6 Jótanács Szakítás Utánra:

Egy kapcsolat végén elkerülhetetlen a leválás, amely sűrűn nem kevés szenvedéssel jár. Sokszor ilyenkor a múlt illúziójában élünk ahelyett, hogy előre tekintenénk, ami persze teljesen normális ilyenkor. Ha viszont hamar túl akarsz esni ezen az állapoton, akkor elhoztunk neked 6 jótanácsot, amivel minden porcikád azon fog dolgozni, hogy az életedet helyes mederbe terelgethesd és a szakítás minél hamarabb múlt részévé váljon számodra.

Miért olyan nehéz a szakítás?

Önképünk szempontjából fontos szerepet játszik a másik léte (vagy jelenleg nem léte). Aki párkapcsolatban él, az úgy is gondolkodik magáról. Ő amellett, hogy férfi vagy nő, hivatását tekintve ez vagy az, xy párjának is tartja magát. A párunk egyszerűen része az identitásunknak. Egy hosszabb kapcsolat esetén egész életünk egymás köré szerveződik. Közösen tűzünk ki célokat, közös elhatározások alapján teszünk erőfeszítéseket, így idővel erős „mi” tudat alakul ki. Az ember ősidőktől fogva társas lény. A történelem előtti időkben csupán akkor volt lehetősége a túlélésre, ha társai közelében élt, szorosan együttműködve velük. A mai modern ember számára is megnyugtató a tudat, ha elmondhatja magáról, tartozik valahová, tagja valamilyen csoportnak.

Azt mondják, szavaink jelentős hatást gyakorolnak egész életünkre. Gondoljunk csupán bele, párkapcsolatban élve hányszor mondjuk azt, hogy a „párom”. Minden alkalommal amikor elhangzik ez a szó, mélyebbre véssük lelkünkbe az állítást. Birtokviszonyba kerülünk egymással: én a tiéd, te az enyém (stipi stop). Így alakul ki fokozatosan egy láthatatlan határ két ember körül, ami megvéd, és biztonságot teremt. A határon belül vagyunk otthon, ott ismerősek an előírások, ott tudjuk a legnagyobb eséllyel felmérni, mi és miért történik.

 
szakítas_utan

Szakítás Utáni Jótanácsok:

1. Összpontosíts máshova

Fókuszálj a munkára és azokra a foglalatosságokra, amelyekben úgy érzed hogy “nyeregben vagy”. Meglátod, annak ellenére hogy egyedül vagy milyen rengeteg mindenre vagy képes.

2. Apró örömök

Igaz rövid vigasz, de egy új ruha vagy kiegészítő, ha nem is sokáig, de valami újat hozhat a napjaidba. Nemcsak a nők, de sűrűn a férfiak is vásárolnak annak „terápiás” hatása miatt.

3. Legyél fitt és adj a külsődre.

A szakítás után hajlamosak az emberek elengedni magukat, ne engedd, hogy az időszakos állapot kedvtelensége nyomot hagyjon külsődön. A gyönyörű, ápolt külső, és egy elegáns öltözet kétség kívül növeli az önbizalmadat. Ne feledd, épp erre van szükséged. Bármennyire is fájdalmas legyen az ami elmúlt és igaz, hogy közhelyként hangzik, de az élet megy tovább!

4. Engedd el a múltat.

A nők egyszerübben túllépnek a nehéz helyzeteken, ha kibeszélik érzéseiket. Egy barát odafigyelése és jelenléte kiváló segítség a morálodnak. A férfiaknak ez sokkal nehezebb. Pszichológiai statisztikák szerint a férfiak hamarabb túllépnek a szakításon, ha barátokkal közös elfoglaltságokat csinálnak, míg a hölgyek a szavak útján ápolják lelküket.

5. Sportolj.

Az edzés levezeti a fölöslegesen felgyülemlett energiát és a rossz érzelmeket jól átválthatod a test általi kiteljesedésre. A barátok rengeteget segíthetnek ebben a helyzetben. A magány, a szoba négy fala csupán elősegíti az emlékek felidézését és a könnyen arra ébredhetsz, hogy a múlt után sóvárogsz az előre haladás helyett.

6. Szórakozz.

Még akkor is, ha épp nincs hozzá kedved keress olyan elfoglaltságot, amely leköt téged. A színház, előadások, klubok tömkelege, ha csupán átmenetileg is, de szórakoztathat. A társaság kiváló mankó, de ne fojtsd érzelmeidet alkoholba, az csupán megmérgezi az amúgy is érzékeny lelkiállapotodat.

A továbblépés után:

Bármi is volt a szakítás oka, azon már nem változtathatsz ami megtörtént. Fontos, hogy a jövőre összpontosíts jobb emberré válj, mint tegnap voltál, hogy amikor a következő lehetőséged eljön, akkor felismerd azt és élni tudjál vele.

Egy korábbi cikkünkben már beszéltünk arról, hogy mik azok az okok, amik statisztikailag a legtöbb kapcsolatot tönkre teszik és neked is érdemes értesülnöd ezekről a dolgokról, hogy a jövőben a lehetőséget ismerd fel és ne pedig egy újabb szakítás után ismerd fel a háttérben álló okokat.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!