6 Döntő Ok, Amiért A Férfiak Egyre Inkább Kerülik A Házasságot:

Manapság egyre több férfi kerüli a házasságot. Könnyű lenne ezeket az embereket azok közé sorolni, akik egyszerűen csak élni akarnak anélkül, hogy valaha is megállapodnának, de nem mindig ez a helyzet azzal kapcsolatban, hogy a férfiak miért nem akarnak megházasodni. Ennek számos pszichológiai és társadalmi oka van, ami talán meglepő lehet.

 

Összeállítottunk egy listát azokról az okokról, amelyek miatt sok férfi nem hajlandó vállalni a házasságot:

 

1. Szinte nincs társadalmi nyomás

 

A férfiakra többnyire nem nehezedik nyomás a barátok vagy a család részéről, hogy megházasodjanak, különösen, ha még fiatalok. Ez nagymértékben ellentmond a nők tapasztalatainak, akiket gyakran kérdeznek a házasságról, és nyomást gyakorolnak rájuk.

 

2. A lánykéréskor azonban nagy a nyomás.

 

Egy heteroszexuális kapcsolatban általában a férfiak azok, akiktől elvárják, hogy megkérjék a nők kezét, és számukra ez elég stresszes élmény lehet. A férfiak 40%-a aggodalmának adott hangot például amiatt, hogy a partnerük elvárásokat támaszt az eljegyzési gyűrűvel kapcsolatban.

 

3. Egy feleségnek több beleszólása van a dolgokba, mint egy barátnőnek

 

Érdekes módon a férfiak attól félnek, hogy a házasságkötés után a feleségük fogja megmondani nekik, hogy mit tegyenek. A házasság előtti kapcsolatban azonban ez nem így van, ami arra utal, hogy a férfiak úgy érzik, hogy a partnerüknek nincs joga semmilyen módon irányítani őket, hacsak nincs nagyobb elkötelezettség.

 

4. A férfiaknak általában drasztikusan meg kell változtatniuk a viselkedésüket a házasságkötés után.

 

A kutatások szerint mind a férj, mind a feleség viselkedése megváltozik a házasságkötés után. A férfiak életében akkor következik be jelentős változás, amikor elkezdik magukat védelmezőnek és gondoskodónak tekinteni. A házasság a végső elkötelezettség, ezért sok áldozatot követel. A szingliségnek sok előnye lehet, és a férfiak úgy érzik, hogy több vesztenivalójuk van, mint a nőknek.

 

5. A férfiak jobban félnek a válástól, mint attól, hogy soha nem házasodnak meg.

 

Egy felmérés kimutatta, hogy a férfiak általában nem félnek a házasságtól, de a rossz házasságtól igen. Sokan megtapasztalták már, hogy végignézték a szüleik és más szeretteik válását, ezért a férfiak nem szeretnének a tökéletességnél kevesebbel beérni.

 

6. A férfiak nem ismerik a házasságkötés előnyeit.

 

A magas válási arány és a házassággal kapcsolatos sok szorongás miatt egy férfi elgondolkodhat azon, hogy miért is kell egyáltalán megházasodnia. A házasság azonban több szempontból is rendkívül előnyös a férfiak számára:

  • Ellentétben azzal a hiedelemmel, hogy a házasság hatással lesz a karrierre, a házas férfiak több pénzt keresnek, mint bárki más, beleértve az egyedülálló férfiakat is.
  • A házasság nagymértékben pozitív hatással van a férfiak mentális egészségére, csökkenti a magányt és a depressziót.
  • A házas férfiak hosszabb és egészségesebb életet élnek, mint az egyedülálló férfiak.
  • A férfiak ezeket az előnyöket még a nem kifejezetten boldog házasságokból is megkaphatják, ellentétben a nőkkel.
6 Döntő Ok, Amiért A Férfiak Egyre Inkább Kerülik A Házasságot

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!