6 DIY Trükk, Hogy Tökéletes Hajad Legyen!

A hajunk teljesen speciális része a testünknek és bár magától értetödően megvan a maga kulcsfontosságú jelentősége is, de nem ezért tarjuk akkora becsben, hanem mert igen fontos jelentősége van a testképünkben. Ezen ok miatt, igen sokan hoznának nagy áldozatot azért, hogy visszakaphassák egykori dús hajukat.

A pozitív testkép és önkép kialakításában óriási jelentősége van, mert dús hajjal a legtöbb ember szebbnek érzi magát, nagyobb önbizalommal mozog a különböző társasági szituaciókban, illetve az egészség és a fiatalosság egyik tényezőjének érzi a sűrű tincseket.

Ezen az sem változtat, hogy bizonyos felmérések szerint a kopasz férfiakat rengeteg nő szimpatikusabbnak, alighanem férfiasabbnak tartja. Bizonyos magyarázatok szerint azért, mert a haj elvesztése összefüggésben van a tesztoszteron férfihormon termelésével. Ugyanakkor a magas tesztoszteronszint betegségek következménye is elképzelhető, azaz a dús haj egyfajta egészségjelző is elképzelhető.

 

Hajunk ápolásáról röviden:

Csupán annyi és olyan hajápoló szert használjunk, amire valóban szükségünk van. Bár van olyan szakember, aki azt állítja, hogy egészséges hajzat esetén nincs szükség különleges hajápoló szerekre, és a meleg víz is elegendő a szennyeződések és a felesleges zsír lemosására, higgyük el, hogy a szennyezett környezet és a kemény víz miatt elégedettebbek leszünk az eredménnyel, ha minimum kevés mennyiségben valamilyen kíméletes hatású mosószert és kemény víz esetén öblítőt is használnunk.

Normális hajzat esetén egyáltalán nem indokolt a napi hajmosás. A érdemes mennyiség függ a haj hosszúságától.

 

Íme 6 otthoni trükk, amivel tökéletes hajat varázsolhatsz magadnak:

Sajnos gyakori jelenség az, hogy vagyonokat költünk el különböző szalonokban, viszont az első hajmosás után mintha mi sem történt volna és kezdődik elölről minden. Ennek orvoslására találtunk nektek néhány trükköt, amivel anélkül lehet csodás hajunk, hogy szalonba kéne mászkálnunk naponta.

1. Fésű

Az egyik legkárosabb az lehet, ha a vizes hajat egy sűrű fogú fésűvel kezdjük kibogozni. A vizes hajszálak nagyon sérülékenyek, és törékenyek. Inkább válasszunk egy szélesebb fogú fésűt, vagy hajkefét, lehetőleg természetes anyagból.

2. Nincs időd hajat festeni?

Azoknak a szőke nőknek ajánlott az alábbi módszer, akiknek nincs idejük hajat festeni, és már kissé lenőtt a hajfesték. Könnyen el tudod rejteni a töveknél előbukkanó természetes hajszíned, ha egy kis szárazsampon segítségével cikk-cakk alakban fésülöd a hajad.

3. Rakoncátlan hajtincsek

Egyfolytában akad egy-két hajtincs, amelyik nem akar oda állni, ahová kellene. Ebben az esetben nem kell az egész hajad befújnod hajfixálóval, elegendő, ha csupán a rakoncátlan tincsekre teszel egy fogkefe segítségével.

4. Dús copf

Miután bekötötted a hajad copfba, kicsit húzogasd meg lefele, és felfele, ezután húzd szét, és a copf közepébe szúrj bele egy csatot. Ettől jóval dúsabb hatást fog kelteni a copfod.

5. Aludj selyem ágyneműben

Próbáld ki! Ha a hajad egy darab selyemmel átdörzsölöd, akkor jóval fényesebb lesz. Részesítsd előnyben a selyem, vagy szatén párnákat, hogy fényesebb legyen a hajad. A pamut ágynemű kiszívja a nedvességet a hajból, és reggelre eléggé durva, száraz lesz.

6. Masszírozd a fejbőröd

Akár tusolás közben, akár este tévénézés közben nagyon hasznos lehet a fejbőr masszírozása. Serkenti a vérkeringést, és elősegíti a haj növekedését.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!