6 Szempont, Ami Segítségével Profi Szinten Választhatsz Magadnak Sminket:

A megfelelő smink kiválasztása csodákra képes, ha természetes vonásainak kiemeléséről van szó. De talán észrevetted már, hogy néha, ha ugyanazt a sminket használod, mint az akitől a trükköket ellested. A bűnös itt az alaptónus.

Frusztráló (arról nem is beszélve, hogy drága), ha nem a megfelelő sminkre költesz pénzt.

 

 

Ezúttal segíteni szeretnénk meglátni a hozzád illő színeket, és kiválasztani a megfelelő termékeket a gyönyörűen egyedi bőrödhöz.


1. Ismerd meg a különbséget a természetes tónus és az alaptónus között.

2 embernek, akinek ugyanaz a természetes bőrtónusa, eltérő lehet az alapszíne. Ezért van az, hogy bizonyos kozmetikai árnyalatok, például az alapozó, másképp vetülnek ki rajtuk.

 • A bőrtónus az, amit a bőröd felszínén látsz, jellemzően elefántcsont, világos, közepes, napbarnított vagy sötét bőrszínként írják le.
 • Az alaptónus a bőrfelszín alatti szín, amely a meleg, semleges és hideg kategóriákba sorolható.


2. Ismerje meg a meleg, semleges és hideg tónusokat.

Mítosz, hogy a világos bőrtónusok automatikusan hűvös alaptónusúak, a sötétebb tónusok pedig természetesen meleg alaptónusúak. Egy világos bőrű embernek lehet meleg alaptónusa, míg egy sötétebb bőrűnek hűvös alaptónusa.

 • Ha rózsaszínes, vöröses vagy kékes árnyalatú az arcod, akkor hűvös alaptónusod van.
 • Sárgás, barackos vagy aranyszínű az alaptónusod? Akkor meleg alaptónusod van.
 • Ha mindkettőből van egy szép keveréke, akkor az alaptónusod semleges irányba hajlik.


3. Találd meg az alaptónusodat ezekkel az egyszerű trükkökkel.

Könnyen meghatározhatod az alaptónusodat anélkül, hogy profi sminkmesterrel konzultálnál. Íme néhány egyszerű teszt, amit otthon is elvégezhetsz.

 • A vénateszt: Figyeld meg az ereid színét. A zöldes erezet azt jelenti, hogy meleg alaptónusod van. A lilás vagy kékes erezet hűvösebb alaptónust jelent. A két szín keveréke azt jelenti, hogy semleges alaptónusú.
 • Az ékszerteszt: Nézze meg az ékszerdobozát. Inkább az arany kiegészítőkre buksz, mert azok jobban állnak neked? Akkor meleg alaptónusú vagy. A hűvös alaptónusúak inkább az ezüst ékszereket részesítik előnyben.
 • A napteszt: Figyelje meg, hogyan reagál a bőre a napozásra. A meleg alaptónusú emberek általában aranylóan ragyognak, míg a hűvös alaptónusúak vörössé vagy rózsaszínűvé válnak, és könnyen leégnek a túl sok napsütés hatására.
 • A fehér ing teszt: Nyissa ki a szekrényét. Sok tiszta fehér ruhát látsz? Lehet, hogy azért, mert csodásan állnak a hűvös alaptónusodnak. A melegebb alaptónusúak inkább a törtfehér, napbarnított és barna árnyalatok felé hajlanak.


4. Ha meleg alaptónusú vagy, próbáld ki ezt.

 • Alapozás: Használj olyan alapozót, amely enyhén sárga színű. Ezek azok, amelyeken általában arany, méz vagy meleg bézs áll a címkén.
 • Rúzs: Viselj olyan árnyalatokat, mint az élénk narancs, a téglavörös vagy a terrakotta, hogy kiemeld a belső ragyogásodat.
 • Pirosító: Vigyen fel narancssárga vagy vörös alapú pirosítót, hogy kiegészítse a tónusát.


5. Ha hűvös alaptónusú vagy, próbáld ki ezt.

 • Alapozó: A rózsaszín árnyalatú alapozó a legjobb barátod. Sok szépségápolási márka “C” betűvel is jelzi a címkén, hogy hűvös bőrre való.
 • Rúzs: A kékes, lilás és bogyós alapú árnyalatok, például a szilva és a cseresznyepiros, biztos tipp.
 • Pirosító: Válasszon meleg barack vagy lágy rózsaszín alapú pirosítót a könnyed virágosságért.


6. Ha semleges alaptónusú vagy, próbáld ki ezt.

 • Alapozó: Válasszon olyan árnyalatokat, amelyek nem túl rózsaszínesek vagy túl sárgák. Néhány márka a semleges tónusúakra vonatkozóan “N” betűt is feltüntet a címkén.
 • Rúzs: Ha világos a természetes tónusod, a rózsaszín árnyalatok gyönyörűen fognak állni rajtad. Sötétebb bőr esetén a lila és bogyós árnyalatok ragyogó mosolyt kölcsönöznek Önnek.
 • Pirosító: Szerencsés vagy, mert bármilyen árnyalat hízelgő lesz számodra, bár a lágyabb árnyalatok a biztonságosabbak.


BÓNUSZ: Próbálj ki egy kis sminket… virtuálisan!

Számos szépségipari cégnek van már virtuális felpróbálási eszköze az alkalmazásaiban vagy weboldalain. Ez lehetővé teszi, hogy feltölts egy fényképet, vagy a telefonod kamerája segítségével digitálisan felvegyél különböző árnyalatú rúzsokat, pirosítókat, korrektorokat és akár szemhéjfesték-palettákat is.

6 Szempont, Ami Segítségével Profi Szinten Választhatsz Magadnak Sminket

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!