6 Apró Trükk, Amivel Kávé Nélkül Is Energizált Lehetsz:

A sok kávé fogyasztása a több energia érdekében nem mindig működik, ha azt szeretnéd, hogy egész nap éberebb legyél, valamint nem is túl egészséges. A legjobb, ha a lehető legtermészetesebb módon maradsz energikus. Számos egészséges módszer létezik arra, hogy fáradtság és fáradtság esetén is energikusan tartsd magad – már a legkisebb változtatások a napi rutinodban is a legnagyobb változást hozhatják az életedben.

Néhány egészséges tippet kínálunk, amivel egész nap magasan tarthasd az energiaszintedet kávéfogyasztás nélkül.


1. Tarts egy rövid sziesztát

Az emberek számára egy rövid szundikálás nagyon hasznos az éberség és a teljesítmény javításában. Egy rövid, 20-30 perces délutáni szunyókálás segíthet feltöltődni, ha pedig igazán pontos akarsz lenni, és jól állítod be az időzítőt, akkor a 26 perces szunyókálás ideális a legjobb előnyök eléréséhez.

Bármilyen csábító is, ne essünk túlzásba a szundikálással, mert ez csökkentheti az éjszakai alvás mennyiségét, ami kevesebb energiához vezethet a következő nap folyamán.

2. Korlátozza a koffeint

Bár a koffeinről köztudott, hogy több energiát ad, fontos, hogy korlátozza a nap folyamán bevitt mennyiséget, mert a hatás elillanása után kevésbé érezheti magát energikusnak. Úgy érezheted, hogy függsz tőle, hogy aktív maradj, és sosem jó ötlet, ha valamitől függsz.

Ezenkívül fokozhatja a stresszt és szorongást okozhat. A koffein optimális mennyisége legfeljebb 400 milligramm lehet.

3. Aromaterápia

Létezik egy aromaterápiának nevezett pezsgő kezelés, amely “természetes növényi kivonatokat használ az egészség és a jó közérzet elősegítésére”. Akár hiszed, akár nem, az elménk lenyűgöző módon szívja be az illatokat. Az illó citromolaj belélegzése segíthet leküzdeni a kimerültséget és a depressziót, míg a borsmentaolaj javítja a koncentrációt és az éberséget.

Hogyan kell használni?

  • Keverjen 2 csepp citromolaj illóolajat a samponjába vagy kondicionálójába zuhanyzás előtt.
  • Keverjen 2 csepp illómentaolajat egy vízzel teli szórófejes flakonba, majd fújja be vele a cipőjét vagy a tornazsákját edzés előtt.


4. Testmozgás, lehetőleg a szabadban

A kinti, nem pedig a benti testmozgás javítja az energiát, csökkenti a stressz-szintet, és fokozza az éberséget. Általánosságban jó hatással van az érzelmeidre is, például lelkesedésre és csökkentett dühre. Ezen előnyök mellett a nyári hónapokban a napból D-vitaminhoz is juthatsz, ami fokozza a hangulatjavító endorfinokat.

Bár a szabadban végzett testmozgás számos előnnyel jár, vannak bizonyos óvintézkedések, például a légszennyezettség szintje a környéken – győződjön meg róla, hogy ismeri a tényeket, mert ez olyan dolgokat válthat ki, mint az asztma és az allergia. Ne feltételezze, hogy a futópadon való futás rossz – valójában segít abban, hogy önuralomra tegyen szert, és motivál, ezáltal boldogabbnak és jobbnak érzi magát.

5. Egyél több fehérjét

A fehérjefogyasztás feltölti az energiaszintedet, és fontos szerepet játszik abban, hogy a véráramban oxigént szállítson a testedben. A legjobb, ha kerülöd az édességeket és a szénhidrátokat, amikor megkívánsz valamit enni, mert bár abban a pillanatban kielégíthetnek, utána viszont szédülhetsz.

Ehelyett próbáljon meg fehérjét és zsírokat tartalmazó ételeket nassolni, például zöldségeket és mártogatóst, görög joghurtot gyümölccsel vagy mogyoróvajat és kekszet, hogy növelje energiaszintjét.

6. Maradj hidratált

Igyál naponta 8 pohár vizet, hogy energikus maradj, mert az elmédet erőteljesen befolyásolja a hidratáltsági állapotod. Még a minimális dehidratáltság is csökkentheti az agyműködésed egyes részeit. Csökkentheti a hangulatodat, a memóriádat és a koncentrációdat, valamint fokozhatja a fejfájást és a fáradtságot.

6 Apró Trükk, Amivel Kávé Nélkül Is Energizált Lehetsz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!