6 Gyakori Hiba, Ami Miatt Soha Nem Lesz Csillogó Mosolyod:

A mosolyod az egyik első dolog, amit az emberek észrevesznek rólad, de ha a fogaid nem olyan fehérek, mint szeretnéd, előfordulhat, hogy kevesebbet mosolyogsz. Bár fogaid fehérítésének számos módja van, néhány napi szinten végzett tevékenység miatt azok elveszíthetik fényességüket.

 

Összegyűjtöttünk néhány hibát, amelyek nem hagyják, hogy mosolyod egészséges és fehér maradjon.

 

1. Szénsavas vizet iszol.

 

Az üdítők és az édes szénsavas italok elhagyása olyan döntés, amit a fogaid biztosan megköszönnek majd, de ha szénsavas vízre váltottál, az még mindig hatással lehet a mosolyodra. A szénsavas vízben kialakuló szénsavak nem károsítják komolyan a fogaidat, de ha a víz ízesített, jó eséllyel tartalmaz olyan adalékanyagokat, amelyek befolyásolják a savassági szintet, és ez fokozza a zománc korrózióját.

 

2. Szójaszószt öntözöl az ételedre.

 

Bár a szójaszósz finom, és még jobb ízűvé teszi a szusit, idővel sárgává varázsolhatja a fogaidat. Mint minden gazdag színű étel, a szójaszósz is elszínezheti a fogaidat, és kevésbé teszi hatékonnyá a fogfehérítő krémeket.

 

3. Gyakran iszol forró italokat.

 

Semmi sem ébreszthet fel gyorsabban reggelente, mint egy csésze forró, erős kávé, de ha napi rendszerességgel fogyasztod, a mosolyodat tompává és elszínezetté teheti. A kávé, a tea és más pigmentben gazdag italok elszínezhetik a fogaidat, és ha forrón iszod őket, akkor még fogzománcodat is fogékonyabbá tehetik az elszíneződésre.

 

Ha pedig arra használod ezeket a forró italokat, hogy egy hideg napon melegen tartsd magad, az akár mikrorepedésekhez is vezethet a zománcodon, és érzékenyebbé teheti a fogaidat.

 

4. Rossz szájvizet használsz.

 

Bár a szájvíz hosszabb ideig frissen tartja a leheletedet, a mosolyodat is kevésbé ragyogóvá teheti, ha nem figyelsz oda a benne lévő durva vegyi anyagokra. Az ínybetegségek kezelésére szánt szájvizek például gyakran tartalmaznak klórhexidin-glükonátot, ami olyan foltokat okozhat a fogaidon, amelyeket valószínűleg nem fogsz tudni eltüntetni fogorvosod segítsége nélkül.

 

5. Túl erősen mosod a fogaidat.

 

Bár a fogmosás és a fogselyem használata elengedhetetlen a mosolyod egészségének megőrzéséhez, a több nem mindig jobb, ha szájhigiéniáról van szó. Ha túl keményen mosod a fogaidat nap mint nap, akkor lassan erodálhatod a fogzománcot, ami érzékenyebbé teheti a fogaidat, és növelheti a szuvasodás kockázatát.

 

6. Nem iszol elég vizet.

 

A hidratáltság megőrzése az egyik legjobb dolog, amit az általános egészségedért tehetsz, és ha elegendő vizet iszol a nap folyamán, az segíthet ragyogóbbá tenni a mosolyodat is. A víz leöblíti a fogaidon maradt festékanyagokat, és hosszabb ideig fehéren tartja a fogaidat.

6 Gyakori Hiba, Ami Miatt Soha Nem Lesz Csillogó Mosolyod

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!