6 Kötelező Szépségápolási Tipp Zsíros Bőrre:

A zsíros bőrű emberek gyakran nehéz időket élhetnek át, mivel a faggyúmirigyek túlműködnek, felesleges faggyút termelnek, ami hozzájárul a fényes, zsíros kinézetű arc és az olyan bőrproblémák kialakulásához, mint a pattanások, mitesszerek és kitágult vagy eltömődött pórusok stb. A nagyon zsíros bőrűeknél a szennyeződés akár komedók (bőrdudorok) kialakulásához is vezethet. A megoldás erre az, hogy a zsíros bőrre vonatkozó néhány egyszerű szépségápolási és bőrápolási tipp betartásával kordában tarthatjuk az olajtermelést.

 

Kezdetnek tudnod kell valami pozitívumot is a zsíros bőrről. A zsíros bőr kevésbé hajlamos a ráncokra és az öregedés egyéb jeleire, elsősorban azért, mert az olaj hajlamos a nedvességet a bőr legkülső rétegét jelentő hámrétegbe zárni.

 

Ez a 6 tipp az arcápoláshoz zsíros bőrre:

 

1. Mondj igent a tisztításra:

 

A felesleges zsírosodás kordában tartásának egyik bevált módja a folyamatos tisztítás és tisztán tartás. Fontos, hogy naponta kétszer-háromszor megtisztítsd az arcodat, hogy megszabadítsd a felgyülemlett szennyeződésektől és a felgyülemlett olajtól, ami eltömődött pórusokhoz, pattanásokhoz stb. vezet. A gél alapú vagy habzó tisztítószerek a legjobb tippek a zsíros bőrre. Keress olyan tisztítószereket/arclemosókat, amelyek olajmentesek. A gyógyszappanok szintén hasznosak a zsíros bőr tisztítására. Ne folyamodj azonban súroló tisztítási technikákhoz, mivel ez megfosztja a bőrt a természetes nedvességtől, ami a faggyúmirigyek további olajtermeléséhez vezet. Keress olyan terméket, amely tartalmaz egyet vagy többet az említett összetevők közül: Szalicilsav, teafaolaj, neem, kurkuma, méz.

 

2. A hámlasztás jót tesz a zsíros bőrnek:

 

A zsíros bőrt hetente egyszer vagy kétszer feltétlenül hámlasztani kell. Ez egy másik nagyon fontos tipp a zsíros bőrre. A feleslegesen termelődő faggyú elhalt hámsejteket eredményez a bőr felszínén, ami pattanásokat, pattanásokat, fehér- és mitesszereket, és persze tompának tűnő bőrt eredményez. A szennyeződések és az elhalt hámsejtek eltávolítása és a bőrfelület megújítása, valamint a pattanások távol tartása érdekében építsd be a hámlasztást a bőrápolási rutinodba. Ismétlem, legyél gyengéd, és ne súrold durván a bőrödet.

 

3. A heti arcmaszkok rendkívül hatékonyak:

 

A hámlasztás után következzen egy arcmaszk. A zsíros bőr ápolási tippek ezen lépése is nagyon fontos. Azok az arcpakolások vagy maszkok, amelyek kaolin és bentonit agyagot, szantálfát, telerföldet (Multani mitti) tartalmaznak, nagyon jók a zsíros bőrre, mivel ezek kíméletesen felszívják a felesleges olajat.

 

Egy DIY arcmaszk, amit ajánlani tudunk:

  1. Pépesítsük egy érett papaya pépét, adjunk hozzá egy fél citromot
  2. keverjük össze szépen
  3. vigyük fel az arcra, és jól masszírozzuk be
  4. hagyjuk rajta 15-20 percig
  5. öblítsük le hideg vízzel.

 

4. Használj mindennap alkoholmentes tonikot:

 

A napi tonizálás segít a felesleges olaj eltávolításában és a szennyeződések száműzésében a bőrödről. A rózsavízzel való bőrápolás nagyon jó tonizáló. Akár egy jó alkoholmentes drogériás márka is használható a faggyú szabályozására.

 

5. Ne hagyd ki a hidratáló krémet!

 

A közhiedelemmel ellentétben a zsíros bőrnek szüksége van hidratálásra. Ha megfosztod a bőrt a nedvességtől, az csak tovább ösztönzi a faggyúmirigyeket, hogy még több olajat termeljenek ennek ellensúlyozására. Ezért válassz olajmentes, nem komedogén, vízalapú hidratálót.

 

6. Mindig viselj napvédő krémet:

 

A zsírosodástól való félelem sok zsíros bőrű nőt arra késztet, hogy kihagyja a naptejet. A végeredmény – a napozásból eredő barna foltok, pigmentfoltok és szeplők. Ezért válassz gél alapú fényvédőt vagy a legjobb fényvédőt zsíros bőrre, amely mattá teszi az arcodat, és megfelelő fényvédelmet nyújt. Tartsd távol magadat az egészségtelen és cukros ételektől; igyál sok vizet, hogy hidratált maradj és kiürítsd a méreganyagokat, egyél naponta legalább egy gyümölcsöt, és építs be az étrendedbe zöld, leveles zöldségeket. Mindezek együttesen szabályozzák a bőröd által termelt olaj mennyiségét.

6 Kötelező Szépségápolási Tipp Zsíros Bőrre

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!