6 Természetes Hajnövesztő Módszer, Amit Nem Sokan Ismernek:

Amikor a sűrűbb, hosszabb és egészségesebb hajnövekedést szeretnél elérni, akkor a folyamat véget nem érő feladatnak tűnhet. Átlagosan a haj havonta körülbelül 1.2 centivel nő. Ez körülbelül 15 centinyi hajnövekedésnek felel meg évente. De gyakran ez a növekedés minimálisnak tűnik, különösen akkor, amikor a legtöbb ember naponta 50-100 hajszálat veszít.

 

6 módszer, amivel maximalizálni lehet a haj növekedését:

 

1. Használj hagymalevet.

 

Mondhatni, hogy a hagyma minden konyhában alapvető, kulcsfontosságú alapanyag.. Bár nincs megfelelő mennyiségű kutatás ahhoz, hogy biztosan meg lehessen mondani, hogy a hagymalé elősegíti-e a haj növekedését, néhány tanulmány kimutatta, hogy érdemes lehet beilleszteni a hajápolási rutinodba. Kezdetnek a szakirodalomban kiemelt helyet elfoglaló Journal of Dermatology úgy véli, hogy a hagymalé fejbőrre történő alkalmazása segítheti a hajnövekedést. Emellett egy tanulmány szerint azok az alopecia areatában szenvedő emberek, akik naponta kétszer hagymalevet alkalmaznak a fejbőrükön, 2 hét után hajnövekedést észlelnek.

 

2. Masszírozd a fejbőrödet.

 

A sokféle módszer közül az egyik, amivel felgyorsíthatod a növekedési folyamatot, és viszonylag hamar hosszabb lesz a hajad, az a fejbőr masszírozása. Ennek a módszernek az a célja, hogy megnyújtsa a szőrtüszők sejtjeit, és sűrűbb, egyedi hajszálak termelésére késztesse őket. Egy 2019-es tanulmány szerint a résztvevők közel 69%-a számolt be arról, hogy az alopeciája javult ennek az ingyenes és egyszerű gyakorlatnak köszönhetően.

 

3. Használj rozmaringolajat!

 

Ha dús szálakra vágysz, akkor valószínűleg olyan termékeket és összetevőket keresel, amelyek jótékonyan hatnak az általános egészségükre. A probléma az, hogy a termékek száma végtelen, és a hajápolási trendekkel való lépéstartás túlterhelő, sőt, káros is lehet. Az egyik tudományosan alátámasztott trend a rozmaringolaj. Egy 2015-ös tanulmány szerint ugyanis a rozmaring illóolaj ugyanolyan hatékony, mint a minoxidil (a ritkuló haj gyógyítására használt gyógyszer).

 

4. Kísérletezz a sampon hanyagolásával.

 

Bár néhány elem, például a genetika, nem áll az irányításod alatt, viszont van néhány dolog, amit átállíthatsz és finomíthatsz. Az egyik ilyen praktika, amelyre sokan esküsznek, a sampon elhagyása. Lehet, hogy ellentmondásosnak hangzik, de a sampon felesleges higiéniai termék lehet, hiszen csak 1930 óta létezik. Emellett a hagyományos samponok károsítják a hajat azáltal, hogy eltávolítják a fejbőr által termelt egészséges természetes olajokat.

 

5. Fontold meg a beruházást egy vízszűrőbe.

 

Még ha a világ összes olaját és kezelését alkalmazzuk is, gyakran van egy rejtett tényező, ami veszélyeztetheti hajápolásunk útját: a víz. A zuhanyzóvíz kemény vegyi anyagokat, például kloridot és ásványi anyagokat, köztük kálciumot, higanyt, magnéziumot és nikkelt tartalmazhat. Ezen túl homokot és más szennyeződésekkel is érintkezhetünk, amelyek irritálhatják a fejbőrt, és hajszáradást, valamint a töredezés miatti hajhullást okozhatnak. Megoldásként válassz egy jó minőségű vízszűrőt, hogy eltávolítsd a zuhanyvízben található nagy mennyiségű klórt, ásványi anyagokat és egyéb részecskéket.

 

6. Gyengéden fésüld ki a hajadat.

 

Hajformázás előtt először bogozd ki a hajadat. A haj esti kibogozása garantálja, hogy alvás közben is gubancmentes marad, és reggel könnyebbé teszi a formázást. A töredezésmentes élmény érdekében szánj időt a hajadra, dolgozz kis szakaszokban, hidratáld a hajadat, használj széles fogú fafésűt, és a végektől kezdj, mielőtt a hajvégek felé haladnál.

6 Természetes Hajnövesztő Módszer, Amit Nem Sokan Ismernek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!