7 Otthoni Tipp, Amivel A Hajad Erősebb Lesz És Gyorsabban Fog Nőni:

A nők több mint 50%-a tapasztalhat észrevehető hajhullást élete során. Ez különösen a 40 évnél idősebb nőkre vonatkozik, akiknek éppen most született gyermekük, vagy akiknél megkezdődött a menopauza. Igen, rövidre vágathatja a haját, de mégis érdemes megpróbálni leküzdeni a problémát.

Mi úgy gondoljuk, hogy testünk minden részének egészségesnek kell maradnia, és megosztunk néhány szakmai tippet, hogyan javíthatod a hajad állapotát.


1. Csak a fejbőrödre kenj egy kis olajat.

Az olajok nagyon hasznosak lehetnek a hajnövekedés elősegítésében, de mielőtt bármit is alkalmaznál, győződj meg róla, hogy az egész hajhosszra kiterjed. A ricinusolaj például alkalmas arra, hogy csak a fejbőrödet dúsítsd a hajkoronád javítása érdekében.

2. Először próbálj ki egy kíméletes sampont, mielőtt bármi orvosi megoldást választanál.

Ha korpásodást vettél észre, ne rohanj azonnal a gyógyszertárba, hogy speciális sampont vegyél. Először próbálj ki egy gyengéd sampont az olaj csökkentésére. Ha ez nem használ, akkor konzultálj egy orvossal, és kezdj el korpásodás elleni sampont használni.

Ne felejtsd el, hogy a száraz fejbőr és a hajproblémák allergiák vagy hormonális változások következményei is lehetnek. Mielőtt kipróbálnál valamit, végeztess néhány vizsgálatot, hogy megbizonyosodj arról, hogy mindent jól csinálsz, mert az ok lehet csak egy az allergiát kiváltó sampon.

3. Használj fahéjas maszkot.

A fahéj jó hatással van a hajra és a fejbőrre, mert antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik és serkenti a vérkeringést. A maszk elkészítéséhez egyenlő arányban kell összekeverni a fahéjat és a kókuszolajat. Ezután vidd fel a fejbőrödre és a hajtövekre. Hagyd rajta 45 percig, mielőtt megfelelően leöblítenéd.

4. Mossa meg a haját kíméletes samponnal.

Ha problémáid vannak a hajtöveddel, ne minden nap, hanem hetente 2-3 alkalommal moss hajat olyan samponnal, amely nem tartalmaz durva vegyszereket. Lehetőségként használhatsz gyógynövényes samponokat, különösen azokat, amelyek kamillát, aloe verát, biotint, ciszteint, fehérjéket és E-vitamint tartalmaznak.

5. Használjon minden nap kondicionálót és 2-3 naponta sampont.

Igen, jobb 2-3 naponta hajat mosni, de elfelejtjük, hogy a hajnak minden nap szüksége van hidratálásra. Csak öblítsd le a hajad langyos vízzel, és használj kondicionálót samponnal való mosás nélkül. A megfelelően hidratált haj erősebb, vastagabb lesz, és kevésbé törik.

6. Fogyassz naponta legalább 11 mg cinket, hogy segítsd a hajszálaid helyreállítását.

A cink hiánya hajhulláshoz és más problémákhoz vezethet, de csak akkor, ha nem elegendő mennyiséget fogyasztasz belőle. Az ajánlott napi cinkbevitel 8 mg és 11 mg között van. Egyes szakértők mégis 25 mg-os határt javasolnak, de ezt nem szabad 2-3 hétnél tovább tartani.

7. Használjon kávémaszkot a fejbőrre.

A koffein pozitív hatással van a haj növekedésére. Megakadályozza a hajhullást, és közvetlenül a fejbőrbe masszírozva fokozza a vérkeringést. A koffein blokkolja a dihidrotesztoszteron (DHT) nevű hormont, amely a hajhullásért felelős. Ezenkívül a kávé flavonoidokat tartalmaz, amelyek antioxidánsként működnek és létfontosságúak a regenerációhoz.

7 Otthoni Tipp, Amivel A Hajad Erősebb Lesz És Gyorsabban Fog Nőni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!