7 Jel, Ami Segíthet Kiszúrni Egy Bukásra Ítélt Kapcsolatot Már Az Elején:

A legtöbb esetben olyan dolgok, mint a mérgezés, a megcsalás, a függőség, a hazugság és a normális kommunikáció hiánya okozza a pár szakítását. Néha azonban a szakítás okai nem is olyan nyilvánvalóak, mivel túlságosan elmerülünk a dolgokban, hogy észrevegyük őket. Lehet, hogy valakinek nincsenek rossz szokásai, és pszichésen egészséges, remek külsővel rendelkezik, de a kapcsolat mégis durva repedést szenvedhet az első komolyabb veszekedés után. Végül a végén megpróbálod helyrehozni a kapcsolatot, kimerítve ezzel magadat és a partneredet is.

Összeválogattunk 7 félreérthetetlen személyiségjegyet, amelyek arra utalnak, hogy nem lesz fényes jövőd a partnereddel:


1. Más az érzelmi intelligenciád szintje.

Az érzelmi intelligencia (vagy “érzelmi hányados”) a saját érzelmeid kifejezésének és érzékelésének képessége, az érzelmek irányítása, valamint mások érzelmeinek megértése. Az alacsony EQ-szinttel rendelkező személy nehezen tudja támogatni a szoros kapcsolatokat és nehezen tud együttérezni a hozzá közel állókkal. Emellett nem tud megbirkózni az erős érzelmeket kiváltó helyzetekkel, és nem tudja kontrollálni saját érzéseit.

Az alacsony EQ-val rendelkező partner nem tudja magát beleképzelni valaki más helyzetébe, nem tudja elfogadni a hibái miatti bűntudatot, vagy nem tudja megérteni, hogy valakinek segítségre van szüksége. Az ilyen emberrel való kapcsolat egyikőtök számára sem lesz kényelmes – míg te empátiát és megértést vársz, addig a partnered az ő nézőpontjának teljes elfogadását várja.

Az alacsony EQ-szinttel rendelkező személyt már a korai találkozások során fel lehet fedezni, ha figyelmesen figyeli a környezetére adott reakcióit. Az ilyen emberek könnyen ingerültté válnak, ha engedékenységet kérnek tőlük. Emellett szeretnek ítélkezni és kéretlen tanácsokat adni, és nem tudják, hogyan kell meghallgatni, nemhogy meghallani, amit mondasz.

2. A személyes teredet figyelmen kívül hagyják.

Az új barátod megpróbálja lefoglalni az idődet, és dühös lesz, amikor a saját terveiddel vagy elfoglalva? Ha a partnered nem tudja, hogyan foglalja le magát, amikor egyedül van, vagy ha nincsenek hobbijai, elkezdi korlátozni a szabadságodat. A választott partnered megpróbálja majd átvenni az érdeklődési körödet és az ízlésedet akkor is, ha te nem akarod, hogy legyen még egy oka, hogy a közeledben maradjon.

A kapcsolat első heteiben hízelgőnek és boldognak fogod érezni magad, de napról napra megfulladsz majd az ilyen szerelemtől. Ez a fajta egyesülés a lelki bántalmazás formájába torkollik, aminek a bántalmazó talán nem is tudatosul, mert egész önmagát adja neked.

Figyelj arra, hogy mit mond magáról az illető a megismerkedés első napjaiban – egy független személyiség mindig szenvedélyes valami iránt, és vannak saját hobbijai és érdeklődési körei.

3. Megpróbálnak megváltoztatni téged.

Szinte mindannyiunknak megvannak a saját elképzelései arról, hogy milyen a tökéletes partner, beleértve a véleményeket arról, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogyan kell kinéznie, mivel kell foglalkoznia, és mennyit kell keresnie. Néha a valóságunk találkozik az álmainkkal, de néha nem. Ugyanakkor vannak, akik nem tudják szétválasztani ezeket az elképzeléseket, és kivetítik a kívánt tulajdonságaikat egy új partnerre.

“Próbáltad már szőkére festeni a hajad?” vagy “Miért foglalkozol tetoválással, a mérnökök sokkal több pénzt keresnek!”. Még azt is megkérdezhetik, hogy “drága drágaköveket kellene viselned, nem pedig ezt a szemetet – te egy hölgy vagy!”. A kiválasztott partnered megpróbál majd a saját szokásaihoz és ízléséhez igazítani téged, és minden lehetséges módon provokálni fogja a külsőd vagy életmódod megváltoztatását. Végül a partner rájön, hogy nem te vagy az ő ideálja, és hogy egy ilyen kapcsolat csak addig tart, amíg egyetértesz a véleményével.

Ez a személy már elég korán tájékoztatni fog téged a preferenciáiról, és elkezd utalni arra, hogy szerinte mi az, ami jobban illik hozzád.

4. A partnered egyértelműen elkülöníti a te problémáidat az övéitől.

Tájékoztatod a partneredet egy elromlott csapról, ő pedig együttérzően megvonja a vállát, homlokon csókol, és elmegy sörözni a barátaival. Ugyanakkor azt is állíthatja, hogy nem voltál hajlandó segíteni neki ajándékot keresni az édesanyja születésnapjára. Ha segítségre van szükséged, magadnak kell megoldanod, de ha a partnerednek van szüksége segítségre, biztos lehetsz benne, hogy megsértődik, ha nem vagy hajlandó belevágni.

A végén még gyógyszert hozol át, ha a partnered beteg, lemondod a találkozókat, és megváltoztatod a terveidet, amikor csak hívnak. És mindez azért, mert az ő problémái mostantól a te problémáid, míg a te problémáid a te problémáid maradnak. Ez nem jó forgatókönyv olyan partnerek számára, akik teljesen egymásra akarnak támaszkodni.

Egy kapcsolatban érdekelt személy mindent megtesz azért, hogy a partnere boldognak érezze magát. Legyen szó akár a barátokkal való találkozásról, a szépségszalonba járásról vagy a rossz időjárás kezeléséről.

5. A véleményed nem jelent semmit.

Minden olyan apró dolgokkal kezdődik, mint például az étterem kiválasztása egy randira, annak eldöntése, hogy mit együnk vacsorára, vagy hogy melyik filmet nézzük meg a moziban. Egy mérgező kapcsolatban téged soha nem kérdeznek meg – a partner maga foglal asztalt egy étteremben, és megveszi a jegyeket a legújabb thrillerre anélkül, hogy érdeklődne arról, hogy te mit szeretnél. A partnered azt feltételezi, hogy ő mindent jobban tud, míg te alapból nem tudsz semmit.

Ez úgy tűnhet, mintha gondoskodó lenne, mintha megóvna téged attól, hogy döntéseket kelljen hoznod. De az igazság az, hogy valójában nincs jogod megszólalni.

Sajnos a helyzet idővel csak romlani fog. A partnered egyedül fog új lakást választani a városban, vagy ő fogja kiválasztani, hogy mi legyen az első gyermeketek neve. Elég nehéz rávenni az ilyen partnert, hogy meghallgassa a véleményedet. Tényleg szükséged van erre az életedben?

6. A munka mindig elsőbbséget élvez.

Azok az emberek, akik teljesen beleszeretnek a munkájukba, tiszteletet és csodálatot érdemelnek. Készek éjjel-nappal dolgozni, és a hétvégéjüket is a munka elvégzésének szentelik. Ezért sikerül hihetetlen magasságokba jutniuk a karrierjükben. Az ilyen kapcsolatokban magára hagyott partnerek azonban mindig veszítenek a forgatókönyvben.

Ha a kiválasztott partnered már a kezdetektől fogva sokat beszél a munkájáról, ha mindig elkésik a randevúkról, vagy akár le is mondja azokat, nem valószínű, hogy meg tudod győzni arról, hogy változtasson a prioritásain. Készen állsz arra, hogy szinte minden este üres házban töltsd az estéidet, vagy elmondd a szüleidnek, hogy a vőlegényednek nincs ideje találkozni velük?

7. Teljesen más az életstílusotok.

Ha te szeretsz többrétegű szendvicseket enni reggelire, és nem szeretsz reggelente (vagy a nap bármely szakában) kocogni, míg az új párod a szuperételek megszállottja, és hetente hétszer jár edzőterembe, nem valószínű, hogy harmonikus kapcsolatot fogtok tudni kialakítani. Ugyanez vonatkozik az otthonülő és a lelkes utazókra; a szerényen dolgozókra és a keményen bulizni szeretőkre; valamint a beteges takarítókra és azokra, akik szeretnek sütit enni az ágyban.

A szabadidőhöz és a mindennapi élethez való merőben eltérő hozzáállás gyorsan ellenségeskedéssé, sőt néha undorrá változtatja a szerelmet. Ez nem azt jelenti, hogy Ön vagy a partnere rossz. Azt jelenti, hogy eredetileg nem lett volna szabad keresztezni az útjaitokat, és ezt nem vettétek észre a legelején.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a potenciális partnert pontosan azonos szokásokkal és ízléssel rendelkező emberek között kell keresnie – elég, ha közös véleményeket talál az általános életmódot illetően.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!