6 Koreai Szépségápolási Szabály, Amit Minden Koreai Nő Betart:

Amikor  új, feltörekvő szépségtrendeket keresünk, gyakran Koreából és a koreai nőkből merítünk. Gondoljatok bele: Korea adta nekünk a BB-krémeket, a lepedékes maszkokat és a párnás kompaktokat. Azért tartjuk ezeket a nőket olyan nagyra, ha a szépségről van szó, mert olyan hibátlan bőrük van, amilyenről mi csak álmodni tudunk. Komolyan, olyan arcbőrről beszélünk, amely úgy néz ki, mintha szakértői pontossággal és rengeteg smink nélkül Photoshoppolták volna. Valójában a koreai nők nagy rajongói a smink nélküli sminknek. Ezért megpróbáltuk feltárni azokat a bőrápolási és sminkelési titkokat, amelyeket a koreai nők a “ragyogó ragyogás”, vagy ahogy ők hívják, a mul-gwang érdekében használnak.

 

Görgess lejjebb, és nézd meg a koreai útmutatót, hogy életed legjobb bőrét kapd…

 

1. Használj pattanásos tapaszokat a foltokra

 

A koreai nők hajlamosabbak a pigmentfoltokra, ezért fokozottan ügyelnek arra, hogy megvédjék bőrüket a káros UVA/UVB-sugaraktól. Nem hagynák el a házat anélkül, hogy naptejet használnának. Vigyáznak arra, hogy elkerüljék a közvetlen napfényt, és amikor csak szükséges, kalapot, esernyőt és kesztyűt használnak!

 

Ami a bőrápolást illeti, a koreai nők természetes bőrvilágosító szereket, például rizskivonatokat, C-vitamint és édesgyökeret, valamint hámlasztókat használnak. A makacs barna foltok esetén felkeresik a bőrgyógyászt, hogy lézerrel világosíthassák a barna foltokat.

 

2. Csinálj mélytisztítást sminkelés előtt

 

A tisztítás azért fontos, mert a bőrödön lévő felesleges olaj, szennyeződés és baktériumok vezethetnek idő előtti öregedéshez, sötét foltokhoz és kiütésekhez. Hihetetlenül fontos, hogy proaktív legyél és tisztán tartsd a bőröd. Tiszta alap nélkül a smink sem fog jól mutatni!

 

Naponta háromszor érdemes tisztítani:

  • Első tisztítás: Egy tisztítókendővel gyengéden távolítsd el a makacs szennyeződéseket a bőrödről, különös figyelmet fordítva az érzékeny szemkörnyékre és a nyakra.
  • Második tisztítás: Masszírozz olajos tisztítószert a bőrbe, hogy eltávolítsd az olajos szennyeződéseket. Ezután öblítsd le.
  • Harmadik tisztítás: Nedves arcbőrre tegyél egy tisztítóhabot, hogy eltávolítsd a vízalapú szennyeződéseket. Öblítsd le és töröld szárazra.

 

3. Adj arcolajat az alapozódhoz a jobb hidratálás érdekében.

[Mul-gwang]-ban minden a hidratálásról szól! A lepedőmaszkok és a hidratáló krém rétegezése segít a harmatos ragyogás elérésében. Számos olyan szemkrém és alapozó is létezik, amelyek gyöngykivonatokkal vannak átitatva, így pedig eloszlatják a tökéletlenségeket és elkapják a fényt, hogy a bőröd ragyogónak tűnjön.

 

4. Fektess be egy kiterjedtebb bőrápolási rutinba

 

Tudom, hogy ijesztő és egy kicsit drágának tűnhet, de megéri a befektetést mind időben, mind pénzben! A legtöbb ember csak egy arclemosóhoz és egy hidratálóhoz ragaszkodik. Azonban soha ne feledkezzünk meg az olyan lépések fontosságáról, mint a hámlasztás, tonizálás, esszencia és az alvó pakolások!

 

5. Tapogasd a bőröd, ne dörzsöld

 

Bedörzsölés helyett, elég mindössze a gyengédebb kopogtatás. A könnyű, vízszerű bőrápoló termékek, például az esszenciák éppúgy bekopogtathatók a bőrbe, mint a megszokottabb szérumok és hidratáló krémek.

 

6. Használjon csigamucint tartalmazó terméket

 

A beavatatlanok számára a mucin az a nyálka, amelyet a csigák kiválasztanak, amikor stresszesek. Nem csak anekdotikus bizonyítékok arra, hogy a csiganyálkában lévő fehérjéknek öregedésgátló hatásuk van, hanem klinikai vizsgálatok is vizsgálták ezt kérdést, valamint a nap okozta károsodások visszafordítását. A vizsgálatok egyértelmű javulást mutattak ki. A csiganyálka nem fog segíteni a mély ráncokon, de javítja a bőr textúráját és minőségét.

6 Koreai Szépségápolási Szabály, Amit Minden Koreai Nő Betart

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!