6 Házi Módszer, Amivel A Hajad Gyorsabban Fog Növekedni:

A hajnövesztés folyamata kihívást jelenthet, és akár frusztráló is lehet. Úgy tűnhet, hogy mindent jól csináltál, de mégsem látsz nagy előrelépést. Bár számos hajápoló termék van a piacon, amelyek állítólag növelik a hajnövekedést, valójában van néhány egyszerű lépés, amelyet megtehetsz a hosszú és fényűző fürtök elérése érdekében.

Átkutattuk az internetet, és összegyűjtöttünk néhány egyszerű és hatékony módszert, amelyek segíthetnek a hajnövekedésben.


1. Adj sót a samponodhoz.

A fejbőröd bőrének egészségesen tartása az egyik legfontosabb lépés, amit megtehetsz, hogy elérd álmaid tincseit. Ha némi Epsom-sót keversz a samponodhoz, az egy egyszerű és megfizethető módja annak, hogy volument adj a hajadnak, és segítsd a fejbőröd abban, hogy hosszabb ideig olajmentes maradjon. Az epsom sót széles körben használják a hajápolásban, és mivel magnéziumban gazdag, erősítheti a fejbőrödet és a hajadat. A bőröd azon területei, ahol sok a szőrtüsző, mint például a fejbőr, jobban felszívhatják a magnéziumot, és a legtöbbet profitálhatnak belőle.

2. Viselj kalapot!

Bár a D-vitamin létfontosságú az általános egészséged és jólléted szempontjából, a túl sok napsütés nemcsak a bőrödnek, hanem a hajadnak is árthat. A túlzott napozás hatással lehet a hajad szerkezetére, és gyengítheti annak pigmentjeit és fehérjéit. Orvosszakértők még azt is javasolják, hogy napvédő krémmel kenje be a fejbőrét, ha azt veszi észre, hogy a haja elvékonyodik. A napon töltött idő korlátozása és a kalap viselése megvédi a bőrét és a haját is a káros UV-sugaraktól, és segít a hajszálak gyorsabb növekedésében.

3. Szárítsd meg a hajad a levegőn.

A hajszárítóval pillanatok alatt szalonképes frizurát varázsolhatsz magadnak, de túl gyakori használata meggyengítheti a szálakat, és hajlamossá teheti őket a töredezésre. Mivel a hajszárító intenzív és koncentrált hőt fúj egyenesen a hajadra, a tincsek azonnal rengeteg nedvességet veszítenek. A kiszáradt haj könnyen töredezik, és nem tud olyan hosszúra nőni. Ha megpróbálja megnöveszteni a haját, a hajszárító és más hajformázó eszközök pihentetése pont az lehet, amire szüksége van.

4. Dobd el a pamut párnahuzatot.

Ha a pamut párnahuzatot selyem párnahuzatra cseréled, javulhat a hajad általános minősége, és gyorsabban nőhetnek a tincsek. A pamutszálak súrlódást okoznak, ami viszont gyengíti a hajadat, és megfosztja természetes nedvességétől. A selyem sokkal simább felületű, és lehetővé teszi, hogy a hajad problémamentesen mozogjon rajta alvás közben, ami segít csökkenteni a töredezést.

5. Próbáld ki az inverziós módszert.

Ha már jó ideje hosszú hajról álmodozol, jó eséllyel találkoztál már a neten az inverziós módszerrel. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy fejjel lefelé lógatva a fejbőr vérellátását növeld, ami serkentheti a haj növekedését. Bár nincsenek olyan tanulmányok, amelyek megerősítenék a hatékonyságát, sokan, akik használták az inverziós módszert, úgy vélik, hogy segített nekik a gyorsabb hajnövekedésben. Ha ezt a módszert a fejbőr illóolajjal való masszírozásával együtt alkalmazod az inverzió előtt vagy közben, az segíthet hosszú és egészséges haj elérésében.

6. Lefekvés előtt fésüld meg a hajad.

Bár csábítónak tűnhet, ha fésületlen hajjal fekszel le aludni, különösen, ha fáradt vagy, néhány percet a hajkefével töltve valóban jótékony hatással lehet az egészségére. A hajkefével eloszlathatod a fejbőröd olajait a hajadon, így az természetes módon hidratált és táplált marad. Mivel a száraz haj sérülékenyebb a sérülésre és a töredezésre, ez megakadályozhatja a hajfürtök növekedését.

6 Házi Módszer, Amivel A Hajad Gyorsabban Fog Növekedni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!