6 Módszer, Amivel Alvás Közben is Kalóriát Égethetünk:

A fogyás nehéz lehet, és bár az egészséges táplálkozás és az edzésprogram betartása biztosan segít abban, hogy fitt maradj, vannak egyszerűbb módszerek is a zsírégetéshez. Valójában néhány életmódbeli változtatással is égethetsz számottevő mennyiségű kalóriát, akár álmodban is.

Tudjuk, hogy komoly kihívást jelenthet a súlyfelesleg leadása, ezért összeszedtünk néhány tippet, amelyek segítenek fogyni még alvás közben is.


1. Próbálj meg takaró nélkül aludni.

Semmi sem tudja felülmúlni azt a meghitt érzést, amikor egy hatalmas, nehéz takaró alatt alszol, de ha csökkenteni akarod a térfogatodat, valójában jobb, ha anélkül fekszel le. Ha hűvösebb hőmérsékleten alszol, az anyagcseréd fokozódik, és több kalóriát égetsz el pihenés közben. A hűvösebb éjszakai körülmények növelik az egészséges barna zsír mennyiségét is, amely lehetővé teszi a szervezeted számára, hogy megszabaduljon a felesleges vércukortól, és több kalóriát égessen el.

2. Aludj többet.

A kalóriák számolása és az edzőteremben töltött órák határozottan segíthetnek abban, hogy formába lendülj, de az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy eltüntessük a felesleges kilókat, egyszerűen az, ha többet alszunk. Ha úgy gondolod, hogy ez túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, valójában nem az. Tanulmányok kimutatták, hogy már egy óra plusz alvás minden éjjel segít abban, hogy napi 270 kalóriával többet fogyasszon, különösebb erőfeszítés nélkül. Ez egy év alatt, elképesztő 9 kilós fogyást jelent.

3. Igyál egy fehérjeturmixot lefekvés előtt.

A fogyni vágyók mindenféle diétát hajlandóak kipróbálni, beleértve az időszakos böjtöt is, ami elég keményen megviseli a szervezetedet. Ha éhgyomorra fekszel le, az éjszakai alvás nem hagyhat aludni, és ha nem alszol eleget, az valójában hízáshoz vezethet. Számos egészséges és tápláló snack létezik, amit lefekvés előtt elfogyaszthatsz, és a fehérjeturmix az egyik ilyen. Mivel a fehérje termogénebb, mint a szénhidrát vagy a zsír, a szervezeted több kalóriát éget el az emésztése során.

4. Viselj alvómaszkot.

Az éjszakai fénynek való kitettség nem csak az alvást zavarja meg, de azt is okozhatja, hogy a szervezeted több zsírt raktároz. Azok az emberek, akik sötétben alszanak, 21%-kal kisebb valószínűséggel lesznek elhízottak, mint azok, akik a világosabb szobákban alszanak. Ha nem tud teljes sötétséget biztosítani a hálószobájában, válasszon egy kényelmes, jó minőségű alvómaszkot, amely a nap bármely szakában közel teljes sötétséget biztosít.

5. Ne feküdj le éhesen.

Míg a kevesebb kalória elfogyasztásának fogyást kellene eredményeznie, a vacsora kihagyása éppen fordítva működhet. Ha hirtelen csökkented a kalóriabevitelt, a szervezeted automatikusan éhhalál üzemmódba kapcsol, és csökkenti az anyagcserét, hogy kalóriát takarítson meg.

6. Egyél egy kis harapnivalót lefekvés előtt.

Bár éhesen nem szabad lefeküdni, de teljesen jóllakottan sem tesz jót a szervezetednek, ha teljesen betömve fekszel le. Ahelyett, hogy elalvás előtt egy nagy étkezést fogyasztana, inkább válasszon egy kis, egészséges és tápláló snacket, hogy elkerülje a túlevést, és támogassa a jobb alvást.

6 Módszer, Amivel Alvás Közben is Kalóriát Égethetünk

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!