7 Jel, Hogy Tökéletes Társat Választottál Magadnak:

A párkeresés sokszor hihetetlenül keserves, csalódásokkal teli folyamat, ami egy ponton egy lyukas zsákhoz kezd hasonlítani: hiába pakoljuk bele az időt és az energiát, nem vezet eredményre.

A Társkeresés:

Senki nem mondta, hogy ez egy könnyű pálya, de azt sem, hogy úgy kell rá gondolni, mint valamire, amin jobb minél előbb túl lenni, sőt. Úgy kell gondoljunk erre a szakaszra, mint az adatgyűjtés időszakára, anélkül, hogy tudnánk, mit akarunk ebből kihozni.

A csalódások nagy része egyrészt ebből, másrészt abból ered, hogy rögtön rá szeretnénk húzni a másikra azt, amit belelátunk. Ezért fontos, hogy az ismerkedés időszakában, vagy például az 1. randevú előtt tudatosítsuk magunkban, hogy a kép, ami a másik emberről összeállt a fejünkben, az minimum tíz különféle férfi vagy nő elképzelhető. Nem kell rögtön mindent, amit látni akarok, ráhúzni a másikra. Ehelyett legyünk inkább kíváncsiak! Ha picit változtatunk a perspektívánkon, nyitottan állunk a ránk váró emberekhez és helyzetekhez, akkor simán elképzelhető, hogy olyan dolgokat fogok megtapasztalni, amit addig sosem.

Jó ha tudjuk, mit akarjuk, de az még fontosabb, hogy a formák és a külsőségek helyett javasolt az esszenciákhoz, a belső megélésekhez ragaszkodni.

Hogy aztán mi fogunk-e tudni működni vagy sem, az már nem kérdés. Még mielőtt belép a képbe a testiség, és működésbe lendülnek a hormonok – amikortól már nem tudjuk reálisan látni a képet – fontos tisztázni magunkban, hogy kibe is szeretünk bele jelenleg.

Nem arról van szó, hogy agyból kell dönteni, de azt azért javasolt evidenciában tartani, hogy baromi nagy árat fizetünk érte, ha ezt nem gondoljuk végig, és nem vagyunk hajlandóak meglátni azokat a figyelmeztető jeleket, amikben már a történet legelején kódolva van, hogy tíz évvel később ott állok ezután egyedül a két gyerekkel a párom mellett, aki alkoholista.

Sokszor azt látni, hogy a figyelmeztető jelek ellenére az emberek inkább elköteleződnek egy borítékolhatóan negatív kimenetelű kapcsolat mellett, mert nem mernek továbblépni. Ennek az egyik oka, hogy a legelején fogalmuk sem volt róla, hogy mi alapján kerestek társat, nem mérték fel, hogy ez a folyamat nem csupán arról szól, hogy végre szerelmes lehetek és kiírhatom a közösségi médiában, hogy párkapcsolatban vagyok. A tudatosság hiánya miatt egy csomó fontos lépés kimarad.

Mire kell odafigyelni:

Minden társ más okból lehet kiemelkedő, ám léteznek olyan közös jellemvonások, amelyek minden jó társra jellemzőek.

1. Figyelmes

Mindig odafigyel, nehogy bármi bajod essen, testi és lelki értelemben egyaránt.

2. Egy húron pendültök

Mindenkinél sikeresebben tudja, hogyan gondolkozol, mi tesz boldoggá és mitől borulsz ki. Tiszteli, amit te is tisztelsz, és általában nagyon hasonló az értékrendetek.

 

3. Nem gondolja többnek magát nálad

Elismeri a tehetségedet, és nem gondolja, hogy mindenben jobb lenne nálad. Büszke arra, hogy te vagy a párja.

4. Melletted áll és támogat mindig

Akkor is melletted áll, ha az összeomlás szélén állsz, és mindent megtesz azért, hogy kijöhess a gödörből.

5. Elismeri a hibáit

Ez nagyon fontos tulajdonság, és fejlett érzelmi intelligenciáról tanúskodik. Nem keni másra a dolgot, hanem férfiasan vállalja a melléfogást, és igyekszik minél gyorsabban kijavítani.

 

6. Kiválló Kommunikáció

Nem morcosan hallgat vagy összefüggéstelenül motyog, hanem elmondja, mire gondol, és arra is kíváncsi, neked mi a véleményed. Szívesen beszélget veled az élet agy és apró-cseprő dolgairól, de azzal soha nem lehet vádolni, hogy fölöslegesen locsogna.

7. Jó az eggyüt töltött idő

Mindegy, hogy mit csináltok, szeret veled lenni, mert élvezi a társaságod.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!