6 Természetes Módszer, Amivel Megakadályozhatod Az Arcszőr Növekedését:

Egy kis arcszőrzet viselése gyakori és normális. Bizonyos esetekben azonban sötét, durva szőrzet jelenhet meg az arcán, és szinte naponta nyúlhat a csipeszért. Ezt a kellemetlen állapotot hirsutizmusnak nevezik, és gyakran hormonális egyensúlyzavar okozza. Bár a gyantázás és a lézeres szőrtelenítés segíthet megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól, van néhány természetes módja a csökkentésüknek, amelyek ugyanilyen hatékonyak lehetnek.

Átkutattuk az internetet, hogy megtaláljuk a nem kívánt arcszőrzet túlzott növekedésének lassítására szolgáló módszereket.

1. Igyál lándzsás menta teát.

A lándzsás menta tea illata és íze nagyszerű, és amellett, hogy megnyugtatja az idegeidet, csökkentheti a véredben áramló férfihormonok számát. Mivel a férfi hormonok felelősek a nem kívánt sötét arcszőrzetért, szintjük csökkentése csökkentheti a nem kívánt szőrnövekedést. Tanulmányok kimutatták, hogy napi 2 csésze lándzsás menta tea fogyasztása lassíthatja az arcszőrzet növekedését.

2. Próbáld ki a levendula- és teafaolajokat.

Az illóolajokat már régóta használják a bőrápolásban és a szépségápolásban, és némelyikük elég hatékony lehet a nem kívánt arcszőrzet ellen. A levendula- és teafaolajok helyi alkalmazása bizonyítottan csökkenti a túlzott szőrzet mennyiségét.

3. Próbáld meg kiküszöbölni a transzzsírokat.

A legközelebbi pékségből származó finom csokis sütik feldobhatják a hangulatodat és kielégíthetik édesszájúságodat, de jó eséllyel ezek is tartalmaznak transzzsírokat, akárcsak a legtöbb kereskedelmi forgalomban sütött termék. Amellett, hogy megemelik a koleszterinszintedet és növelik a szívbetegségek kockázatát, a transzzsírok hozzájárulhatnak a nem kívánt szőrszálak növekedéséhez. Ha elhagyod őket, a tested biztosan megköszöni a döntést.

4. Igyekezz időt szakítani a testmozgásra.

Aktívnak maradni az egyik legjobb dolog, amit az általános jólétedért tehetsz, és ha naponta körülbelül 30 percet fektetsz a mérsékelt intenzitású testmozgásba, az segít a súlyod ellenőrzésében és a bosszantó arcszőrzet távol tartásában. Mivel a túlsúly hozzájárul a túlzott arcszőrzet növekedéséhez, a testsúly mindössze 5%-ának leadása kiegyensúlyozhatja hormonháztartását és csökkentheti az arcszőrzetet. De ügyelj arra, hogy olyan típusú testmozgást válassz, amely nem növeli a tesztoszteronszintet, például a kardiót, és kerüld a nagy intenzitású edzéseket, például a súlyemelést.

5. Fontolja meg az akupunktúrát.

Az akupunktúra remek módja a relaxációnak és a stressz oldásának, és amellett, hogy felfrissülést okoz, segíthet a nem kívánt szőrnövekedés csökkentésében. Tanulmányok kimutatták, hogy az akupunktúra csökkentheti a nem kívánt szőrzet sűrűségét és hosszát, és csökkentheti a férfiak hormonszintjét.

6. Igyál elegendő vizet.

A hidratáltság elengedhetetlenül fontos az egészséged és a szépséged szempontjából. Az elegendő vízfogyasztás javítja az anyagcserét, segít, hogy a bőröd hosszabb ideig fiatalabb maradjon, és számos más egészségügyi előnnyel jár, beleértve a túlzott arcszőrzet növekedés megelőzését is. Napi 6-8 pohár szűrt víz fogyasztása segíthet az állapot javításában.

6 Természetes Módszer, Amivel Megakadályozhatod Az Arcszőr Növekedését

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!