7 Módszer, Amivel Karcsú És Fiatalos Arcod Lehet:

Mielőtt szó szerint pedikűröshöz rohannál, miért nem gondoskodsz arról, hogy a legjobb arcodat mutasd már előre? Ahogy öregszünk, az arcunk érzékeny bőre öregszik a leggyorsabban, akárcsak a többi ruhátlan, fedetlen testrészünk, például a nyak, a dekoltázs és a kéz. Az egyik módja annak, hogy arcod tónusos és fiatalos maradjon, az alatta lévő izmok erősítése.

Felkutattunk néhány kipróbált és bevált módszert, amelyekkel jó formában tarthatja arcát anélkül, hogy invazív beavatkozásoknak kellene alávetnie magát.

 

 

Íme, így varázsolhatod ragyogóvá az arcodat, természetes módon.


1. Gua sha kövek

Amikor dolgozunk vagy stressz alatt vagyunk, öntudatlanul megfeszítjük a testünket és az izmainkat. Mivel minden arckifejezésünk az arcunkból ered, az arc izmai is megfeszülnek, ami finom ráncokat okoz, amelyek később barázdákká alakulhatnak. Az alváshiány, a stressz és más tényezők vízvisszatartást okozhatnak, és az arcot puffadtnak és nyúzottnak láthatjuk.

A gua sha kövek használata az arcon, a nyakon, sőt a vállak és a hát egyes részein is felgyorsíthatja a folyadékelvezetést és csökkentheti a puffadást. A finom ráncok megjelenését is csökkentheti, mivel finoman, felfelé irányuló mozdulatokkal kapargatja vele a bőrét, ahogy itt látható.

2. Használd a szádat

Ha az arcizmaidat szeretnéd tonizálni, akkor azokat használni kell, mint a test bármelyik részét. A szakértők szerint a dupla áll és a petyhüdt állkapocsvonal többek között a rossz testtartás, a genetika és az elhízás miatt alakulhat ki.

A szádat is használhatod arra, hogy eddzed az arcodat. Ajkaidat fütyülésre formáld, de ha közös környezetben dolgozol, ne fütyülj, nehogy megzavarj másokat. Húzd össze az ajkaidat, mint egy hal, majd lazítsd el magad a meglepetés “O” alakjában. Nyújtsd ki a nyelved néhányszor. Az alsó állkapcsodat dolgoztasd meg az ajkaiddal. És ha mindez túl kínos egy nyilvános helyen, rágózz, de ügyelj arra, hogy ne legyen tele cukorral és kalóriával.

3. A Kapol Shakti Vikasak kriya

A jógában az egyik kevésbé ismert és gyakorolt ászana a “kapol shakti vikasak”. Ez a kriya a gyakorlatban nem csak az arcot tonizálja, hanem a bőr egészségének is jót tesz, és segíthet a pattanások és a pigmentfoltok csökkentésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását.

4. A jáde henger használata

A gua sha kövekhez hasonlóan a jáde görgő, ha helyesen használod, segíthet a keringés javításában és az arc puffadtságának csökkentésében. Rendszeres használata tonizálhatja az izmokat és javíthatja a nyirokelvezetést a karcsúbb, ragyogóbb arc érdekében.

Minél hidegebb a jáde görgő, annál hatékonyabb lehet. A szakértők azt is tanácsolják, hogy a henger használata előtt vigyen fel szérumot vagy az Ön által preferált bőrkrémet, mivel ez javíthatja a felszívódást.

5. Néhány alapvető gyakorlat

Bár minden szakértő egyetért abban, hogy a “pontszerű tonizálás” nem igazán működik, minél aktívabbak az izmaid, annál tónusosabb a tested, és ugyanez vonatkozik az arcodra is. Bár több tanulmányra van szükség ahhoz, hogy bebizonyosodjon az arcgyakorlatok hatékonysága, a szakértők szerint ezek elvégzése nem árthat, még ha az előnyöket még bizonyítani kell is.

A legjobb módja az arc edzésének, ha intenzív arckifejezések sorozatát végzed el, amit a legjobb, ha négyszemközt vagy tükör előtt végzel. Ha nyilvánosan csinálod, lehet, hogy furcsa pillantásokat vagy kuncogást fogsz kapni.

Íme néhány egyszerű arcgyakorlat. Győződjön meg róla, hogy előtte hidratáló krémet használ, ha száraz a bőre.

  1. Emelje az arcát a plafon felé, és felváltva csendesen sikoltozva szorítsa össze az ajkait, majd nyissa szélesre, mindkettőt tartsa 5 másodpercig, és ismételje meg mindegyiket 10 alkalommal.
  2. Nyújtsd ki az alsó állkapcsodat, amennyire csak tudod, amíg nem érzed a feszültséget, és tartsd 5 másodpercig, mielőtt elernyednél. Ismételje meg 5-10 alkalommal.
  3. Fújd fel az arcodat, és tartsd bent 5 másodpercig, majd dugd ki a nyelved újabb 5 másodpercre. Ismételje meg 5 alkalommal.


6. Emelő arcmasszázs

Egy egyszerű arcmasszázs, amit növényi olajjal vagy bármilyen szérummal vagy krémmel végezhetsz, amiben megbízol, szintén csodákra képes, nem csak az arc feszesítésében és karcsúsításában, de a ráncok megelőzésében is.

Az arcmasszázs feszültségmentesíti az izmokat, felpezsdíti a vért, hogy ragyogást adjon, és segít késleltetni a ráncok kialakulását. Íme egy részletes videó arról, hogyan adhatsz magadnak tökéletes arcmasszázst.

7. Bőrfeszesítő termékek

A bőrfeszesítő és dúsító krémek, szérumok és arcmaszkok egy másik módja annak, hogy elősegítsük az arc fiatalos ragyogását és vitalitását. Bár ezek önmagukban nem tudják kezelni a megereszkedett dupla állat vagy a lógó arcot, részben segíthetnek a megereszkedett bőr feszesítésével.

A tretinoin, egy A-vitamin-származék, ugyanígy maximális eredményeket mutat, így az ezt tartalmazó bőrápolási termékek segíthetnek a meglazult bőr feszesítésében és feszesítésében

Ajánlott Cikk: 8 Természetes Módszer, Amivel Revitalizálhatod A Bőrödet

7 Módszer, Amivel Karcsú És Fiatalos Arcod Lehet

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!