakivel valami különleges legyen, és közben jól végezzük a munkánkat.

Sosem szeretnénk a szerelem útjába állni, ezért adnánk néhány tanácsot, hogyan kezeljük egy esetleges irodai románcot:


1. Győződj meg róla, hogy betartod a céges szabályokat.

Érdemes kiderítened, hogy a cégednél vannak-e szabályok a munkatársakkal való randizásra vonatkozóan. A cégek felkészültek a szabályzatokkal, és készek segíteni, ha lángra lobban közted és a munkatársad között. Érdemes elolvasni az apró betűs részt, mert egyes cégek nem engedik meg, hogy beosztottal randizzunk, vagy általában véve nem engedélyeznek semmiféle irodai románcot.

2. Tartsuk távol magunkat a főnökünkkel vagy beosztottunkkal való romantikus kapcsolattól.

Ha a cégünk szabályzata megengedi, hogy randizzunk az irodában, akkor se randizzunk a főnökünkkel, beosztottunkkal vagy akár egy ügyféllel, mert egy ilyen kapcsolat hatalmi dinamikája miatt nehéz lenne eligazodni. A többi munkatársad azt hihetné, hogy különleges bánásmódban részesülsz, és az ítélőképességed és a szakmaiságod is veszélybe kerülhet, ami ahhoz vezethet, hogy kirúgnak.

3. Ne hivalkodjon a kapcsolatával, de ne is legyen túlságosan titokzatos.

Megpróbálni titokban tartani egy irodai románcot szinte lehetetlen, és az emberek valószínűleg előbb-utóbb rájönnek. Mindenképpen beszélje meg a kapcsolatát a vezetőjével és a humánerőforrással, hogy a kapcsolat ne okozzon gondot senkinek. A HR segíthet megérteni a szabályzatokat, irányelveket és minden mást, amit tudnia kell, és ezután már nyilvánossá teheti a kapcsolatát.

4. Erősítse meg a kapcsolati státuszát.

Mielőtt a humánerőforrás felé fordulsz, győződj meg róla, hogy te és a munkatársad egy oldalon álltok a kapcsolatotokkal kapcsolatban, és hogy kizárólagos vagy sem. Ha már tudjátok, hogy ugyanazt akarjátok, és ha már beszéltetek erről a HR-esekkel, akkor nyugodtan megoszthatjátok a munkatársaitokkal. Csak győződjön meg róla, hogy Ön és a partnere megegyeznek abban, hogy kivel osztják meg a hírt.

5. Készülj fel arra, hogy nem minden kollégád fog örülni a dolognak.

Néhány kollégád elárulva érezheti magát, amiért nem tudott az új kapcsolatodról. Lehet, hogy néhány kollégád nem túl kellemes dolgokat mondott az új partneredről, mert nem tudták, hogy együtt vagytok. Az is előfordulhat, hogy aggódni kezdenek, hogy a hátuk mögött pletykálkodtok együtt.

6. Kerüljetek mindenféle PDA-t.

Kerüld a nyilvános érzelemnyilvánításokat a munkahelyeden, mert sok embernek kellemetlen, és eléggé kellemetlenné teheti az ott töltött időt. Ez nem csak a fizikai érintést jelenti, hanem a flörtölést és a becézgetést is. Másrészt, ha veszekedtek, akkor azt próbáljátok meg otthon tartani, és ne hozzátok be a munkahelyetekre. Mindkét dolog miatt szakszerűtlennek tűnhetsz.

7. Kérdezd meg magadtól, hogy megéri-e a kapcsolat.

Van rá esély, hogy az irodában találkoztál a lelki társaddal és azzal a személlyel, akivel az egész életedet le fogod élni. De az is lehet, hogy a kapcsolatod nem alakul olyan pozitívan. És végig kell gondolnod, hogy ez hogyan hatna a munkahelyi életedre, hogy képes lennél-e együtt dolgozni azzal a személlyel, és meg tudnád-e oldani, hogy minden egyes nap találkozol vele, vagy sem.

7 Szabály, Amit Jobb Ha Betartasz, Ha Egy Kollégáddal Randizol

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!