6+2 Tipp, Amivel GARANTÁLTAN Megszelídítheted A Göndör Hajadat:

Folyamatosan próbálod “megszelídíteni” göndör hajadat? Harcolsz ellene, hogy engedelmeskedjen? A segítség már úton van!

 

Íme, hogyan hozd rendbe a göndör hajat, hogy gyönyörű fürtöket és hullámokat varázsolj!

 

1. Végezd el a göndör lány módszert

 

Ahhoz, hogy megtanuljuk, hogyan kell rögzíteni a göndör hajat, fontos tudni, hogy a göndör haj általában olyan haj, amely természetéből adódóan textúrált. A legjobb módja annak, hogy elfogadjuk ezt a textúrát, és úgy szeressük a hajunkat, ahogyan az természetes módon létrejött, az, hogy követjük a Curly Girl módszert. Ha már ezt a módszert követed, akkor nézd meg a többi lépést, amit ajánlok.

 

A Curly Girl módszert egy Lorraine Massey nevű kozmetikus indította el. Ő alakította át a hajiparban a göndör hajjal való bánásmódot, és emberek millióinak segített megtanulni, hogyan kell megfelelően ápolni a fürtjeiket. Általánosságban itt vannak a nagyon alapvető tippek:

 • Használj szulfátmentes sampont
 • Használj szilikonmentes balzsamot
 • Használj szilikonmentes balzsamot.
 • Használj gélt
 • Rendszeres mélykondicionálás
 • Egyenesítsd ki a hajadat a lehető legkevesebbet (ez komoly károkat okoz a hajban).

 

2. Hogyan hozd rendbe a göndör hajat a göndör lány módszer alkalmazása közben is

 

Ha már követed a Curly Girl Method-ot, előfordulhat, hogy a hajad néha megreked, és újra göndör lesz. Azt látom a legtöbb nőnél, hogy gyorsan ki akarnak próbálni új termékeket, hogy kijussanak a haj rutinjából. A legtöbbször a termékváltás nem sokat segít, mert a probléma gyökere az, hogy a hajnak nedvességre, fehérjére, kötésjavításra vagy tisztításra van szüksége, vagy ezek kombinációjára.

 

De bízz a saját megérzéseidben ebben a kérdésben – nekem volt egy olyan érzésem, amikor először kezdtem, hogy jobban járnék egy hajkrémmel, mint egy könnyű hajbalzsammal. Igazam lett – a hajam szereti ezt a sheavaj alapú hajkrémet a BrioGeo-tól, és valóban hatalmas változást hozott!

 

Saját tapasztalatomból, valamint sok más göndör hajú lánytól a Facebook csoportokban, amelyekben benne vagyok, azt tapasztaltam, hogy ha a Curly Girl módszer használata közben is göndör a hajad, az általában a következő okok közül egy vagy több miatt van.

 

6 Tipp, ami segíthet megszelídíteni a göndör hajadat:

 

1. Tisztázni kell

 

Mivel szulfátmentes samponokat használunk, sokkal könnyebben alakulhat ki a lerakódás, ha olyan termékeket használunk, amelyek nem vízben oldódóak. Én olyan hajkrémet használok, amely sheavajat és kókuszolajat tartalmaz. A kemény víztől is kialakulhat lerakódás.

 

Én havonta körülbelül kétszer tisztítok, de mindannyiunknak más és más, ezért próbáld ki magad, és nézd meg, hogy neked mit kell tenned. A kedvenc tisztító samponjaim a következők:

 • Bounce Curl Clarifying Shampoo (szulfátmentes)
 • Bumble and Bumble Clarifying Shampoo (szulfátokat tartalmaz, de jó azoknak, akiknek kemény volt a víz)
 • MopTop Detox sampon (szulfátmentes)

 

2. Mélykondicionálásra van szükség

 

A göndör haj természetéből nagyon könnyedén kiszáradhat. A göndör haj sokkal szárazabb, mint az egyenes haj, és sok vízre és hidratáló kezelésre van szüksége ahhoz, hogy hidratált legyen és ne legyen göndör.

 

3. Gyógyítsd a sérült hajat fehérje kezelésekkel

 

A hajunk rengeteg bántalmazást kap a hajfestéssel, a hajegyenesítéssel és a hajszárítással. Mindhárom dolog lebontja a hajban lévő fehérje- és di-szulfidkötéseket, és ezek okozzák a hajhullást, a hajvégek töredezését és a sérült hajat.

 

A lebontott fehérjéket a proteinkezelésekkel helyreállíthatod! Amikor először kezdtem el a Curly Girl módszert, hetente egy fehérjekezelést végeztem (de csak a fehérjét használtam, a kondicionálót nem, mivel az szilikonokat tartalmaz). Most már csak szükség szerint használok fehérjét a házi kezelésemmel. Ez néha havonta egyszer, néha 2-3 héten keresztül hetente egyszer, néha pedig néhány havonta egyszer. Attól függ, hogy éppen hogy van a hajam.

 

4. Szükség van egy kötésjavító kezelésre

 

Amikor festjük és/vagy egyenesítjük a hajunkat, nemcsak a hajban lévő fehérjemolekulákat bontja le, hanem a di-szulfid kötéseket is. Mindkettőt helyre kell állítani, ha a haj sérült.

 

5. A termék felhasználása és alkalmazása

 

Göndör hajat kaphatsz attól is, ha túl sok terméket használsz, vagy ha nem simítod el a hajadon. Ez minden embernél más és más lesz. Ha a hajad sűrű, akkor valószínűleg több hajápoló termékre lesz szükséged (ez vagyok én!), mint annak, akinek finom a haja.

 

6. Mindent kipróbáltál a fentiek közül, és még mindig göndör a hajad? Ideje változtatni néhány terméken

 

Ahhoz, hogy megtanuljuk, hogyan kell a göndör hajat rendbe hozni, néha eltarthat egy darabig, amíg kitaláljuk, hogy mely termékek a megfelelőek a hajunknak. Nekem tényleg kellett egy kis kísérletezés. Nagyon sok jó márka létezik – és ezért hálás vagyok! Itt vannak a tippjeim:

 • Először is, nézd meg, hogy ki tudod-e találni a hajad porozitását. Ez sokat számít.
 • Javaslom, hogy a hajformázó termékeiddel kezdd, mivel úgy tűnik, hogy azok jobban befolyásolják a hajat, mint a sampon és a kondicionáló.
 • A drágább márkák közül sokan árulnak próbatermékeket, így nem kell sok terméket vagy pénzt pazarolnod, hogy különböző márkákat próbálgass.
 • Ha lassabban szeretnél haladni, vagy kevesebb pénzt szeretnél költeni, cserélj le egyszerre egy terméket. Több hétbe is beletelhet, mire észreveszed a különbséget, így ehhez némi türelemre lesz szükséged!
 • A neked nem bevált termékeket ajándékozd el barátaidnak, családtagjaidnak, vagy akár női menhelyeknek! Ettől sokkal jobban érzem magam, hiszen egy jó termék nem megy kárba.
6+2 Tipp, Amivel GARANTÁLTAN Megszelídítheted A Göndör Hajadat

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!