6 Otthoni Módszer, Amivel Kalóriákat Égethetsz El Edzés Nélkül:

Bár a testmozgás és az egészséges táplálkozás biztosan segít abban, hogy fitt maradj, vannak más, szokatlanabb módszerek is a kalóriaégetésre. Ezek többsége nem igényel sok időt, és ha rendszeresen végzed őket, segítenek abban, hogy formában maradj anélkül, hogy órákat töltenél az edzőteremben.

Utána jártunk, hogy van-e egyszerű és “lusta” módja a kalóriaégetésnek. Íme az eredmények:


1. Forró zuhanyzás

Egy forró zuhany kellemes módja az esti lazításnak és a stressz lemosásának. De mint kiderült, ha akár egy órát is eltöltesz egy forró zuhanyban vagy kádban, azzal a plusz kilókat is lemoshatod magadról. Amikor forró vízben zuhanyozol, a testednek keményebben kell dolgoznia, hogy fenntartsa a normál hőmérsékletet, ami viszont segít abban, hogy több kalóriát égess el. Tanulmányok kimutatták, hogy egy egyórás forró zuhany vagy fürdő 130 kalóriát éget el, és ez jó stratégia lehet a fogyáshoz.

2. Hideg víz fogyasztása

A hidratáltság megőrzése elengedhetetlenül fontos az általános egészséged és jólléted szempontjából, de a vízivás módja valóban növelheti a kalóriaégetésedet. Ha jobban szereted a szobahőmérsékletű vagy meleg vizet, néhány jégkocka hozzáadása valóban segíthet leadni néhány kilót. Amikor hideg vizet iszol, a testednek fel kell melegítenie azt testhőmérsékletre, ami átmenetileg fokozza az anyagcserédet.

3. Vanília “szagolgatása”

Ha valaha is úgy érezted, hogy már a frissen sült csokis süti illata is hízásra késztet, megkönnyebbülve fogod tapasztalni, hogy bizonyos szagok valóban hozzájárulhatnak a fogyáshoz. Kutatók megállapították, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik vaníliaillatú bőrtapaszokat viseltek, kevesebb édesség utáni sóvárgást éreztek. Ha nem tetszik a tapasz viselésének gondolata, válasszon egy vaníliaillatú parfümöt, amelytől finom illatú lesz, és ráadásként elnyomhatja az étvágyát.

4. Házimunkát végezni

Lehet, hogy a padlómosás és a mosogatás bosszantó, de a kisebb háztartási tevékenységek valójában összeadódhatnak, és segíthetnek a fogyásban, valamint abban, hogy otthonod csikorgóan tiszta maradjon. Ha egy órát töltesz egy teli mosogató mosogatásával és szárításával, azzal 100 kalóriát égethetsz el, a fürdőszoba 35 perces súrolásával pedig annyi kalóriát égetsz el, mint egy 35 perces sétával a futópadon.

5. Zöld tea fogyasztása

A zöld tea tele van antioxidánsokkal, és amellett, hogy fiatalabbá teszi a bőrödet, hatékonyan éget kalóriát is. Mivel koffeint és katechineket tartalmaz, felpörgetheti az anyagcserédet, és segíthet a szervezetednek könnyebben lebontani a zsírt. De napi egy csésze zöld tea nem elég, a tanulmányok szerint napi 3-5 pohárra van szükség az eredményekhez.

6. Tekerd le a fűtést

Ahogy odakint hidegebb lesz, természetesen szeretnénk bekapcsolni a fűtést, de ha hűvösen tartod a szobádat, az valóban segíthet a fogyásban. Ahogy a hideg víz kortyolgatása, úgy a hideg szobában való tartózkodás is kalóriaégető előnyökkel járhat. Tanulmányok kimutatták, hogy a hideg hőmérsékletnek való kitettség beindíthatja a kalóriaégetést, és hozzájárulhat a fogyáshoz.

6 Otthoni Módszer, Amivel Kalóriákat Égethetsz El Edzés Nélkül

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!