7 Mindennapi Szokás, Ami Csendben Tönkreteszi A Gyomrodat:

Az éhgyomorra történő kávéfogyasztás növelheti a gyomorsavszintet és puffadáshoz vezethet. Az ilyen kutatások nem újdonságok, de vannak még olyan szokások, amelyek tönkretehetik az emésztőrendszerünket, és még csak nem is tudunk róluk.

 

Találtunk 7 olyan mindennapi dolgot, ami igazán kellemetlen élményeket okoz a gyomrod számára.

 

1. Narancslé ivása éhgyomorra

 

Ha megszoktad, hogy a reggeledet narancslével kezdd, valószínűleg nem ez a legjobb választás számodra. Általánosságban elmondható, hogy a citrusfélék éhgyomorra történő fogyasztása növelheti a savtermelés kockázatát, ami hasi fájdalomhoz, hányingerhez, puffadáshoz és gyomorégéshez vezet. Ráadásul a gyümölcsökben található fruktóz lelassíthatja az emésztőrendszeredet, ha étkezés előtt fogyasztod. A narancslé fogyasztása “túlterhelheti az emésztőrendszert” és károsíthatja a bélrendszerben lévő “jó baktériumokat”.

 

2. Mosogatás szivaccsal

 

A szakemberek azt javasolják, hogy használjunk műanyag vagy szilikonkefét, mert ezek általában szárazabbak maradnak, ha nem használjuk őket. A szivacsok sokáig nedvesek maradnak, és a baktériumok elszaporodhatnak rajtuk. Az ecseteket ráadásul könnyű tisztítani, és jobb, ha hetente egyszer átfuttatjuk őket a mosogatógépen.

 

3. A piszkos edények éjszakára a mosogatógépben hagyása

 

A szakértők szerint a mosogatógépet a betöltés után egy napon belül be kell indítani. A baktériumok akár négy napig is élhetnek a piszkos edényeken. Igen, a baktériumok csak egy bizonyos hőmérsékletig képesek létezni, és a mosogatógépek meleg vízzel elpusztítják őket, de ha a készülék régi, jobb, ha elkerülöd a kockázatot.

 

4. Az ételek salátákkal való helyettesítése

 

A zöldségsaláták nem annyira jók étkezés helyettesítésére, bár rengeteg vitamint tartalmaznak. Nincs benne fehérje, és a hiánya szabályozási zavarokhoz vezethet. Emellett a hideg ételek állandó fogyasztása nem egészséges a gyomornak. Több időbe telik az emésztése, és ez problémákhoz vezethet. Sőt, ha törődik a bélrendszerével, és el akarja kerülni a puffadást és a görcsöket, akkor több meleg ételt kell fogyasztania.

 

5. Túrót és joghurtot enni este

 

A túró és a joghurt valójában ronthatja az emésztésedet, ha éjszaka eszed őket. Indiai szakemberek szerint különösen a savasodásban és savas refluxban szenvedőknek érdemes kerülniük, mert ezek a termékek székrekedést okoznak bizonyos körülmények között.

 

6. Gyakori rágógumizás

 

A kutatók szerint a gyakori rágógumizás olyan problémákat okozhat, mint az állkapocsfájdalom és a hasmenés. Napi egy rágógumi elég a szervezetednek.

 

7. Különböző típusú gyümölcsök egyidejű fogyasztása

 

Az ájurvéda nem ajánlja a különböző gyümölcsök keverését, hanem külön-külön való fogyasztásukat javasolja, mert minden gyümölcsnek megvan a maga savassága. Ha ezeket a savakat összekevered, az veszélyessé válhat a gyomrodra nézve. A különböző gyümölcsök csak más-más ütemben emésztődnek, így ha puffadástól szenvedsz, jobb, ha nem eszel gyümölcssalátákat.

7 Mindennapi Szokás, Ami Tönkreteszi A Gyomrodat

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!