6 Jel, Hogy Megjelent Az Életedben A Kapuzárási Pánik:

Az emberek közel 25%-a átéli a kapuzárási pánikot, amelyet az öregedés, az életben elért eredmények hiánya, valamint a múltbeli dolgokkal kapcsolatos problémák vagy megbánás okoz. Az embereknek vagy el kell fogadniuk ezt, és tovább kell lépniük az életben, vagy meg kell tenniük néhány lépést annak érdekében, hogy elvárásaik megfeleljenek a valóságnak.

 

 

Tanulmányoztuk a kapuzárási pánik lehetséges jeleit és a megoldást a problémára:


1. Csökkenő boldogság és életelégedettség

Míg az emberek izgalommal és energiával telve kezdik az életüket, addig középkorúságukra sokan arról számolnak be, hogy életük legalacsonyabb pontján van az életelégedettségük. A kutatók szerint az élet során a boldogságnak U-kanyarja van, és az a pillanat, amikor a mélypontra ér, a kapuzárási pánik jele. A jó hír az, hogy a válság után az életöröm és az élettel való elégedettség ismét felfelé ível.

2. Változás a viselkedésben

Minden lelki válságra jellemző, hogy megváltoznak valakinek a szokásai. Az illető megváltoztathatja az alvási rutinját, elkezdhet kevésbé törődni a higiéniával, vagy egyszerűen csak másképp étkezik. Néha ezek a változások sokkal hirtelenebbek és nyilvánvalóbbak, például létezik egy sztereotípia, miszerint a férfiak ebben az időszakban elkezdenek luxuscikkeket, például drága autókat vásárolni.

3. Az üresség érzése

Egy másik jele annak, hogy valaki nehéz időszakon megy keresztül, az a tény, hogy úgy érezheti, hogy az életéből hiányzik az izgalom és az értelem. Az elkerülhetetlen öregedésre gondolva, ami előttük áll, úgy tűnhet, hogy ez az utolsó esélyük arra, hogy valami menőt és őrültséget csináljanak, hogy emlékezetessé tegyék az életüket. Egyesek számára ez meggondolatlan és káros cselekedetekhez vezethet, mások számára viszont esélyt jelent egy életre szóló álom beteljesülésére.

4. A régóta vallott hiedelmek megkérdőjelezése

Mind a férfiak, mind a nők hajlamosak átértékelni az életre vonatkozó döntéseiket. Egy boldog házasságban élőnek tűnő személy esetleg beadja a válókeresetet. Vagy valaki, aki élvezte az életet vidéken, talán egy nagyvárosba szeretne költözni. Ha a szerette elkezdi megváltoztatni az életértékeit, legyen türelmes. Lehet, hogy ez csak egy fázis, vagy a válság segítségével jobban meg fogja érteni önmagát, és tudatosabb életet fog élni.

5. Intenzív nosztalgikus érzések

Miközben a 40 év körüli emberek élete többé-kevésbé állandó formákba rendeződött, előfordulhat, hogy nosztalgiázni kezdenek a múlt iránt. A tinédzserként birtokolt menő játékoktól kezdve az olyan időkig, amikor nagyobb volt a szabadság és kevesebb a felelősség, rengeteg dolog hiányozhat az embernek. A kapuzárási pánik átélése közben az illető megragadhat abban a gondolatban, hogy a múlt jobb volt.

6. Állandóan másokhoz hasonlítgatja magát

Az emberek elkezdhetik összehasonlítani az életüket másokéval, és általában úgy tűnik, hogy a mérleg nem az ő javukra dől el. Hirtelen úgy tűnik, hogy körülöttük mindenki boldogabb, gazdagabb, jobb karriert fut be stb. Ha észrevetted, hogy a szeretted elkezdte számolni, hogy mikor maradt le a versenyben, itt az ideje, hogy emlékeztesd őt mindazokra az eredményekre, amelyeket elért az életében.

Így tudsz segíteni valakinek a kapuzárási pánik leküzdésében:


Ez a válság különbözik a depressziótól, mivel idővel javul, ezért legyen türelmes a szerettével. Néhány dolog, amit tehet, hogy lehetővé tegye számukra, hogy átessenek ezen az életközépi átmeneten:

  • Hallgassa meg szerettét ítélkezés nélkül, és próbáljon meg egészséges beszélgetést folytatni.
  • Adjon nekik időt és teret az érzéseik megoldásához.
  • Foglalkozzon a saját érdeklődési körével. Amikor a partnere válságon megy keresztül, az lehangoló lehet, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy jobban koncentráljon saját magára.
  • A kapuzárási válságot átélő házastársával együtt terapeutához járni nagyon hasznos lehet.


Bónusz: ennek az érzelmi válságnak van pozitív oldala is.

Bár ez egy nehéz időszak az egész család számára, ennek a válságnak van egy jó oldala is: az illető nagyon kíváncsi lesz. Míg a teljes 180 fokos fordulat bajokat okozhat, egy kis felfedezés jótékony hatású lehet, és segíthet az embernek többet megtudni önmagáról, és tudatosabb életet élni.

6 Jel, Hogy Megjelent Az Életedben A Kapuzárási Pánik

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!