7 Alattomos Dolog, Amitől 10 Évvel Idősebbnek Tűnhetsz:

Még a szemöldök színe is öregítheti az arcot. Néha elkövetünk olyan stílusbeli hibákat, amelyek egy 17 éves lányból 33 éves nőt csinálhatnak. De a jó hír? Könnyen kijavítható.

Ezúttal megosztjuk, milyen hibák miatt tűnhetsz 10 évvel idősebbnek:


1. Vékony és világos szemöldök

A szakértők szerint van néhány dolog a szemöldököddel kapcsolatban, amitől idősebbnek tűnhetsz.

  • Túlzásba viszed a termékek használatát, amitől mesterkéltnek tűnnek.
  • Világosítod a szemöldöködet, vagy fakónak hagyod. Van összefüggés az öregedés és a hajad és a szemöldököd fakóvá válása között. Minél több kontraszt van az arcodon, annál fiatalabbnak tűnsz.
  • Nem töltöd ki a szemöldököd farkát.
  • A szemöldöködet vékonyra vágod. Az öregedés és a haj elvékonyodása között is van összefüggés.


2. Nagy műajkak

A gyerekeknek gyakorlatilag sosincs hatalmas ajkuk, így a nagy, műajkak sosem társulnak a fiatalsággal. A természet adta ajkaid tökéletesen harmonizálnak az arcod többi vonásával. Igen, a dús ajkak fiatalabbnak tűnnek, de a túl sok töltőanyag éppen ellenkező hatást válthat ki.

3. A bőrszíntípusoddal ellentétes hajszín

Ha meleg bőrtónusú vagy, és feketére fested a hajad, akkor az új hajszíned disszonanciába kerül a bőrtónusoddal, és azt látod, hogy optikailag idősebb vagy. Ennek következtében a szemed alatti karikák jobban látszanak, és a bőröd kipirosodhat.

4. Túl sok smink

Néha a kevesebb több. Ha például túl vastag alapozót viszel fel, az valóban idősebbnek tűnhetsz tőle. Belevésődik a vonalakba és a ráncokba, és még durvábbá teszi azokat.

5. Vékonyság ahelyett, hogy fitt lennél

A vékony, szögletes arcú nőknek 20-25 százalékos testzsírszázalékra lehet szükségük ahhoz, hogy az arcuk fiatalos maradjon. Emellett, ha sokat edzenek és nem esznek eleget, ez a soványság az arcukra is kiütközik. És néha ez a megjelenés idősebbnek tüntetheti őket.

6. Sárga fogak

A korral a fogak sárgábbak vagy elszíneződhetnek, és ez is összefügg az öregedéssel. Manapság már biztonságosan helyreállítható a fogzománc, és egészséges, fiatalos mosolyra tehetünk szert.

7. Bonyolult, elavult frizurák

Gondold át megfelelően a frizurádat. Még apró részletek is öregíthetnek. Egy elavult frizura valóban öregítheti a nőt. Például a 80-as évekből származó frufru néhány évet hozzáadhat a megjelenésedhez.

Neked milyen tippjeid vannak, hogy fiatal maradj? Milyen hibákat követtél el, amelyek miatt idősebbnek tűntél?

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!