6 Alattomos Ok, Amiért Az Arcszőrzeted Gyorsabban Növekszik:

Míg a legtöbbünk arcát finom, világos szőrzet borítja, egyes nőknél észrevehető, hogy ez a szőrzet vastagabb és durvább lehet. Ezt az állapotot hirsutizmusnak nevezik, és az ebben szenvedő nőknek láthatóbb a felesleges test- és arcszőrzetük. Bár sokféleképpen megszabadulhatsz a zavaró szőrszálaktól az arcodon, ha proaktív vagy, és elkerülöd azokat a tényezőket, amelyek miatt ez a szőrzet nőhet, sok utazástól kímélheted meg magad a szépségszalonba.

 

A nem kívánt arcszőrzet elég kínos lehet, ezért utána néztünk az arcszőrzet növekedésének okainak.

1. Nem figyelsz oda a BPA-kitettségedre.

 

Vásárlás közben valószínűleg úgy veszed el a blokkot, hogy nem is gondolkodsz rajta, de ezzel valójában kiteszed magad a biszfenol-A-nak, vagyis a BPA-nak, egy erős endokrin diszruptornak, amely megzavarhatja a hormonjaidat. A nyugták, amelyeket általában a szupermarketben kapunk, 250-1000-szer nagyobb mennyiségű BPA-t tartalmaznak, mint a konzervekben lévő mennyiség.

A szervezeted a bőrödön keresztül felszívhatja ezt a veszélyes vegyi anyagot, és ha egyszer bejut a szervezetedbe, hatással lehet a reproduktív egészségedre és az endokrin rendszeredre, ami viszont több nem kívánt szőrzethez vezethet. A BPA számos termékben megtalálható, például vizes palackokban, szalvétákban és WC-papírban, de sok gyártó ügyel arra, hogy eltávolítsa termékeiből, és “BPA-mentes”-ként tüntesse fel azokat.

 

2. Nincs időd az edzésekre.

 

Még ha nagyon elfoglalt életet élsz is, ha szakítasz egy kis időt a testmozgásra, az segíthet csökkenteni az arcszőrzet növekedését. A túlsúly megnöveli az esélyét annak, hogy nem kívánt szőrzet alakuljon ki az állán vagy a felső ajkán, és ha lassan, mérsékelt vagy alacsony terhelésű gyakorlatokkal, például úszással vagy sétával kezd, az segíthet a nem kívánt szőrzet távol tartásában.

 

3. Gyakran eszel halat.

 

Bár ha egy kis lazacot is beiktatsz az étrendedbe, az remek módja annak, hogy több fehérjéhez juss, a gyakori fogyasztása valójában hozzájárulhat az arcszőrzet növekedéséhez. Az olajos halak, mint például a lazac és a makréla, bizonyítottan fokozzák a nők tesztoszteronszintjét, és ennek a hormonnak a normálisnál magasabb szintje felelős lehet a túlzott arcszőrzetért.

 

4. Kávé nélkül nem indulhat a napod.

 

Ha nem tudod elviselni a gondolatot, hogy a forró kávé nélkül nézz szembe a nappal, teljesen megértjük, de a túl gyakori kávézás valójában beindíthatja a tesztoszterontermelést. Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres kávéfogyasztás mindössze 4 héten keresztül növelheti a szervezet teljes tesztoszteronszintjét. Ha még nem áll készen arra, hogy lemondjon a napi csésze kávéjáról, válasszon koffeinmentes vagy instant kávét, amely valamivel kevesebb koffeint tartalmaz.

 

5. Stresszes vagy.

 

Gyorsan változó világban élünk, és a stressz elkerülése szinte lehetetlen. De míg az, hogy időnként kissé stresszesnek érzed magad, teljesen normális, az állandó nyomás alatt állás valójában megzavarhatja a szervezeted természetes hormonegyensúlyát. Ha a hormonjai kibillennek a kerékvágásból, az kihat az általános egészségi állapotára, és gyorsabb szőrnövekedést okozhat a nem kívánt szőrszálaknál.

 

6. Túl keveset alszol.

 

Akár a kedvenc sorozatodat nézed, akár csak élvezed az éjszakai nyugalmat, amikor a gyerekek végre elalszanak, az, hogy nem alszol eleget, komolyan befolyásolhatja a közérzetedet és pusztítást végezhet a hormonjaidon. A túlzott arcszőrzetnövekedés elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy legalább 7 órát aludjon éjszakánként.

6 Alattomos Ok, Amiért Az Arcszőrzeted Gyorsabban Növekszik

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!