7 Okos Házi Praktika, Ami Segíthet A Kellemetlen Helyzetekben:

Ha kalandvágyó akarsz lenni, és felfedezni a világot annak minden szépségével és csodájával együtt, el kell fogadnod a tényt, hogy némi veszély leselkedik rád a sarkon túl. Ha azonban megfelelő tudással vagy felvértezve, semmi sem állíthat meg abban, hogy szabad és kíváncsi légy.

 

Összegyűjtöttünk 7 házi trükköt, amelyek kihúzhatnak a csávából, ha legközelebb kellemetlen helyzetbe kerülsz.

 

1. Használj fogkrémet duzzanat csökkentésére.

 

Van egy házi praktika, ami segíthet a duzzanaton és enyhítheti egy kicsit a fájdalmat, ha beütötted a lábujjadat. Fogd a fogkrémedet, és kend be vele szerencsétlenül járt lábujjadat. A gyógynövényes fogkrém bizonyítottan antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással van a szájüregedre, így segíthet ezen a helyzeten is. Méhcsípés esetén is hasznos lehet.

 

2. Használj fecskendőt, hogy kiszedd a fullánkot a karodból.

 

Élvezed a tökéletes időjárást, szagolgatod a virágokat, és – jaj! Egy huncut méh a karodban hagyta a fullánkját. Nem kell pánikba esned, itt egy megbízható módszer, hogy kiszedd a fullánkot. Fogj egy fecskendőt, és egy dobozvágóval vagy késsel távolítsd el azt a részt, ahol a tű a bőrbe hatol. Ezek után pedig szívjad ki vele a fullánkot. Voilá, olyan jó, mintha új lenne. És ne feledje, hogy gyorsan kell cselekednie, mert a gyorsaság itt a lényeg.

 

3. Használj jeget a migrénes fájdalom enyhítésére.

 

Tudjuk, hogy a migrén miatt néha igazán kellemetlenül érezhetjük magunkat, de van egy jéghideg megközelítésünk, ami segíthet neked ebben a helyzetben. Fogj egy zacskó fagyasztott zöldséget a fagyasztóból, és tedd a nyakadra. A hideg összeszűkíti az ereket, és segít csökkenteni a fájdalom továbbítását az agyba.

 

4. Használj babaolajat, hogy könnyen eltávolíthasd a kötést.

 

A sebed végre begyógyult, de a neheze még hátravan. Azt gondolhatod, hogy 2 lehetőséged van: gyors mozdulattal letépni a kötést, vagy lassan szenvedni, de van itt egy kis trükk. Kenj babaolajat a helyre, és hagyd egy pár másodpercig hatni. Most már élvezheted a fájdalommentes kötéseltávolítást – gyerekjáték az egész.

 

5. A szemgyakorlatok segítenek a fáradtságon és a homályos látáson.

 

Több órát töltöttél a kedvenc műsorod nézésével, és most a szemed pirosabb, mint egy paradicsom? Igen, átérezzük a helyzetet. Egy gyors edzés azonban nem csak a bicepszednek tesz jót, hanem a homályos látás, a szem megerőltetése és a fokozott fényérzékenység esetén is segíthet. Nézz többször balra és jobbra anélkül, hogy mozgatnád a fejed. Ezután nézz fel és le. Ismételje meg ezt a gyakorlatot néhányszor, és érezni fogja a különbséget.

 

6. Kenj mézet vagy cukrot a megégetett nyelvedre.

 

Ha megégetted a nyelved egy forró levessel vagy más étellel, akkor ez az apró trükk segít megoldani a helyzetet. Van egy édes megoldásunk a szorult helyzetedre, szó szerint. Rakj a nyelvedre egy kockacukrot vagy egy kanál mézet. A méz bevált fegyver az égési sérülések leküzdésére, de ne felejts el utána fogat mosni, mert a sok édesség szuvasodást okozhat.

 

7. Nyisd ki tágra a szemed, hogy megelőzd a sírást.

 

Épp a Titanicot nézed a pároddal, és egy bizonyos tutajjelenet jön a képernyőn – érzed, hogy a szemed másodpercről másodpercre nedvesebb lesz, de szeretnéd megőrizni a hidegvéred. Tartsd tágra nyílva szemeidet, feszítsd meg az arcizmaidat, és billentsd fel az állad – ez segít a könnyek visszatartásában.

7 Okos Házi Praktika, Ami Segíthet A Kellemetlen Helyzetekben

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!