7 Indiai Életmód Tipp, Hogy Fiatal És Egészséges Maradj:

Manapság sokféleképpen lehet gondoskodni a szépségről és az egészségről, de az indiaiak igyekeznek megtalálni mindennek a központi forrását, amihez az emésztési problémák is hozzátartoznak, mivel a gyomorproblémák sokféle betegséghez vezethetnek, beleértve a bőrproblémákat és a gyors öregedést is.

 

Összeszedtünk 7 indiai tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy tovább maradj fiatal és jobban megőrizd az egészségedet.

1. Kerülje a túl sok vízfogyasztást közvetlenül étkezés után.

 

Az indiai Ayurveda azt javasolja, hogy közvetlenül étkezés előtt és után ne igyunk vizet. Ha közvetlenül étkezés előtt vizet iszik, akkor felhígíthatja az emésztésért felelős gyomornedveket. Ha pedig közvetlenül étkezés után iszol vizet, az közvetlenül befolyásolhatja a gyomorban lévő étel állapotát; és ha az emésztés nem jó, az rossz bőrminőséget, sőt elhízást is eredményezhet. A szakemberek szerint ehhez időre van szükség, és 30 perces ablakot javasolnak az étkezés előtt és után is.

 

2. 6 íz, amit be kell iktatni a diétába

 

Az indiaiak mind a 6 ízből – édes, sós, savanyú, keserű, csípős és fanyar – álló, kiegyensúlyozott étkezést javasolnak. Ez javíthatja az immunitást.

 

3. Fogyassz naponta egy kanál ghít.

 

A toxinok az allergiák okozói. Az indiaiak azt javasolják, hogy fogyassz ghít, amely semlegesíti a legtöbb méreganyagot. Adj tehát egy kanál ghít az étkezésedhez. A ghí nem tartalmaz ugyanannyi tejfehérjét, mint a vaj, így azok, akik nem tolerálják a tejtermékeket, kipróbálhatják ezt a terméket.

 

4. Fogyassz gyömbért, köményt és fekete borsot az allergia leküzdésére.

 

A melegítő fűszerek az ájurvéda szerint javítják az emésztést. Emellett az immunrendszered javításával segítenek megszüntetni az allergiát. Adhatsz gyömbért a teádhoz, és minden nap ihatod, hogy támogasd a hatást.

 

5. Kerüld a hideg ételeket.

 

Az indiai orvosok azt javasolják, hogy kerüld az állott, hideg és feldolgozott ételeket. Ezeket sokkal nehezebb megemészteni, és toxinok képződéséhez vezethetnek.

 

6. Kerüld a túró fogyasztását alvás előtt.

 

A savasodásban, savas refluxban vagy emésztési zavarban szenvedőknek ajánlott elkerülni a joghurtot vagy a túrót éjszaka. Ennek oka, hogy székrekedést okozhat, amikor a szervezet már készen áll az alvásra. Teljesen rendben van, ha napközben fogyasztod.

 

7. Napkelte előtt 2 órával kelj fel.

 

Az indiai orvosok szerint a legegyszerűbb módja az egészséges életnek a megfelelő napi rutin megszervezése. Ez magában foglalja a napfelkelte előtti 2 órával történő ébredést. Emellett a megfelelő időben kell enni és aludni.

7 Indiai Életmód Tipp, Hogy Fiatal És Egészséges Maradj

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!