6 Életmód Szabály, Ami Óriási Kihatással Lehet A Megjelenésedre:

Az ember manapság a sok reklám miatt azt hiheti, hogy a legjobb megjelenés titka egy tégelynyi drága termék mélyén van elásva. Ez azonban nem így van. A mindennapos apró dolgok ugyanannyit, sőt néha még többet is tehetnek azért, hogy megadjuk a bőrünknek azt, amire szüksége van, hogy feltöltődjön, helyreálljon és ellenálljon az élet mindennapi stresszének.

 

Kezd el még ma ezt a 6 egészséges szokást, amelyektől a lehető legjobban fogsz kinézni.

 

1. Aludj rá egyet!

 

Elég egy kiadós éjszakai alvás után a tükörbe nézni, hogy megértsd, mennyire szüksége van a bőrödnek alvásra. A kutatások is alátámasztják ezt. A Sleep című folyóiratban 2013-ban megjelent tanulmány szerint az alváshiányos emberek szemei puffadtak, véreresek, sötét szem alatti karikáik vannak, több ránc és petyhüdtebb szemhéjak inkább jellemzőek náluk, mint a jól kipihent embereknél.

 

Miért van ez így? A bűnös a stresszhormon: kortizol. Alvás közben van a legalacsonyabb szinten, így ha nem alszol eleget, a kortizolszinted megemelkedik, ami a bőrödben lévő kollagén elvesztését eredményezi. Ez már egyetlen álmatlan éjszaka után is látható. Törekedjünk arra, hogy minden este 7,5-8 órát aludjunk.

 

2. Izzadj meg!

 

Beszéljünk a motivációról, hogy többet mozogj: Az ontariói McMaster Egyetem 2014-es tanulmánya szerint a rendszeresen sportoló 40 év feletti emberek bőre olyan, mint a feleannyi időseké. És ami még jobb, nem kell maratont futnod vagy jógaórákon töltened az életed ahhoz, hogy ezt a szintet elérd. A vizsgálatban részt vevő, mérsékelt tempóban edző emberek – akik hetente kétszer fél órát kocogtak vagy kerékpároztak – szintén komoly előnyöket tapasztaltak.

 

A kulcs a kitartás. Válassz ki egy olyan tevékenységet, amit szeretsz (sétáltasd a kutyát, biciklizz), majd csinálj belőle rendszerességet egy naptár segítségével.

 

3. Maradj az utca árnyékos oldalán.

 

Ha minden nap viselsz naptejet, az segít, de ne támaszkodj teljes mértékben erre a terméke, elvégre a naptej a nap folyamán lekopik rólad.

 

Ahhoz, hogy teljes mértékben védve legyél a nap UV-sugarai ellen, viselj napszemüveget, és keresd az árnyékot, amikor a szabadban tartózkodsz, különösen délelőtt 10 és délután 4 óra között, mivel ekkor a legerősebb az égető és rákkeltő UVB-sugárzás. Semmi sem öregít jobban, mint az ultraibolya sugárzás. Idővel lebontja a kollagént, elvékonyítja a bőrt, és napfoltokat, valamint extra ereket hoz létre.

 

4 . Maradj hidratált.

 

Nézd meg a kedvenc hidratáló krémed összetevőit, és jó eséllyel látni fogsz egy “hialuronsav” nevű összetevőt. Ez természetes módon megtalálható a bőrödben, és egy nedvességmágnes, amely megtartja az ételekkel és italokkal bevitt vizet, így a bőröd feszesebbé és teltebbé válik.

 

Egy gyors trükk, hogy megtudd, szomjas-e a bőröd: Csípd meg a kézfejedet vagy az alkarodat. Ha a bőr nem pattan vissza gyorsan, akkor ideje hidratálni a bőrt. Ha nem rajongsz a sima vízért, akkor ott vannak természetes módon vízzel teli gyümölcsök és zöldségek – például az uborka, a karfiol, a paradicsom, a grapefruit és a zeller – amelyek ugyanolyan hatékonyak.

 

5. Kevesebb aggodalom, több boldogság.

 

Amikor stresszes vagy, a kortizol felszökik az egekbe, ami kihat a bőrödbe lévő kollagénekre, és száraz bőrt valamint ráncokat okoz. Nem csoda, hogy a férfiak egy 2013-as, a Biology Letters című szaklapban megjelent tanulmányban a magas stresszhormon-szintű nőket kevésbé vonzónak találták.

 

A meditáció bizonyítottan stresszoldó, de nem az egyetlen megoldás. Kényeztesd magadat egy masszázzsal vagy manikűrös által. Az edzés szintén kiváló fegyver a stressz ellen.

 

6. Hámlassz rendszeresen.

 

A bőrsejtek folyamatosan megújulnak, de az öregedés, és a közvetlen környezetedtől függően néha segítségre van szükségük ahhoz, hogy teljesen megújuljanak. Adj egy kis segítséget a bőrödnek, és hetente egyszer vagy kétszer hámlassz.

6 Életmód Szabály, Ami Óriási Kihatással Lehet A Megjelenésedre

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!