7 Kép Ami Bizonyítja, Hogy A Divat Mindig Ismétlődik:

Ha úgy érzed, hogy minden alkalommal, amikor ruhát vásárolsz vagy a közösségi médiában böngészel, úgy érzed, hogy az emlékek sávjában sétálsz, nem vagy egyedül. A múlt divatirányzatai talán már eltűntek valamikor, de akár hiszed, akár nem, így vagy úgy, de visszatérnek.

 

Íme néhány olyan ruházati trend, amelyek, bármennyi idő is telt el, mindig visszatérnek.

1. Bő nadrágok

 

A 90-es években minden nagy és bő lett – így a nadrágok is. Harminc évvel később úgy tűnik, hogy a buggyos nadrágok trendje visszatért.

 

2. Színes napszemüveg

 

A színezett szemüvegeket először a ’60-as és ’70-es évek Amerikájában lehetett látni, leginkább a zenész Elton John viselte. A trend a 2020-as években jelent meg újra, amit a TikTok és az Y2K-divat hatásai idéztek elő.

 

3. Overáll

 

A farmer overálok a 90-es években voltak a divatosak, de senki sem csinálja úgy, mint TLC az élénk színárnyalatokkal.

 

4. Túlméretezett ingek

 

Az túlméretezett ingek már nem csak az ágyba bújáshoz valók. Az egykor a ’90-es években divatos oversized ing trend visszatért, és úgy tűnik, hogy itt van, hogy maradjon. A statement ingektől kezdve a fehér gombos ingeken át a grafikus pólókig és a laza szabású felsőkig, a túlméretezés stílusbeli sokoldalúságot és kényelmet kínál.

 

5. Méhsejtes haj

 

Az 1960-as években először megjelenő méhsejthajat Margaret Vince Heldt chicagói stylist alkotta meg. Egy bársony fez ihlette meg, amelynek gyöngyös díszítései méhecskékre hasonlítottak.

 

6. Kardigánok

 

A brit hadsereg tábornokáról, James Thomas Brudenell 7. Cardigan grófjáról, James Thomas Brudenellről nevezték el ezt a praktikus kötött ruhadarabot, amelyet először az 1800-as években viseltek, hogy melegen tartsák magukat a háború alatt. Azóta a kardigánt a katonaságon kívül is hordták, és tömeggyártásba került. Talán ennek köszönhetjük az ilyen típusú kötöttáru sokoldalúságát és praktikusságát. A kardigánok jól használhatóak réteges viseletként a hideg időjárás idején, és a nyári és tavaszi szezonban is.

7. Övtáskák

 

Úgy tűnhet, hogy ez a táska csupán a ’80-as vagy ’90-es évekből való visszalépés, de az igazság az, hogy már jóval korábban is létezett, ami egy 5000 éves túrázóhoz, Otzi, a Jégemberhez köthető. Az évek során az övtáskának különböző nevei voltak, mint például “öv/övtáska” és “csípőtáska”. Bármilyen nevet is használtak, valószínűleg a praktikusság és a használhatóság miatt köszönhetjük visszatérő visszatérését.

 

7 Kép Ami Bizonyítja, Hogy A Divat Mindig Ismétlődik

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!