6 Dolog, Amivel Tönkreteszed A Hajad A Zuhany Alatt:

A zuhanyzás reggel felfrissít, este pedig ellazít és bár remek módja a nap indításának vagy a stressz lemosásának, ha nem megfelelően csinálod, káros lehet a hajadra nézve. Mint kiderült, van néhány hiba, amiről valószínűleg nem is tudtad, hogy elköveted, és amelyek nem tesznek jót a hajfürtjeidnek.

 

 

Kiderítettük, milyen zuhanyzási hibákat érdemes elkerülni a hajszálaink érdekében.


1. Nem használsz zuhanyzósapkát.

Ha már egyszer beszálltál a zuhany alá, valószínűleg a hajadat is meg akarod mosni. De az, hogy minden egyes testmosáskor samponozod a hajad, valójában irritálhatja és kiszáríthatja a fejbőrödet. A zuhanysapka felhelyezése segít abban, hogy a hajad szárazon maradjon, és anélkül mosd meg a tested, hogy a hajszálaid vizesek lennének.

2. Túl forró a víz.

Semmi sem hasonlítható egy pihentető, forró zuhanyhoz, de ha túlságosan meleg vizet használsz, akkor komoly károkat okozhatsz a hajadnak. Ahogy a hajszárítók és a forró hajformázó eszközök kiszáríthatják a hajadat, úgy a forró víz is tompává és élettelenné teheti azt. A forró vízzel történő hajmosás a fejbőrödön lévő természetes lipidréteget is károsítja, ami viszketést és vörösödést okoz.

3. Nem fésülöd át a hajad zuhanyzás előtt.

Valószínűleg alaposan megfésülöd a hajadat hajmosás után, de ha ezt még azelőtt teszed, hogy belépsz a zuhany alá, az valóban segíthet abban, hogy a hajad hosszabb ideig gubancolódásmentes maradjon. Miután megmostad és leöblítetted a hajadat, inkább óvatosan töröld szárazra a törölköződdel, minthogy dörzsöld, ami még több csomót és gubancolódást eredményezhet.

4. Minden egyes alkalommal, amikor lezuhanyozol, megmosod a hajad.

Ha egészséges és dús hajat szeretnél, akkor a kevesebb az néha több, ha hajmosásról van szó. Kétségtelen, hogy a kedvenc samponod remekül eltávolítja a szennyeződéseket és a termékfelhalmozódást, de ha túl gyakran használod, akkor a fejbőröd által termelt alapvető természetes olajokat is megfoszthatod tőle, amelyek fényesen és hidratáltan tartják a hajadat. A legtöbb embernek legfeljebb kétnaponta kell hajat mosnia, ha pedig göndör a haja, akkor elég hetente egyszer samponoznia, hogy tisztán tartsa.

5. A körmöddel súrolod a fejbőrödet.

Bár egy jó fejbőrradírozás frissítő érzés lehet, a körmöd használata valójában pont fordítva működik. A fejbőröd bőre érzékeny és érzékeny a súroló mosásra, és a körmöddel való vakarás irritálhatja, sőt gyulladást is okozhat. Jobb, ha körülbelül 3 percig gyengéden masszírozza a fejbőrét az ujjbegyeivel, és kerülje az erőteljes előre-hátra mozdulatokat, hogy elkerülje az összegubancolódást.

6. Nem öblíted le elég jól.

A gyengéd, esőt imitáló zuhanyrózsák használata biztosan pihentető érzés, de jobb, ha nagyobb víznyomást választasz a hajad öblítésekor. Ha véletlenül a hajadban hagysz egy kis sampont vagy kondicionálót, az végül fejbőrösödéshez és eltömődött pórusokhoz vezethet. Ügyeljen arra, hogy 1-2 percig öblítse a haját, és állítsa alacsonyabbra a víz hőmérsékletét, mivel a hideg víz nem szárítja ki a hajat, és segít, hogy hosszabb ideig fényes és élénk maradjon.

6 Dolog, Amivel Tönkreteszed A Hajad A Zuhany Alatt

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!