6 Alattomos Ok, Amiért A Bőröd Gyorsabban Öregszik:

Lehet, hogy sok pénzt költ drága hidratáló krémekre és szigorúan követi egy bőrápolási rutint, de vannak olyan ártatlannak tűnő napi tevékenységek, amelyek valójában szabotálják az összes erőfeszítését. Bár néhány ilyen szokást talán nem könnyű megtörni, de ha így teszel, a bőröd biztosan hálás lesz érte.

 

Mi hiszünk abban, hogy még a legkisebb dolgok is számítanak, ha bőrápolásról van szó.

 

Ezért összegyűjtöttünk néhány olyan mindennapi szokást, amelyek megakadályozzák, hogy sima és fiatalos arcbőröd legyen.

1. Rengeteg főzött kávét iszol.

 

Sokan közülünk el sem tudnak képzelni egy napot egy csésze forró kávé nélkül, de a túl gyakran fogyasztott kávé valójában öregítheti a bőrödet. Mivel a kávé vízhajtó hatású, kissé kiszárítja a szervezetedet, ami viszont hatással van a bőrödre, így az fakónak és ráncosnak tűnik. Ha nem bírja elviselni a gondolatot, hogy a napot a csésze kávé nélkül kell végigcsinálnia, válasszon instant kávét. Kevesebb koffeint tartalmaz, mint a hagyományos kávé, és jobb választás lehet azoknak, akik csökkenteni próbálják a koffeinbevitelüket.

 

2. Gyakran dörzsölöd a szemed.

 

A szemed dörzsölése talán átmeneti megkönnyebbülést ad az íróasztalnál töltött órák után, de ez a szokás kivörösödhet a szemed és kiszáríthatja a körülötte lévő bőrt. Mivel a szemed alatti bőr nagyon vékony és érzékeny, a dörzsölés károsíthatja a felszíne alatti ereket, ami sötét karikákhoz vezet. A folyamatos szemdörzsölés emellett fellazíthatja a szem körüli bőrt és megnyújthatja a szöveteket, ami szarkalábakhoz vezet, amelyektől nagyon nehéz megszabadulni.

 

3. Hason alszol.

 

Mindannyiunknak megvannak a kedvenc alvási pozícióink, amelyek kényelmesnek tűnnek és segítenek gyorsabban elaludni, de ezek közül néhány valójában hozzájárulhat a ráncok és a finom vonalak kialakulásához. Amikor hason alszol, az arcodat a párnához nyomod, az a bőrödben függőleges ráncok kialakulását okozza. És mivel ez minden éjszaka megtörténik, ezek a ráncok többszörösen megerősödnek, és végül maradandóvá válhatnak.

 

4. Sminket használsz fényvédőnek.

 

Bár sok sminktermék tartalmaz SPF-et, ezek mégsem helyettesíthetik a jó minőségű naptejet. A káros UV-sugarak felelősek a bőr öregedési jeleinek, köztük a ráncoknak és a hiperpigmentációnak a 80 százalékáért. A fényvédő krémek napi szintű használata bizonyítottan hatékonyan lassítja a bőr öregedési folyamatát, és hosszabb ideig ránctalanítja az arcot.

 

5. Szappanokat használsz.

 

Egy csinos szappan lehet, hogy szépen mutat a fürdőszobában, de valójában elég durva lehet a bőrödnek. A szappanok gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek megzavarják a bőröd pH-szintjét, aminek következtében az elveszíti természetes olajait, és száraznak és ráncosnak tűnik. Ahelyett, hogy bárszappant használna, válasszon egy gyengéd tisztítószert, amely kifejezetten az bőrtípusára tervezett, enyhe összetevőket tartalmaz.

 

6. Nyalogatod az ajkaidat.

 

Az ajkak nyalogatása átmenetileg megnyugtató érzés lehet, de hosszú távon az ajkadon lévő érzékeny bőr repedezetté és dehidratálttá válik tőle. A nyálad enzimeket tartalmaz, amelyek párolgás közben kiszáríthatják az ajkaidat, és károsíthatják a védőgátat.

6 Alattomos Ok, Amiért A Bőröd Gyorsabban Öregszik

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!