6 Étkezési Szokás, Amely Segít A Japán Nőknek Karcsúnak Maradni:

A japán nőket a világ legszebb és legelegánsabbjai között tartják számon. 30 évesen úgy néznek ki, mintha 18 évesek lennének, 40 évesen úgy, mintha 25 évesek lennének, és ők élnek a legtovább.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük a japán étrend és életmód titkait, mert ezek igen hasznosnak bizonyulnak napjainkban is.

Gazdag és kiegyensúlyozott étrend

Gyakori tévhit, hogy a japánok csak szusit esznek – étrendjük valójában meglehetősen változatos. Kedvelik a halat, a tengeri algákat, a zöldségeket, a szóját, a rizst, a gyümölcsöket és a zöld teát. A japán étrend sokoldalú és kiegyensúlyozott, és szinte teljesen mentes a magas kalóriatartalmú és egészségtelen ételektől.

A frissesség és az évszaknak való megfelelés nagy jelentőséggel bír, és általában azokat a termékeket fogyasztják, amelyek éppen akkor érnek. A szezonális halakat is előnyben részesítik. Az időjárás szintén döntő tényező: télen a japánok hagyományosan húst, halat, valamint forró italokat és leveseket fogyasztanak, míg a nyári hőségben a hideg leveseket, a tenger gyümölcseit, a hideg rament és a salátákat részesítik előnyben.

Főzési módszerek

A japánok hagyományosan párolással, grillezéssel, párolással vagy speciális serpenyőben, minimális olajon történő sütéssel készítik el ételeiket. A zöldségeket felszeletelik, hogy jobban nézzenek ki és gyorsabban főjenek. Az ilyen módszerek előnye, hogy az ételek megőrzik tápanyagtartalmuk nagy részét.

A zöldségleves számos étel kedvelt alapanyaga. A japán nők nagyon óvatosan bánnak a fűszerekkel, igyekeznek, hogy az ételek könnyűek legyenek, ne terheljék túlzottan a gyomrot, a májat és a vesét. A japán konyha lényege a természetes szépség, szín és íz kiemelésében rejlik.

Az étkezés kultúrája

Az evés Japánban is rituálé. Lassan, kis darabokkal esznek, és a tányérok és a tányérok is kicsik. Arra törekszenek, hogy az ételek természetes ízét és megjelenését megőrizzék, ezért ritkán díszítik. A különböző ételek ugyanazon a tányéron rossz hangnemet ütnek meg, mivel minden ételnek meg kell kapnia a maga helyét. A tányér soha nincs csordultig tele. Egyet kell értenie azzal, hogy így lehetetlen túlevés.

Kenyér helyett rizs

A rizs minden étkezés elengedhetetlen része, és nagyon különlegesen sótlanul és vaj nélkül főzve. Így a lisztes ételek hiánya segít karcsúnak tartani az alakjukat.

A reggeli a nap fő étkezése

Japánban a reggeli a nap legtartalmasabb étkezése. Ez a fő étkezésük, amely többféle ételt tartalmaz – általában halat, rizst, omlettet, miso levest, szójaételt zöldfűszerekkel, tengeri moszatokkal és teát.

Desszertnek szinte semmi édesség.

A desszert ritka alkalom, és általában kevés van belőle. A japánoknak egészen más elvárásaik vannak az édességekkel szemben, mint nekünk – nincsenek sütemények vagy vajkrémek. Még rizsből készült fagylaltot (mochi) is fogyasztanak. A japán desszertek általában alacsony zsírtartalmúak, kevés cukrot tartalmaznak, és valószínűleg nem igazán felelnek meg a nyugati ízlésnek. Viszont nem hagynak maguk után semmit a gyomrodban.

6 Étkezési Szokás, Amely Segít A Japán Nőknek Karcsúnak Maradni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!