stilus_hibak

7 Öltözködési Hiba, Ami Rombolja A Stílusodat:

A kiegészítők kiválasztásától kezdve az öltözéked kiválasztásáig könnyű olyan apró hibákat elkövetni, amelyek tönkretehetik az elegáns megjelenésre tett összes erőfeszítésedet. Másrészt, ha az egész öltözéked helyesen van kiválasztva, akkor a show-elemed lehetsz.

Ebben a cikkben praktikus javaslatokat találsz arra vonatkozóan, hogyan kerüld ki ezeket a gyakori öltözködési hibákat:

oltozkodesi_hiba_1

1. Az arcformádhoz nem megfelelő fülbevaló kiválasztása.

Ez apróságnak tűnhet, de a rossz fülbevaló kiválasztása aránytalanná teheti az arcodat. Íme néhány tipp, ami segíthet:

Ovális arcok esetében bármilyen típusú fülbevalót választhatsz. A lényeg, hogy ne terheld túl a megjelenésedet kiegészítőkkel.
Kerek arcokhoz a hosszú fülbevalók a legjobb választás.
Szív alakú arcokhoz a hosszúkás vonalú és ívű fülbevalók a legjobbak.
Négyzet alakú arcok esetében próbáld ki a hosszúkás, karikás és lógó fülbevalókat.
Keskeny arcok esetében a hosszú, lógó fülbevalók a legjobb választás.

2. Túl kicsi vagy túl nagy ruhák viselése.

Ha te is azok közé tartozol, akik anélkül veszik fel a próbababán jól kinéző ruhákat, hogy előbb felpróbálnák őket; állj le. Bármennyire is fantasztikusan néz ki a ruha a próbababán, ha túl szűk, és megmutatja a hétvégi bulizás során felszedett plusz hájat, nincs értelme viselni.

Ugyanez igaz az öltözködés ellentétes spektrumára is. Ha 20 percenként fel kell húznod a farmert, akkor ez a farmer nem neked való.

oltozkedesi_hiba3

3. Túlságosan dekoratív ruhadarabok választása

Az extra fodrok és redőzések miatt pár számmal nagyobbnak tűnhetsz, mint amekkora valójában vagy. Ezt pedig biztosan nem akarod. A legjobb, ha a stílusod egyszerű, mégis elegáns marad.

A túlságosan dekoratív ruhák különleges gondoskodást igényelnek a tisztítás során, és a fenntartási idejük is magas lehet. Bármilyen szép is egy ruha, ha nem tiszta, tönkreteszi a megjelenésedet.

4. Túl sok kiegészítő

Az egyszerűség és a sikkesség legyen a mantra. Azt akarod, hogy az emberek a gyönyörű arcodat nézzék, és ne vonják el a figyelmüket a csüngő fülbevalók, karkötők, nyakláncok, vagy bármilyen más kiegészítő, amit sikerült feltenned. Attól, hogy több ékszerrel is rendelkezel, még nem jelenti azt, hogy mindet egyszerre kell viselned.

De a kiegészítők, ha megfontoltan használod őket, valóban teljessé tehetik a megjelenésedet. Egy üzleti megjelenés sosem lenne teljes karóra nélkül. De ha karkötőkkel párosítod, az már túlzás.

oltozkodesi_hiba5

5. Széles vízszintes csíkozású ruhák felvétele

A széles, vízszintes csíkok a lakosság nagy többsége számára teljes nemet jelentenek. Szóval hacsak nem vagy nagyon biztos benne, hogy jól áll neked, vagy nem egy széles vízszintes csíkos jelmezbálra mész, akkor jobb, ha távol maradsz ezektől.

A vízszintes csíkok a test rossz vonásait hangsúlyozzák ki. Jobb választás lenne, ha vagy egyszínű ruhát, vagy egy apró mintás ruhát választanál.

oltozkodesi_hiba6

6. Nem a testalkatodhoz vásárolsz

Ha gömbölyded és alacsony vagy, jobb, ha kerülöd a bő nadrágokat, mert azok plusz súlyt adnak a megjelenésedhez. Az olyan nadrágok azonban, amelyek néhány centivel a térd alatt érnek véget, teljesen megfelelőek.

A széles nadrágok jobban illenek a háromszög alakú testalkathoz, és a vékony és magas nőkhöz illenek a legjobban.

A körte alakú testalkatúaknak jobb, ha a törzsükre néhány réteggel többet adnak, és övvel hangsúlyozzák a derekukat. Így arányosabbnak fog tűnni a teste.

oltozkodesi_hiba7

7. Helytelen öltözködés

A nem megfelelő öltözködés kínos lehet. Nem szeretnél farmerben megjelenni egy interjún, vagy szmokingban kempingezni menni az erdőbe. Ha kétségeid vannak, mindig felhívhatod a vendéglátódat vagy a cég recepciósát, hogy megtudd, milyen öltözék a megfelelő.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!