7 Bizonyított Mód, Egy Jó Első Benyomás Kialakításához:

Ha a múltban nem sikerült jó benyomást keltened az emberekben, nehéz nem elveszíteni az önbizalmadat. De nem érdemes az életedet félretenni, és elkerülni az új emberekkel való találkozást.

Összeállítottunk 7 kudarctűrő módszert arra, hogy jó benyomást keltsen másokban.


Kezdj beszélgetést a liftben

Ha a liftben vagy az irodába vezető lépcsőzés közben beszélgetést kezdesz, az remek módja annak, hogy bemutasd az önéletrajzod rövid változatát. Korlátozza magát 3-4 mondatra. Az a képesség, hogy nem formális környezetben is képes vagy beszélgetést folytatni, alkalmazkodóbbá tesz a körülményekhez.

A 3 fajta kézfogás

A kézfogásnak 3 fajtáját kell ismerned. Valakinek a kezét felülről körülölelni a hatalom jele; tenyérrel felfelé helyezni a tenyerét az alárendeltség jele. Ha valaki egyenrangúnak tekinti a másikat, akkor a kezük egy szinten van. Ezt a kézfogást az első találkozáskor kell használni.

Keverd össze az üzleti kapcsolatokat a magánéleteddel

Ha csak a magánéletedről tudsz párbeszédet folytatni, azt kockáztatod, hogy szakszerűtlennek tűnsz. Ha kizárólag az üzleti kapcsolatoknál maradsz, nem fognak rád emlékezni, mint egyéniségre. Az üzleti kapcsolatok gyakran egyhangúak, ezért hagyjon valami személyeset, hogy tartós benyomást keltsen.

Testhő

Gyermekkorunktól kezdve arra vagyunk kondicionálva, hogy a melegséget a bizalommal társítsuk. Ha mindig hideg a keze, vagy télen megy tárgyalásra, melegítse fel magát előtte egy kávéval vagy kézszárítóval.

Ne félj megmutatni a hátrányaidat is

Mindenki szeretné, ha nagyra értékelnék, de ha az egyediségedre vonatkozó állításokkal árasztod el a beszélgetést, az elriaszthat másokat. Legyen hiteles, és ne féljen tévedni vagy hibázni. Azzal, hogy hagyod, hogy valaki kijavítson, kapcsolatot teremthetsz vele.

Gyakoroljon egy közelgő megbeszélésre

Képzelj el egy első találkozót valakivel. Próbáld meg felépíteni azt a párbeszédet, amire számítanál. Készítsen elő kérdéseket és egy rövid jellemzést magáról. Mindig érdemes így felkészülni egy találkozóra, mint ahogyan egy színész teszi egy színdarabra vagy filmre.

Dolgozzon az imidzsén

Mielőtt új emberekkel találkozna, alaposan gondolja át, milyen képet szeretne magáról kialakítani. Elég, ha csak valamit egyedivé teszel a megjelenéseddel kapcsolatban. Arra kell törekednie, hogy megmutassa, hogy van stílusérzéke. Így az önbizalom és a függetlenség benyomását keltheted.

7 Bizonyított Mód, Egy Jó Első Benyomás Kialakításához

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!