6 Jel, Hogy Egy Energiavámpírral Van Dolgod:

Az energiavámpír szó szerint bárki lehet a környezetedben, még akkor is, ha családtag vagy közeli barát, és ez lehet az a személy, akinek a közelében túlterheltnek és kimerültnek érzed magad. Az állandó energiavámpír jelentős fizikai és érzelmi zavarokhoz vezethet. Ezért fontos, hogy foglalkozzunk velük, és felismerjük, kik ők, azáltal, hogy kiderítjük az energiaszívó stratégiájukat.

Mivel az energiavámpírokat nem túl könnyű felismerni, ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk veletek a leggyakoribb jeleket.


1. Mindig a dráma közepéppontjában vannak.

Drámai és érzelmi hullámzásuk miatt az energiavámpírok hajlamosak a katasztrófák középpontjába kerülni. Amikor azonban a kezük közé kerülnek, rád zúdítják a drámát, abban a reményben, hogy te majd felszívod, és helyrehozod a hibáikat.

Mit kell tenned?

Mondd meg nekik, hogy túl fáradt vagy. Ha megpróbálnak felhívni, és a füledbe hajolni, ne dőlj be a csapdájukba, és ne menekülj azzal, hogy fáradt vagy, vagy hogy rosszul vagy. Valószínűleg békén fognak hagyni, és más forráshoz fordulnak, mert szükségük van valakire, akinek van energiája, amiből szüretelhetnek.

2. Hajlamosak kritizálni a célpontjukat.

Az energiavámpírok általában bizonytalanok, és megpróbálnak olyan taktikát találni, amivel kritizálhatnak téged, hogy te is bizonytalan maradj. Ha ez a helyzet, úgy érezheted, hogy tartozol valamivel ennek a személynek, különösen a figyelmeddel, és folytathatod a munkát, és megállíthatod az ismeretlen támadásokat.

Mit kell tenned?

Nézz kővé dermedt arccal, és adj rövid válaszokat. Ezek az emberek még a nonverbális jelzéseidet (arckifejezés és testtartás) is felhasználhatják arra, hogy téged a horogra csaljanak. Ez elárulhatja nekik, hogy hajlandó vagy-e behajolni és energiát adni nekik. Igyekezz tehát minél kőkeményebbnek tűnni, és rövid válaszokat adni a kérdéseikre – ez segít abban, hogy az energiádat teljesen magadnak tartsd.

3. Ultimátumokat használnak.

A kulcs az, hogy tudják, a szégyen erős fegyver, különösen olyan emberek ellen, akik gondoskodóak és együttérzőek. A bűntudatodra támaszkodnak, és megkapják tőled, amit terveztek. Ugyanez vonatkozik az ultimátumokra is, ezeket arra használják, hogy felhívják a figyelmedet, majd rákényszerítsenek arra, hogy megtegyél valamit, amit valószínűleg más helyzetben nem tennél meg.

Mit kell tenned?

Legyen módja arra, hogy visszatérjen a valóságba. Derítsd ki, ki tud segíteni abban, hogy egy adott helyzetben valóságellenőrzést végezz. Ez lehet valaki, akiben megbízol, egy családtag vagy egy barát. Tehát, amikor észreveszed, hogy az életedben lévő energiavámpír kezd felhúzódni, ellenőrizd a megbízható személynél, és erősítsd meg az érzéseidet. Nézd meg, hogy a megérzésed igaz-e, és nem az, amit az energiavámpír próbál rád erőltetni.

4. Kihasználják az emberekben rejlő jót.

Az energiavámpírok fő célpontjai azok, akik együttérzőek és érzékenyek is. Akiknek jó szívük van, meghallgatják a gondjaikat, és végtelen energiával rendelkeznek. Ezt fogják felhasználni ellened, és elszívják a szikrádat.

Észreveheted, hogy ez a személy talán a legtöbb időt veled akarja tölteni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy monopolizálja az idődet a szórakozásra. Emellett tudják, hogy a bűntudatod nem engedi, hogy visszautasítsd őket egy vacsorára vagy egy kávérandira, ezért szinte mindig téged fognak kérni.

Mit kell tenned?

Állíts fel néhány határt. Talán könnyebben hangzik, mint a tényleges megvalósítás, de fontos, hogy legyenek olyan területek az életedben, ahová nem engeded be az energiavámpírokat. Kezdd kicsiben, kerüld el, hogy társasági eseményeken vegyél részt velük, például menj el kávézni vagy vacsorázni, aztán terjeszkedj.

5. Mindig érzelmi szükségben vannak.

Az energiavámpírok társfüggők, és ilyen típusú kapcsolatokban vesznek részt. Azt azonban aligha ismerik fel, hogy ilyenben vannak. A (legtöbbször romantikus) kötődést arra használják, hogy még több drámát és érzelmi szükségletet terjesszenek.

Mi a teendő:

Ha lehetséges, zárja ki őket az életéből. Ha az energiavámpír nem olyan személy, akit egyszerűen elkerülhetsz (esetleg egy családtag vagy főnök), próbáld meg a lehető legjobban megszakítani a kapcsolatot. Kerüld a közvetlen beszélgetést velük, és inkább írj nekik sms-t.

6. Megpróbálják megfélemlíteni a prédájukat.

A kritika mellett az energiavámpírok megpróbálhatnak megfélemlíteni téged, különösen akkor, ha érzelmi drámát akarnak kirobbantani. Ebben az esetben a félelem tökéletesen működik számukra, ami azt jelenti, hogy learatják az energiádat, és növelik az egójukat, amikor feldúlt vagy megijedsz.

Mit kell tenned?

Viselkedj úgy, mintha nem érdekelne. Ne adj nekik választ, bármi is történik. Továbbá ne szórakoztasd őket. Elég hamar elveszítik az érdeklődésüket irántad.

6 Jel, Hogy Egy Energiavámpírral Van Dolgod

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!