7 Dolog, Amit Semmiképpen Se Tegyél Egy Veszekedés Során:

Olyan könnyű megbántani valakit egy szóval vagy egy cselekedettel egy veszekedés során. A harag a veszekedés végeztével sokkal tovább fennmaradhat, és tönkreteheti a kapcsolatot.

Kiválasztottunk 7 dolgot, amit soha, de soha ne tegyél, miközben veszekszel a szeretteiddel.


1. Ne vonjatok be más családtagokat is a veszekedésetekbe.

A veszekedésetek csak kettőtökre vonatkozik, senki másra. Azzal, hogy bevonod a szüleidet a konfliktusba, azt kockáztatod, hogy egy átlagos veszekedésből igazi családi zűrzavar lesz. Még ha vissza is tér a harmónia a kapcsolatotokba, a család többi tagja nagy valószínűséggel mindenre emlékezni fog, és ezt ellened vagy a párod ellen fogja felhasználni, ha alkalmat kap rá.

2. Kerüld az erőszakot!

Veszekedés közben az emberek hajlamosak megmutatni jellemük legrosszabb oldalát. Néhányan, hogy bebizonyítsák az igazukat, erőszakhoz folyamodnak. Ne engedd meg magadnak vagy a partnerednek, hogy erőszakot alkalmazzon, függetlenül attól, hogy mennyire dühösek vagytok egymásra. A szeretett személy által okozott fizikai fájdalom megöli mindazokat az érzéseket, amelyek egykor összekötöttek benneteket.

3. Ne keverje össze az egészet.

Ha a veszekedés fő oka egy halom mosatlan edény, akkor hagyd, hogy ez így is maradjon. Ne emlékeztesse a partnerét minden korábbi rossz cselekedetére – ezzel egy kisebb családi problémát nagy, csúnya konfliktussá változtathat. Ráadásul a partneredben felmerülhet egy logikus kérdés: kell-e folytatni egy olyan kapcsolatot, amelyben ennyi követelés van?

4. Soha, de soha ne beszélj válásról.

Ha veszekedés közben azt mondod, hogy “váljunk el”, az a legnagyobb sértéssé válhat. Ezek a szavak nagyon megbánthatják a partnered érzéseit. És minél gyakrabban mondod őket, annál gyorsabban fog valóban bekövetkezni a válás. Ha szeretitek egymást, soha ne beszéljetek az elválásról.

5. Soha ne hagyd el a házat veszekedés közben.

Ha egyszerűen elhagyod a házat veszekedés közben, azzal csak azt mutatod, mennyire kényelmetlenül érzed magad, ha a partnereddel egy fedél alatt maradsz. Az ajtók becsapása, a sötétbe menekülés, a konfliktus megoldatlanul hagyása – mindezek miatt a partnered kétszer is elgondolkodik majd az érettségi szinteden. Sokkal jobb, ha megvárod, amíg mindketten lenyugszotok, és akkor felnőttként megbeszélhettek mindent.

6. Ne feküdjetek le külön.

Azzal, hogy külön mentek aludni, azt mutatjátok, hogy még nem álltok készen a kibékülésre. A napi rutin, például az együtt lefekvés, enyhíti a hangulatot, és gyorsan megoldja a konfliktust. Lehet, hogy eleinte háttal egymásnak feküdtek, de reggel egymás karjaiban ébredtek, anélkül, hogy a legkisebb nyoma is lenne a tegnap esti veszekedésnek.

7. Soha ne veszekedjetek nyilvánosan.

Ha megengeded magadnak és a párodnak, hogy nyilvános helyen veszekedjetek, akkor valószínűleg nem tisztelitek egymást és a környező embereket. Ne vegyétek elő nyilvánosan a csontvázakat a szekrényetekből. Sokkal jobb, ha otthon beszélitek meg a problémáitokat.

7 Dolog, Amit Semmiképpen Se Tegyél Egy Veszekedés Során

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!