6 Módszer, Amivel Végleg Búcsút Mondhatsz A Rossz Leheletnek:

“Öblítsd ki a szádat rendesen” … “Moss fogat” … ismerősen hangzik, ugye? Ezek olyan kortalan kijelentések, amelyeket generációtól függetlenül hallunk a szülőktől. Bár lehet, hogy monotonná válik, ha többször halljuk őket, fontos, hogy odafigyeljünk rájuk, mert ezek képezik a tiszta száj és a friss lehelet alapját. Ha azonban rossz szájszaggal küzd, a jó hír az, hogy könnyen megszabadulhatsz tőle az otthonodban is könnyedén elérhető megoldásokkal!

 

Közismert megoldások a rossz lehelet ellen

 • Tartsa fenn a szájhigiéniát
 • Naponta kétszer mosson fogat és használjon fogselymet, hogy megakadályozza a szagot okozó lepedék és baktériumok felhalmozódását a szájban.
 • Rendszeresen tisztítsa meg nyelvét nyelvkaparóval, mert a nyelvén lévő baktériumok is okozhatnak rossz leheletet.
 • Ha műfogsort vagy fogszabályzót visel, legalább naponta egyszer alaposan tisztítsa meg, hogy megszabaduljon az ételek és italok által felhalmozódott baktériumoktól.
 • Háromhavonta cserélje le fogkeféjét.

 

Étkezz helyesen

Semmi sem lehet egyszerűbb a rossz lehelet megelőzésére, mint a helyes étkezés. Egyél kemény és ropogós gyümölcsöket és zöldségeket, például almát, sárgarépát, zellert és hasonlókat. Ezek a gyümölcsök és zöldségek természetes fogkefeként működnek, és serkentik a nyáltermelést, amely segít a szagokat okozó baktériumok elleni küzdelemben.

 

Használd ki a víz előnyeit

A szájszárazság megakadályozza a nyáltermelést, ami a szagokat okozó baktériumok kialakulását eredményezi. A kiszáradás, az alkoholfogyasztás, a gyógyszerek mellékhatásai és különféle egészségügyi állapotok szájszárazsághoz vezethetnek. A napi bőséges vízfogyasztás tehát mind a szájszárazság, mind a rossz lehelet problémáját kezeli.

 

Szájvíz

Az antibakteriális szájvíz számos szájüregi betegségre, például a rossz leheletre, a lepedékre, az ínygyulladásra és a fogszuvasodásra jelent megoldást. Még jobb, ha a szájvíz alkoholmentes. Íme néhány házi készítésű szájvíz amelyek elképesztően hatásosak:

 

1. Szájvíz recept:

 1. Adjon egy kis sót egy pohár meleg vízhez.
 2. Keverje össze jól.
 3. Forgasd meg az oldatot 30 másodpercig a szájban és a fogai körül.
 4. Köpje ki, majd ismételje meg.

 

2. Szájvíz recept:

 1. Tarts egy szelet uborkát a nyelveddel 30 másodpercig a szájpadlásodon.
 2. A fotokémia elpusztítja a rossz leheletet okozó baktériumokat.

 

Fűszerek és gyógynövények

Számos aromás gyógynövény és fűszer tartalmaz antimikrobiális hatóanyagokat, amelyek a szagot okozó baktériumokat veszik célba. Az édesköménymag, az ánizsmag vagy a szegfűszeg rágcsálása antiszeptikus tulajdonságaiknak köszönhetően azonnal felfrissíti a leheletét. A szegfűszeg a szájüregben lévő, fogszuvasodást okozó baktériumok ellen is felveszi a harcot. További népszerű választás a kardamom, a fahéj és a reszelt gyömbér, valamint az olyan gyógynövények, mint a menta, a petrezselyem, a bazsalikom és a koriander.

 

Egészségét és gyógyszerek

Előfordul, hogy a rossz lehelet mögöttes egészségügyi problémák, például cukorbetegség, máj- és veseproblémák, fertőzések és allergiák következménye. A rossz lehelet lehet a gyógyszerek következménye is. Ezért fontos, hogy konzultáljon orvosával, és tartsa ellenőrzés alatt az egészséggel kapcsolatos problémákat.

6 Módszer, Amivel Végleg Búcsút Mondhatsz A Rossz Leheletnek

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!