belso-bekesseg-fontos

Átélted Már A Belső Békesség Érzését? Ha még Nem Akkor Ezt A 7 Lépést Ajánljuk:

Volt már részed igazi belső békességben? 100%-ban elégedett vagy az életeddel és azzal, aki ebben a pillanatban vagy?

 

Az a tippem, hogy ha ezt olvasod, a válaszod valószínűleg “nem”. Ha “igen”, az azt jelenti, hogy a tudatos énedet már megismerted, ezért kérlek, hagyd ki a bejegyzés további részét, és nézd meg, hogy a tudatalatti világoddal mi a helyzet. Ez a pszichológiai teszt segít bepillantást nyerni a tudatalattidba is, ha ott még nem raktál volna rendet…

 

Szerintem a belső békesség igazi titka az, hogy tudjuk, hogy ez egy belső munka végterméke. Hogy lehet egy borzalmas a munkád, élhetsz egy kevésbé kívánatos helyen, esetleg még egészségügyi problémáid is lehetnek, és igen – attól még lehetsz legbelül békés és boldog.

 

Arról van szó, hogy fel kell ismerni, hogy az élet nem veled történik, hanem érted. Tehát minden probléma és külső tényező ellenére, amit az élet az utadba sodorhat, rajtad múlik, hogy ezt ne használd ürügyként arra, hogy az önsajnálatot válaszd a boldogság elfogadása helyett.

 

Nem ismeretlen számomra, hogy bizonyos időszakokban rossz lapokat kapok az életben, és ezt ürügyként használom arra, hogy szerencsétlen legyek, és hagyom, hogy ez a nyomorúság teljesen átvegye az életemet, ezzel messzire sodorva engem a belső békességtől. Küzdöttem depresszióval, és első kézből tudom, hogy a boldogság, és béke megtalálása olyasvalami, amit csak te magad tehetsz meg magadért. Ez nem olyasmi, amit meg lehet vásárolni vagy fizikailag megszerezni, vagy amibe valaki más belerángathat. Neked kell megtenned a munkát, hogy eredményt érj el!

 

Miután dolgoztam magamon és a saját fejlődésemen, rájöttem, hogy a magas önértékelés vagy magas önbecsülés és a tudat, hogy méltó vagy a boldogságra, a kulcsa az igazi belső békességnek és a teljes és örömteli életnek.

 

Megismétlem.

 

Igazságként tudni, hogy méltó vagy a boldogságra = magas szintű boldogság megélése + belső békesség.

 

Tehát ha valaki nem mondta ezt neked mostanában, tudd, hogy TE méltó vagy a boldogságra és arra, hogy csodálatos életet élj. Mindannyian azok vagyunk.

 

Néha csak az önbecsülésünkön kell egy kicsit dolgozni, hogy eljussunk arra a helyre, ahol megtapasztalhatjuk azt az érzést, hogy méltók vagyunk, és itt jönnek a képbe a mai tippek. Szeretnék megosztani néhány lépést, amelyek segítenek növelni az önbecsülésedet, megtalálni azt a belső boldogságot, és elérni a belső békességet amit annyira megérdemelsz!

 

Lépések az önbecsülés növeléséhez és a belső békesség megtalálásához:

 

1. Ismerd meg önmagad

 

Szánj egy kis időt arra, hogy leülj a munkafüzeteddel, és töltsd ki az alábbi kérdésekre adott válaszaidat.

 • Hogyan írnak le mások engem:
 • Hogyan írnám le magam:
 • Tevékenységek, amelyek segítenek ellazulni:
 • A mostani legfontosabb céljaim:
 • Hogyan tervezem elérni ezeket a célokat:
 • 3 új tevékenység vagy hobbi, amit ki akarok próbálni:
 • Helyek, ahová még életemben el akarok látogatni:
 • Készségek, amelyeket szeretnék elsajátítani:
 • Dolgok, amiket 5-10 év múlva hiányolni fogok a jelenlegi életszakaszomból:
 • Ha egy varázsdzsinn teljesítené 3 kívánságomat, akkor a következőket kívánnám:

 

Mi tesz téged izgalmassá? Mi okoz neked örömet? Milyen értékek fontosak számodra? Mi az, amiért szenvedélyesen rajongsz? Szánj egy kis időt arra, hogy megismerd magad és azt, hogy ki is vagy valójában, mint ember. Ez a gyakorlat nagyszerű módja lehet annak, hogy olyan dolgokat fedezz fel magadról, amelyeket eddig talán nem is tudtál!

 

2. Távolítsd el a negativitást az életedből

 

Lehet, hogy ez rossz szokások vagy akár negatív emberek formájában jelenik meg az életedben. Ha negatív energiával veszed körül magad, az biztos módja annak, hogy te magad is negatív gondolatokba burkolózz, és a belső békességnek akkor maximum távolról integethetsz. Ha valami vagy valaki elveszi a képességedet, hogy legbelül boldognak és békésnek érezd magad, valamit tenned kell, hogy foglalkozz vele, vagy teljesen eltávolítsd a negativitást az életedből.

 

Valószínűleg a negatív gondolatok, amelyekkel te magad rendelkezel, a legnagyobb bűnösök és a negativitás forrása az életedben. Próbálj meg mindent megtenni azért, hogy ne engedd, hogy negatív gondolatokba keveredj, vagy ne hagyd, hogy azok felemésszenek téged.

 

A munkafüzeted segítségével készíts listát arról, hogy hol hajlamos vagy a legtöbb negativitást megtapasztalni az életedben. Néha már a lejegyzés egyszerű aktusa is segíthet abban, hogy tudatosabbnak érezzük magunkat, és fejben megoldjuk a problémát!

 

3. Használj pozitív megerősítéseket

 

A pozitív mantrák vagy megerősítések használata, amelyek segítenek megszilárdítani a pozitív gondolatokat az elmédben, nagyon hasznos eszköz lehet ahhoz, hogy megszerezd a belső békességet, és boldogságot még a legnehezebb időkben is! Talán butaságnak tűnhet, hogy a nap folyamán egy frázist ismételgetünk magunknak, de próbáljuk ki! Különösen, ha nehéz időszakon mész keresztül, ez sokkal erőteljesebb lehet, mint gondolnád.

 

Néhány pozitív megerősítés, amelyek nekem segítenek visszabillenni a belső békesség állapotába:

 • Méltó vagyok.
 • Elég jó vagyok úgy, ahogy vagyok.
 • Az számít a legtöbbet, hogy milyennek látom magam.
 • Az életem nagyszerű.
 • Képes vagyok nehéz dolgokra is.
 • Minden nap közelebb kerülök ahhoz, hogy önmagam legjobb változatává váljak.

 

Sorold fel most a munkafüzetedben a kedvenc pozitív megerősítéseidet, amelyekről úgy gondolod, hogy hasznosak lesznek számodra, amikor nehézségekkel küzdesz, és szükséged van egy kis felemelő bátorításra.

 

4. Szerezz támogatást

 

Kérj további támogatást a barátaidtól vagy a családodtól, hogy segítsenek elérni a kitűzött célokat. Vagy esetleg keress fel egy terapeutát, ha úgy érzed, hogy vannak olyan nehéz dolgok, amelyeket szakember segítségével szeretnél feldolgozni. Mindannyiunknak segítségre van szüksége, és nem tudjuk egyedül végigcsinálni ezt a dolgot, amit életnek hívnak!

 

Ha pozitív és felemelő emberekkel vesszük körül magunkat, akik feltétel nélkül támogatnak minket, az az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatunk magunknak. Ha tehát még nem találtad meg a baráti körödet, akik támogatnak téged ebben a minőségedben, akkor cselekedj; találkozz és barátkozz az emberekkel. Megéri az erőfeszítést, és annyira fontos!

 

5. Adj magadnak kegyelmet

 

A megrögzött perfekcionizmus, és belső békesség nagyon ritkán fér meg egymás mellett. Mindannyian azon az úton vagyunk, hogy folyamatosan fejlődjünk, és senkitől sem lehet elvárni, hogy mindig tökéletes legyen, magadat is beleértve! Ne ostorozd magad, és ne érezd magad rosszabbul, ha elrontasz valamit, vagy hibát követsz el. Bocsáss meg magadnak, lépj tovább, és fejlődj ebből a tapasztalatból.

 

6. Hallgass arra, hogy mit akar valójában a szíved

 

Néha a szívünk olyan dolgokat mond nekünk, amiket nem akarunk hallani. Lehet, hogy ez egy olyan zsigeri érzés formájában jelentkezik, amelyet figyelmen kívül hagyunk, mert olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek nehezek vagy kényelmetlenek, vagy több erőt követelnek tőlünk, mint amennyit úgy érezzük, hogy adnunk kell. Mindenesetre hallgass a szívedre, és próbálj meg olyan döntéseket és választásokat hozni az életedben, amelyek összhangban vannak azzal, amit valóban akarsz, nem pedig azzal, amit szerinted akarnod kellene.

 

Vannak olyan dolgok, amikről úgy gondolod, hogy a szíved most akarja, de talán nem hallgattál rájuk? Szánj egy percet arra, hogy átgondold ezt, és írd le.

 

7. Gyakorold a hálát

 

Minden egyes napban találhatunk jót, ha keressük. Még azokon a napokon is, amikor úgy tűnik, hogy nincs min mosolyogni, vagy az egész nap egyszerűen borzalmas, garantálom, hogy még mindig van legalább egy maréknyi dolog, amiért hálás lehetsz az életedben. A hála annyiban vicces, hogy minél többet keresed, annál többet látsz és tapasztalsz belőle. Nem kell, hogy valami nagy dolog legyen, lehetnek egyszerű dolgok is, mint például “hálás vagyok, hogy van lábam, hogy el tudok menni sétálni” vagy “hálás vagyok, hogy most mély levegőt vehetek, hogy nyugodtabbnak érezzem magam”.

 

Tedd szokássá, hogy minden nap végén leírsz 3 dolgot, amiért hálás vagy, hogy emlékeztesd magadat arra a jóra, ami minden nap megtalálható, ha keresed.

 

Még mindig kihívást jelent neked az önbecsülés és a belső békesség megtalálása? Egy korábbi cikkünkben már taglaltuk a belső béke 15 szabályát, amiben röviden átjártunk 15 apró tippet és trükköt, amik segíthetnek neked a belső békesség megtalálásában.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!