osszekoltozes_mellett_donteni

7 Dolog, Amit Meg Kell Beszélned A Partnereddel, Mielőtt Az Összeköltözés Mellet Döntenétek:

A partnerével való összeköltözés izgalmas új szakasz az életében, és ez egy nagy lépés, amely még az érzelmi egészségét is fellendítheti. De vajon felkészültél-e rá? Van néhány fontos szempont, amit figyelembe kell venned, ha azt szeretnéd, hogy a költözés sikeres és tartós legyen.

Hiszünk az álomszerű romantikus kapcsolatokban, és szeretnénk biztosítani, hogy a párkapcsolati együttélés szép élmény legyen számotokra.

 

Íme néhány téma, amit érdemes megbeszélni a párjával, mielőtt összeköltöznének:


1. Hosszú távú elvárások

Mielőtt összeköltöznél, beszélj a pároddal a hosszú távú terveidről, hogy lássátok, egy hullámhosszon vagytok-e egymással. Még ha úgy is érzed, hogy ehhez még egy kicsit korai lenne, a későbbi problémák elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy tudd, mit kívántok és mit vársz el mindketten a kapcsolatotoktól. Más szóval, tegyétek fel magatoknak a kérdéseket egy nagyobb céllal kapcsolatban, mint például az, hogy tervezitek-e a házasságot vagy végül a gyermekvállalást.

2. Pénz

A pénzügyek az egyik legfontosabb kérdés, amit meg kell beszélni a közös fészekrakás előtt. Bár kényes beszélgetésnek tűnhet, a “pénzről való beszélgetésnek” előre meg kell történnie, hogy elkerülhessétek a nagy nézeteltéréseket és a közös vitákat, amelyek szívfájdalomhoz és csődhöz vezethetnek.

Lényeges tudni, hogy ki hogyan gondolkodik a pénzről a “költekező” vagy a “takarékoskodó” hozzáállás szempontjából, és azt is el kell dönteni, hogyan osztjátok meg a lakbért, a számlákat és a közös kiadásokat, például az élelmiszereket és más háztartási szükségleteket.

3. Háztartási felelősségek

Hacsak egyikőtök nem mesterszakács, akinek szenvedélye a takarítás, akkor érdemes egy pillanatra elbeszélgetni a napi feladatok megosztásáról. Próbáljatok meg összeállítani egy teendőlistát, és egyezzetek meg abban, hogy mik lesznek a háztartási szerepeitek. Beszéljétek meg, ki fog főzni, ki mosogat, ki porszívózik, és ki intézi a bevásárlást.

Lehet, hogy butaságnak tűnnek ezek a kérdések, de ezek a tevékenységek sok időt és energiát vesznek igénybe, és hosszú távon vitára adhatnak okot, ha teljes egészében egy személy végzi őket.

4. Háziállatok

Fontos beszélgetni arról is, hogy egy szőrös barátot is beiktassanak a közösbe. Ismerned kell a partnered preferenciáit, mielőtt váratlan vagy kellemetlen lakótársat fogadnál. Lehet, hogy te az a fajta ember vagy, aki macskával vagy kutyával nőtt fel, és ha később derül ki, hogy nem lesz újra háziállatod, az nagy csalódást okozhat számodra. Ez akár üzletbontó tényezővé is válhat.

Ha mindketten állatbarátok vagytok, akkor ez egy mennyei pár, de ne felejtsd el, hogy akkor is fel kell tenned olyan kérdéseket, mint például: “Ki fogja sétáltatni a kutyát?” vagy “Ki fogja etetni a macskát?” vagy “Szabad-e háziállatokat az ágyban tartani?”.

5. Vendégek

Ha összeköltözik a kedvesével, az azt is jelenti, hogy élvezheti a baráti társaságok összeolvadását, de az, hogy otthon összejöjjenek, attól függ, hogy mennyire látogatóbarátok mindketten. A vendégek fogadásakor szükség lehet némi alkudozásra és kompromisszumra, mert a ház mostantól közös tér, és figyelembe kell vennetek egymás preferenciáit.

Egymás személyiségének és életmódbeli szokásainak megfelelően kell eldönteniük, hogy a barátokat és a családtagokat mindig szívesen látják-e, vagy ez némi előzetes tervezést igényel.

6. Alvás

A közös alvás az egyik legjobb dolog, amit a partnereddel tehetsz, mert pozitív hatással lehet a kapcsolatotokra. Egy jó éjszakai alvás a kedvesed mellett érzelmi közelséget, biztonságot és jó közérzetet hoz. Éppen ezért létfontosságú, hogy megossza alvási preferenciáit a párjával.

Ha már a kezdetektől fogva tudja, hogy korán kelőkkel vagy éjjeli baglyokkal osztja-e meg az ágyát, hogy ő a hűvös éjszakai hőmérséklet híve-e, vagy olyan valaki, akinek égő fénnyel kell aludnia, az segíthet abban, hogy már a korai lépéseket megtegye, és működjön a dolog.

7. Furcsa vagy idegesítő szokások

Lehet, hogy túl kreatív abban, hogy minden nap új helyeket találjon a zoknijainak elhagyására. Lehet, hogy szereti a reggeli beszélgetést a növényeivel, vagy a WC-n a macskával az ölében tölti az időt. Mindannyiunknak vannak furcsa kis szokásaink, amelyek csak a személyiségünk részei, és nem kell aggódni miattuk.

Az összeköltözés alkalmazkodással és kompromisszumokkal jár, de jobb, ha megosztja ezeket a furcsaságokat a partnerével, mielőtt megteszi ezt a lépést, hogy tudja, mire számíthat.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!