6 Reggeli Szokás, Amely Károsíthatja A Bőröd:

Lehet, hogy a bőrápolási rutinod tökéletesen megfelel minden bőrszükségletednek, de még mindig van rá esély, hogy néhány hiba, amit tudtodon kívül elkövettél, közéd és a hibátlan arcbőr közé áll. A minden reggel ugyanazt a reggelit fogyasztja, vagy csak akkor használ naptejet, amikor kint van a szabadban, van néhány kevésbé nyilvánvaló oka a bosszantó pattanásoknak vagy a korai ráncoknak.

Úgy döntöttünk, hogy mélyebbre merülünk ebben a témában, és összeszedtünk néhány meglepő szokást, amelyek szabotálhatják a bőrét:


1. Minden nap zabpelyhet eszel reggelire.

Egy tál zabpehely reggelire finom és egészséges módja annak, hogy a napodat elkezdd. De ha napi rendszerességgel fogyasztod, lehet, hogy akaratlanul is ártasz a testednek és a bőrödnek. Ha túl gyakran eszel zabpelyhet, megfosztod a szervezetedet más alapvető tápanyagoktól, ami viszont alultápláltsághoz vezethet, és a bőröd száraz és hámló lesz.

2. Hosszan zuhanyozol.

A hosszú, gőzölgő zuhanyozás remek módja a reggeli ébredésnek, különösen, ha kint hűvös van. De az a szokás, hogy ezt naponta csinálod, szabotálhatja az egészséges bőrrel kapcsolatos céljaidat. A forró víz károsítja a bőr védőrétegét, amely elzárja a nagyon szükséges nedvességet, így felgyorsul az öregedési folyamat. Ha pedig azért mosod meg az arcodat a zuhany alatt, hogy időt spórolj a reggeli rohanásban, lehet, hogy károsítod az arcodon lévő hajszálereket, mert a forró víz hatására kitágulnak.

3. Reggelente elsőként kávét iszol.

Sokan el sem tudják képzelni a reggelüket egy csésze forró kávé nélkül, pedig amellett, hogy finom, a kávé valóban jótékony hatással lehet a bőrödre. De ha minden nap megiszod, még mielőtt megreggeliznél, lehet, hogy többet ártasz a bőrödnek, mint használsz. A kávé erős vízhajtó, ami azt jelenti, hogy kissé kiszáradhatsz tőle. Ez viszont megnehezíti a méreganyagok távozását a szervezetedből a bőrödön keresztül, és jobban ki van téve az idő előtti ráncosodásnak.

4. Csak akkor kened be magad naptejjel, amikor süt a nap.

A naptej segít megvédeni a bőrödet, amikor nyáron kint vagy a szabadban, de a naptej alkalmazása akkor is megelőzheti a bőr öregedését, ha egész nap bent tartózkodsz. Bár az autók, lakások és irodák ablakaiban használt üvegek az UVB-sugarak nagy részét blokkolják, a káros UVA-sugaraktól még mindig nem védik a bőrt. Tehát még ha egész nap egy irodában dolgozol is, és nem töltesz sok időt a szabadban, akkor is jobb, ha naptejet használsz, hogy bőröd tovább maradjon fiatalabb.

5. Ragaszkodsz ugyanahhoz a bőrápolási rutinhoz.

Amikor reggel sietsz az ajtón, könnyebb ugyanazt az arctisztítót és hidratálót felkapni, amit előző este használtál. Bár a bőrtípusodnak megfelelő krémek és maszkok megvásárlása határozottan kényelmes, de ha minden nap ugyanazokat a termékeket használod, az nem tesz jót a bőrödnek. Ahhoz, hogy bőre a lehető legjobban nézzen ki és érezze magát, a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy az évszakok váltakozásával változtassa bőrápolási rutinját, és a hűvösebb időjárás beköszöntével váltson hámlasztó tisztítószerről enyhébbre.

6. Rossz arclemosót használsz.

Ha valaha is észrevetted, hogy az arcod zsírosnak tűnik, amikor felkelsz az alvásból, erre valójában van tudományos magyarázat. A szervezeted az éjszaka folyamán vizet veszít, és a kiszáradás megelőzésére több faggyút kezd termelni, ami miatt zsíros arccal ébredsz. De még ha nem is tudod elviselni az olajosságot, és azt szeretnéd, hogy az arcod mattnak tűnjön, ne használj durva összetételű tisztítószereket. Jobb, ha langyos vízzel, gyengéd tisztítószerrel mosod meg az arcodat, és hidratáló krémet viszel fel, mielőtt leszárítod magad.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!