ciputipusok

6 Cipőtípus, Ami Rengeteg Kárt Okoz A Testednek:

Egy átlagos ember 245-292 kilométert gyalogol egy év alatt. Ezért kulcsfontosságú, hogy tökéletes cipőt találj, amely nem károsítja a lábadat. Divatosnak lenni menő, de egészségesnek lenni még menőbb.

6 olyan cipőtípus van, amely károsítja a testedet.


A hegyes cipők túl szűkek lehetnek.

A széles lábak nem fogják jól érezni magukat a hegyes cipőkben. Túl szűkek, és nagy nyomást gyakorolnak a lábujjaidra. Senki sem szeretné, ha szorítanának, és ebbe mindenképpen beletartozik a lábad is. Ez olyan dolgokhoz vezethet, mint az idegfájdalom és a hólyagok. Mielőtt tehát megveszel egy szép, divatos, hegyes cipőt, ellenőrizd, hogy a lábad teljesen kényelmesen érzi-e magát benne.

A szandálok komoly bokahúzódásokhoz vezetnek.

A szandálok nagyszerűnek tűnnek nyáron és a strandon. De nézzük meg őket alaposabban, és nézzük meg, hogy ez igaz-e. Először is, nem igazán nevezhetjük őket kényelmesnek, mert dörzsölnek a lábujjak között, és bőrkárosodást okoznak. Másodszor, a viselésük a bokád és a térdeid helytelen irányultságához vezethet, mert a lábad nem kap megfelelő alátámasztást.

Emellett séta közben a lábad gyorsabban elfáradhat, és nagyon nehéz flip flopban futni.

A magas sarkú cipők idegkárosodást okozhatnak.

Igen, a nők szeretik a magas sarkú cipőket, mert jól néznek ki és vonzónak érzik magukat, de a károsodás nagyobb lehet, mint gondolnád. A magas sarkú cipő viselése gyakran vezet ficamokhoz, benőtt körmökhöz, idegkárosodáshoz és derékfájáshoz.

Ahhoz, hogy megszabadulj ezektől a problémáktól, azt tanácsoljuk, hogy a mindennapi magassarkú cipőid ne legyenek magasabbak 3 hüvelyknél. És ne feledd, hogy bármikor lecserélheted a cipődet az irodában, ha nem bírsz ki egy napot sem hosszabb lábak nélkül.

A lapos cipők nyomást gyakorolnak a talpszárra.

Talán meglepő lehet, de a lapos cipők a lábadat is károsíthatják. Ez azért történik, mert nincs bennük boltozati alátámasztás, ami nyomást gyakorol a talpi fasciára. Ennek eredményeképpen fájdalmat tapasztal a térdében és a hátában.

De nem kell megszabadulnod a lapos cipőidtől. Egyszerűen vásárolhatsz ortézisbetéteket, amelyek rögzítik a lábad helyzetét.

A túl könnyű és puha futócipők traumát okozhatnak.

Így van! Csak akkor viseljük a futócipőnket, amikor futunk. Ha minden nap viseljük őket, mert olyan kényelmesnek és könnyűnek tűnnek, akkor ütközéskor megsérülhet a lábunk, mert egyszerűen túl rugalmasak és puhák.

Ne stresszeljük a talpizomzatunkat, és inkább válasszunk jobb megoldást a mindennapokra. A keményebb talpú sportcipők például sokkal biztonságosabbak.

A platformcipők tönkreteszik a járás mechanizmusát.

A platformcipők nem rugalmasak, és merev talpbetéttel rendelkeznek. A lábainknak megbocsátóbb cipőkre van szükségük, mert a lábunknak képesnek kell lennie arra, hogy bizonyos módon hajoljon. A cipőknek meg kellene ismételniük és meg kellene erősíteniük a lábak mozgását, ezek pedig valójában az ellenkezőjét teszik, teljesen a járás mechanizmusa ellen mennek. Ezért jobb, ha nem viselünk túl gyakran platformokat.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!