7 Szabály, Amit Ha Betartasz, Akkor Körmeid Erősebbek És Hosszabbak Lesznek:

A puha és törékeny körmök hatalmas problémát jelenthetnek. Nem számít, mennyire próbálja növeszteni őket, folyamatosan törni fognak, hacsak nem gondoskodik a megfelelő ápolásról.

 

Tudjuk hogy az erős és egészséges körmök mindig kívánatosak, ezért összegyűjtöttünk 7 tippet, hogy jobban nézzenek ki, mint valaha.

 

1. Ne viselj állandóan körömlakkot.

 

A nők körében gyakori tévhit, hogy mindig körömlakkot kell viselni, hiszen az egy olyan réteget képez, amely védi a körmöket. Bár ez logikusan hangzik, tanulmányok nem támasztják alá ezt az állítást. A bőrgyógyászok szerint a hosszú ideig tartó lakkozott körmök lehetővé tehetik, hogy a lakkban lévő vegyi anyagok beszivárogjanak a körömbe, és elszíneződést, repedezést és hámlást okozzanak. Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen le kellene mondanod a színes körmökről, de időnként szünetet tartani a lakkozással, jótékony hatással lenne az általános egészségükre.

 

2. Reszeld rendszeresen, de ne használj körömcsipeszt.

 

Körmeink sérülhetnek és letörhetnek, ha nem vágjuk őket gyakran. Fontos azonban, hogy jól válasszuk ki a megfelelő eszközöket a körömápoláshoz. A körömvágó ollót talán a legkönnyebb használni, de nem a legjobb, mivel repedéseket és hasadásokat okozhat. Ehelyett válasszuk inkább a reszelőt, mert az nem gyakorol akkora nyomást a körömre.

Protipp: Mindig egy irányba reszelje a körmeit, az előre-hátra mozdulatok miatt kirojtosodnak a körmök.

 

3. Ne kezdj el takarítani, amíg nem veszed fel a gumikesztyűt.

 

A laborban dolgozók megerősíthetik, hogy a napi több órás latex- vagy gumikesztyű viselése károsíthatja a körmeidet. Ugyanez azonban akkor is megtörténhet, ha nem viseled őket – legalábbis a házimunka közben. Nem csak arról van szó, hogy a mosószerek káros vegyi anyagokat tartalmaznak, de a hosszú ideig tartó vízzel való érintkezés is gyengítheti őket. Ezért fektessen be egy jó pár gumikesztyűbe, és ne felejtse el felvenni, amikor legközelebb mosogat.

 

4. Egyél több rizst!

 

Az egészségünk nagyban függ az ételválasztásainktól, ahogy a megjelenésünk is. A köröm növekedéséhez és erősségéhez elengedhetetlen vitaminok egyike a B-vitamin, amely a rizsben is megtalálható. Így a heti többszöri rizsfogyasztás segíthet megerősíteni a körmeidet.

 

5. Kerüld a körömkeményítőket.

 

Valószínűleg ellentmondásosan hangzik, de a körömerősítő hosszú távon nem segít a körmeidnek. A benne lévő összetevők ugyanis kezdetben valóban megkeményítik a körmöt. Idővel azonban kiszáríthatja őket, és a körmök törékennyé és törésre hajlamossá válnak.

 

6. Dörzsöld be a körmeidet vazelinnel.

 

A vazelin a legelterjedtebb petróleum gél, és minden bizonnyal mindenkinek aki, komolyabban foglalkozott már a körmei ápolásával, annak termékgyűjteményének elengedhetetlen kelléke. Hidratálóként működik a körmeid és a körömágybőröd számára is. Napi alkalmazása segíthet a törékeny körmökön azáltal, hogy megerősíti őket és védőréteget hoz létre.

Protipp: A legjobb eredmény érdekében hagyd rajta 3-5 percig, mielőtt leöblíted.

 

7. Áztasd a körmeidet frissen facsart narancslében.

 

A C-vitaminban gazdag ételek kulcsfontosságúak az általános egészség és természetesen a köröm- és hajnövekedés szempontjából. Ez a vitamin azonban külsőleg is alkalmazható. A gyorsabb körömnövekedés érdekében próbáld ki, hogy minden nap 10 percig áztatod a körmeidet narancsfélékben vagy friss narancslében.

Protipp: A narancsléből származó citromsav kiszáríthatja a körmöket, ezért ügyelj arra, hogy jól öblítsd le a körmöket, és utána hidratáld őket krémmel.

7 Szabály, Amit Ha Betartasz, Akkor Körmeid Erősebbek És Hosszabbak Lesznek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!