szakitas_utan_jonnek_ra

7 Dolog, Amire Az Emberek Csak Szakítás Után Jönnek Rá:

Aligha van olyan ember a világon, aki még soha nem került olyan helyzetbe, amikor túl kellett tennie magát egy párkapcsolati szakításon. Ez alól egy házassági ügynökség vezetője, Tamsen Fadal sem kivétel. Egy igazán fájdalmas váláson van túl, és új életcélt kellett keresnie. Könyvében “Az új szingli: Finding, Fixing, and Falling Back in Love in Yourself” című könyvében beszél azokról a revelációkról, amelyekkel az emberek ilyenkor szembesülhetnek.

Az ő ötletei segítenek abban, hogy a jövőben hosszú távú, harmonikus kapcsolatot építsetek a jövőben:


1. Nem történt semmi szörnyűség.

Eleinte sajnálni fogod magad, szenvedni fogsz, az együtt töltött időre gondolsz, és mindent elmesélsz a barátaidnak. Álmatlan éjszakáid lesznek, és elveszíted az étvágyad. De lesz egy pillanat, amikor egyszerűen továbblépsz.

Tamsen szerint a szakítás utáni első 90 nap a legnehezebb. Ezek a “túlélési mód”. Azt javasolja, hogy ne hozz elhamarkodott döntéseket, szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amelyek bántanak, és figyelj oda a külsődre és az egészségedre is.

2. Nagyon keveset tudtál magadról.

A kapcsolatokban az emberek gyakran annyi kompromisszumot kötnek, hogy elfelejtik, mit is akarnak valójában, és kik is ők valójában. Nem akarsz csalódást okozni a párodnak, ezért hétvégente azt teszed, amit ő akar, és még nyaralni is oda mész, ahova ő akar.

Nos, itt az ideje, hogy azt csináld, amit igazán szeretsz. Lehet, hogy kiderül, hogy nem tetszik a lakásod kialakítása, hogy nem szeretsz annyira főzni, és amikor minden évben az Alpokba mentél, valójában a tengerpartra vágytál.

3. Szerezz egy kis nyugodt időt.

Persze nem mindenki mehet csak úgy nyaralni, mint a filmekben szereplő emberek. De kipróbálhatsz egy új konyhát, vagy meditálhatsz otthon. Tamsen azt ajánlja, hogy “kapcsoljátok ki magatokat”. Ez azt jelenti, hogy egy órára tegye félre az összes eszközt, és ezt az időt töltse csendben önmagával. Ez lehetőséget ad arra, hogy fellélegezz és körülnézz. Mélyebben megérti majd, hogy mit szeretne tenni.

4. Jobb szinglinek lenni, mint egyedül lenni egy kapcsolatban.

Az egyik fő ok, amiért az emberek ragaszkodnak a kapcsolataikhoz, az az egyedülléttől való félelem. A gondolat, hogy moziba menjünk, egy kávézóban vacsorázzunk, és egyedül töltsük a hétvégéket, egyesek számára ijesztő, sőt, félelmetes. Valójában azonban nem a fizikai egyedülléttől félünk, hanem attól, hogy egyedül maradunk a gondolatainkkal és az érzéseinkkel.

Szinglinek lenni nem ugyanaz, mint egyedül lenni. Ez nem egy betegség, amit kezelni kell. Ez csak egy lehetőség arra, hogy többet tudj meg magadról, és itt és most azt csináld, amit akarsz.

5. Ahhoz, hogy megtaláld “a megfelelő személyt”, először el kell engedned “a rossz személyt”.

Az út akkor ér véget, ha egy célt elértél. Ugyanez működik a kapcsolatok esetében is. 2 ember találkozik, együtt tanulnak valamit, tanítják egymást, és amikor a lecke véget ér, a kapcsolat unalmassá válik. Bár ez a pillanat általában nagyon szomorú, ez az ára az önfejlesztés következő szintjére való belépésnek.

Mielőtt új kapcsolatba kezdesz, győződj meg róla, hogy túl vagy az előzőn. Ellenkező esetben az új partner nem fogja megtalálni a helyét az életedben.

6. Most már sok mindent megtehetsz.

Lehet, hogy mielőtt találkoztál a partnereddel, voltak álmaid vagy terveid, de a közös életed miatt átgondoltad a prioritásaidat. Most már semmi sem korlátoz téged, és megvalósíthatod az álmaidat.

7. Önmagadat kell megvalósítanod ahhoz, hogy boldog légy valaki mással.

Fontos, hogy tudd, kiben bízhatsz, de még fontosabb, hogy bízz önmagadban. Mondd ki hangosan, ami aggaszt, és ettől jobban fogod érezni magad.

Nem találhatsz új embert, amíg nem ismered fel, hogy valójában mire van szükséged és mire vágysz.

Ha az embereknek van módjuk kifejezni magukat, sokkal boldogabbnak érzik magukat. Ugyanez vonatkozik a megjelenésedre is. Ha egyedülálló vagy, megengedheted magadnak, hogy azt viselj, amit csak akarsz, anélkül, hogy bárki véleményét kikérnéd, és követned kellene őket. Élvezd ki tehát azt az időt, amikor egyedülálló vagy, hogy kísérletezhetsz a megjelenéseddel.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!